Gennaro Gattuso

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
TRENER HAJDUKA

Gattuso: ‘Taj čovjek mi je dar Božji, i nogometno i ljudski. Četiri boda? Nismo sad odjednom lijepi...‘

"Biuk je odličan igrač, Hajduk je za njega dobio mnogo novca, ali se nije baš mnogo naigrao"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2024. 19:03

Gennaro Gattuso bio je zadovoljan pobjedom na gostovanju u Koprivnici, ali je imao primjedbu na izvedbu svoje momčadi u uvodu same utakmice.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

- Prvih 20 minuta definitivno je za pomniju analizu. Pali smo pod njihov intenzitet, igrali su jako visoko i tu je Uremović griješio što je često izlazio previše naprijed i ostavljao mnoštvo prostora. Često je njihovih šest igrača napadalo naših pet u obrani. Gol nam je pomogao, utakmica se promijenila. U nastavku gotovo da utakmice nije bilo, igralo se jako i čvrsto, znali smo da nas čeka organizirana, dobro trenirana momčad koja zna što hoće. Prvih 25-30 minuta bilo je jako loše i to moramo popraviti - rekao je Gennaro Gattuso.

Nakon kikseva Dinama i Rijeke, imate prednost od četiri boda?

- To je ništa, to je malena prednost, mi to nećemo gledati, nećemo se uopće osvrtati na to. Ako mislimo da je ovih +4 ogromna stvar i ako mislimo da smo mi sad veliki šampioni, onda se varamo. Mi se ne smijemo ponašati kao da smo odjednom lijepi, plave kose, visoki, plavih očiju, nego moramo biti strogo na zemlji, trenirati i raditi jako.

Koliko je ovoj momčadi značajan Ivan Rakitić?

- On je za mene kao trenera uistinu dar božji, ali ne samo nogometno, nego i ljudski, i na terenu i van njega.

Kako ste vidjeli igru Stipe Biuka?

- Stipe je odličan igrač, Hajduk je za njega dobio mnogo novca, ali se nije baš mnogo naigrao. Zadovoljan sam, ali očekujem još više od njega. Ima karakteristike da postane veliki igrač.

Na kraju presice zahvalio je Hajdukov trener i navijačima.

- Došlo ih je tisuću i pol, od toga tisuću iz Splita. Želio bih im uistinu zahvaliti, hvala im na toplini i navijanju cijelu ovu utakmicu, ovo je pobjeda za njih - zaključio je Gattuso.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. listopad 2024 20:29