Slaven Belupo - Hajduk

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
UOČI NOVOG IZAZOVA

‘Hajduk nam je zabio dva sretna gola. Bili smo bolji prvo poluvrijeme, ne zaslužujemo biti zadnji‘

Trener Mario Kovačević istaknuo je da je Šibenik kvalitetna momčad
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2024. 16:48

Samo jedan cilj ima Slaven Belupo u domaćem ogledu sa Šibenikom, a to je osvajanje sva tri boda.

- Šibenik je skupio 11 bodova, kvalitetni su. Promijenili su trenera koji je promijenio sustav, protiv Osijeka su jako dobro izgledali u prvom poluvremenu, ali su u nastavku pali i izgubili. Malo teže se pripremiti za suparnika kad ga preuzme novi trener, ali bit ćemo spremni na sve kako nas ne bi iznenadili. Od prve minute idemo po pobjedu, ne opterećujemo se pritom da je to neka povijesna utakmica. Šibenik cijenimo i poštujemo, ali želimo pobijediti - rekao je Slavenov trener Mario Kovačević.

Popravilo se stanje u igračkom kadru.

- Vraćaju se Agbekpornu i Crepulja, a Butić je također počeo raditi s ekipom. Otpao je Caimacov koji je imao problema i prije utakmice s Hajdukom. Imamo par rješenja, tu je Liber, a možda krenemo i s dva napadača. Sigurno da će nam Caimacov nedostajati, on je naš standardni igrač, ali imamo dobre i kvalitetne zamjene.

image

Mario Kovačević

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Šibenik je bez Santinija?

- Sigurno da jedan takav iskusan igrač nedostaje momčadi, ali imaju oni dobrih, kvalitetnih i brzih igrača prema naprijed. Imat ćemo posla u obrani, ali vjerujem da ćemo to odraditi kako treba.

Učilo se tijekom tjedna i na pogreškama.

- Vidjeli smo protiv Hajduka što ne smijemo raditi, jer te kvalitetan suparnik kazni. Isto vrijedi za utakmicu sa Šibenikom, s naglaskom na fazi obrane. Najbitnije je da odigramo utakmicu kompletno, kao ekipa, i da budemo efikasni. Dvije utakmice smo bez postignutog pogotka, želimo što ranije zabiti da nam kasnije bude lakše - poručio je Kovačević.

Stoper Dominik Kovačić osvrnuo se na prošlo kolo.

- U prvom poluvremenu protiv Hajduka smo kontrolirali utakmicu, ali smo se emocionalno totalno ispraznili nakon dva poništena pogotka. Osjećali smo mi igrači, a mislim i navijači na tribini, da smo bili bolji u tom prvom poluvremenu, ali utakmica traje 90 minuta. Zabili su dva sretna pogotka, u drugom poluvremenu su nas umrtvili s pasevima, i najveća sreća je što je nova utakmica već u petak. Vidio sam da Šibenik nije izgubio na posljednjih šest gostovanja u Koprivnici, nadam se da ćemo promijeniti tu neugodnu tradiciju. Svi zajedno dat ćemo sve da pobijedimo - najavio je iskusni branič koji je donio stabilnost u zadnju liniju.

image

Dominik Kovačić

DAMIR KRAJAC Cropix

Kakvo je ozračje u momčadi s obzirom na položaj na ljestvici?

- Atmosfera na treningu je zapravo perfektna, nikad ne bih rekao da smo na posljednjoj poziciji. Mislim da su igrači svjesni kvalitete koju posjedujemo, i smatram da nikako ne zaslužujemo tu zadnju poziciju. Slažem se da se ne igra za umjetnički dojam, igra se za bodove i to nas sve zajedno drži. Šibenik je prva stepenica za koju se nadam da ćemo je prijeći, i onda krenuti u nove pobjede - zaključio je Kovačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. listopad 2024 18:01