Dambrauskas s igračima

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
KOMENTAR

Hajduk je limitiran! Nakon ovakve utakmice moraš stati ispred ogledala i biti iskren prema sebi...

Hajduk je tako izgledao u Koprivnici. Kao momčad limitirana igrom i kadrom.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. travanj 2022. 20:10

Kada ne uspiješ pobijediti skromni i borbeni Belupo moraš stati ispred ogleda. Biti primarno iskren prema sebi i kazati "imam limit nedostatan za velika djela". Hajduk je tako izgledao u Koprivnici. Momčad limitirana igrom i kadrom.

Bez najvažnijih aduta Bijeli nisu nastavili šampionski san. Momčad koja je istrčala u Koprivnici, a uz njih i oni koji su zaigrali u nastavku, nisu ponudili izdanje zbog kojeg bi netko žalio što su Bijeli u Podravini ostali u egalu. Više nisu zaslužili. Momčad koja je zaigrala protiv Belupa jasno sugerira da nova sezona traži i nova ulaganja. Farmaceuti su u dvoboj sa Hajdukom ušli sa jednim bodom iz zadnjih šest utakmica, uz tek dva postignuta pogotka. Motiv je bio neusporediv, tribine obojane u bijelo, vrijeme odlično.

Što je nedostajalo? Igra i kvaliteta.

Igru Hajduk nema još od početka proljeća. Izuzev nekoliko utakmica (Gorica u gostima, Belupo i Lokomotiva na Poljudu) sve ostale su autorizirane individualnom klasom. Kako to stručnjaci vole kazati, pogotke su potpisivali igrači, a ne igra. Već smo toliko puta konstatirali kako je Dambrauskas osnažio defanzivne karike.

Za razliku od Gustafssona koji je primao više od jednog pogotka po utakmici (14 u 13 dvoboja na klupi Bijelih), Litavac je ostvario prosjek od 0,6 po utakmici (12 u 19 utakmica) s naglaskom da je u tri susreta primio osam pogodaka (Rijeka 3:2, Lokomotiva 3:3, Rijeka 1:3), a u preostalih 16 samo četiri.

Prosjek od jednog pogotka u četiri utakmice! Međutim, problem je ostao u napadu. Prije Koprivnice imao je Hajduk sa Dambrauskasom triput rezultat 0:0.

Dvaput sa Osijekom i jednom kontra Dinama. Četvrti put je nulu odigrao u Koprivnici, u utakmici koja će se bilježiti možda i kao presudna u konačnom zbroju, ali u praksi je dvoboj sa Belupom tek "kap koja je prelila čašu". Dambrauskasov Hajduk se dugo oslanjao na individualnu klasu, a izostanak izvanserijskih pojedinaca nije nadoknadio momčadskom izvedbom u Koprivnici. I tako dođe utakmica bez golova. Hajduk dovoljno čvrst i koncentriran u obrani za osvojiti bod, ali s manjkom iskustva i kvalitete da utakmicu kroz dvije-tri prigode u igri odvede do pobjede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:42