Ivan Šušak
 

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
JEDAN OD JUNAKA

‘Hajduk je već dulje vrijeme u crnoj rupi, mi smo se izvukli, a nadam se da se oni neće izvući na nama‘

Susret s Rudešom mogao je otići i u drugom smjeru da nije bilo njegovih fantastičnih obrana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. travanj 2024. 13:28

Skinuli su Farmaceuti u petak težak teret s leđa, svladali su Rudeš u gostima (3:1) i prekinuli crnu seriju od osam kola bez pobjede u trenerskom debiju Ivana Radeljića.

- Sigurno da se nakon pobjede zaborave i neke loše stvari. Hvala Bogu pa smo se vratili na pozitivu i napokon osvojili bodove. No, treba isto tako priznati i da nismo izgledali dobro u ovom razdoblju. Kad se upadne u rupu, teško je izaći, a isto vrijedi i obrnuto na primjeru Rijeke - kad te ide, sve te ide. No, mislim da nam je bilo vrijeme za reakciju i da nismo momčad za mjesto na ljestvici koje trenutno zauzimamo, nego za puno više od toga. No, treba raditi, nastojati popraviti neke stvari u budućnosti i doći će i bolji dani - rekao je Ivan Sušak, vratar Slavena Belupa.

Zahtjevno zbog psihe

Susret s Rudešom mogao je otići i u drugom smjeru da nije bilo njegovih fantastičnih obrana.

- Utakmica je bila jako zahtjevna što se tiče psihe. Nama je baš trebala pobjeda, dok je Rudeš mogao zadržati neke matematičke izglede za ostankom. Ipak mislim da je veći teret bio na nama, tako da smo u nekim trenucima donosili loše odluke, opasne po naš gol, ali evo, hvala Bogu, ja sam bio taj koji je izvukao utakmicu. No, ne treba to gledati na taj način, uvijek iskoči neki pojedinac. Bili smo u lošijoj formi, nadam se da će nas ovo podići. Treba gledati naprijed, jer sigurno puno više vrijedimo i puno više možemo dati za ovaj klub, kao pojedinci, i pogotovo kao ekipa.

Je li vam to bila najbolja utakmica?

- Neki kažu da jest, neki da nije, a ja se ne opterećujem time. Bilo je dobrih utakmica i prije, a što se mene tiče, ja sam zadovoljan. Mi golmani smo specifični, uvijek mislimo da smo ovo ili ono mogli i bolje. Dobro radim, želim da se to nastavi. Znam koliko ulažem u sebe, to mi se vratilo na neki način i želim da to što duže traje.

Nije nevažno na kojoj poziciji će Slaven završiti sezonu, o plasmanu ovise sredstva od sponzora i od TV prava. Možete li se pomaknuti prema gore u završnici prvenstva?

- U pravu ste. Sigurno da je klub uvijek na prvom mjestu, tako treba razmišljati, tako se treba postaviti. S boljim plasmanom osiguravamo više financija za sljedeću sezonu, a na kraju krajeva, svatko od nas igra i radi sebe. Ide ljeto, tko zna što može biti. Kad si nismo na ljestvici, teže je pronaći angažman, ali nadamo se da se možemo podići za bar još dva mjesta gore. Nadam se da ćemo se sada probuditi i pokazati svoje pravo lice, da je Rudeš bio prekretnica.

U subotu u Koprivnicu dolazi Hajduk, koji je u nizu od pet poraza. Što očekujete od te iduće utakmice?

- Hajduk je već dulje vrijeme, kao i mi, u nekoj crnoj rupi. Mi smo se, nadam se, izvadili, a nadam se da se Hajduk neće izvaditi na nama jer se mi sigurno nećemo povući i čekati. Igramo doma, tko god dođe u Koprivnicu teško mu je igrati. Mi ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda. Hajduku respekt, ali nadamo se da ćemo biti pravi, da ćemo kroz cijeli tjedan raditi kako treba i u subotu od prvog do zadnjeg biti na razini, te pokazati da vrijedimo - poručio je Ivan Sušak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:28