Robert Mudražija i Filip Krovinović

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VIDEO: KAOS U KOPRIVNICI

Hajduk prokockao 2:0 u ludoj utakmici! Susret bio prekidan, navijači divljali, sudac pogođen u glavu...

Nevjerojatnu utakmicu gledali smo u Koprivnici. Gosti mogu biti sretni da na kraju nisu poraženi...
Piše: Goran Čičin-Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2022. 19:44

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 2:2 (Hoxha 49‘, Krstanović 58‘-11m/Krovinović 12‘, Pukštas 28‘)

KOPRIVNICA - GRADSKI STADION ‘IVAN KUŠEK - APAŠ‘. Gledatelja: 3200. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici: Marić i Kolarević. Četvrti: Čuljak. VAR: Lovrić. AVAR: Tomas. Delegat: Ukić.

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Čović – Božić, Zirdum, Christopoulos (od 46. Crnac) – Bosec (od 90+1. Žuljević), Mioč (od 46. Kvržić), Jambor (od 72. Kocijan), Mudražija, Soldo – Branšteter (od 46. Krstanović), Hoxha. Trener: Zoran Zekić.

HAJDUK: Sentić – Mikanović, Awaziem, Simić (od 86. Prpić), Melnjak – Pukštas (od 62. Fossati), Grgić (od 86. Biuk) – Sahiti, Krovinović, Čolina (od 46. Mlakar) - Livaja. Trener: Mislav Karoglan.

Žuti kartoni: trener SB Zekić (14 - prigovor), pomoćni trener SB Kuić (14 – prigovor), trener Hajduka Karoglan (17 – prigovor), Livaja (35 – nesportsko ponašanje), Simić (57 – prekršaj za kazneni udarac), Sahiti (64 – preoštar start), Božić (88 – povlačenje), Hoxha (89 – preoštar start), Mikanović (90+3 – prigovor).

Crveni karton: Sahiti (79 – drugi žuti; povlačenje).

>>> GOLOVE S UTAKMICE I INCIDENT U PRVOM POLUVREMENU POGLEDAJTE OVDJE <<<

Hajduk nije uspio pobijediti u Koprivnici, iako je imao prednost od 0:2 nakon prvih pola sata. Hrabri Farmaceuti proigrali su u nastavku te su zasluženo stigli do izjednačenja. Utakmicu na Apašu obilježio je i incident zbog kojeg je susret u prvom poluvremenu bio prekinut oko 18 minuta. Gostujući su navijači manjim predmetom u glavu pogodili prvog pomoćnog suca Antu Marića, no utakmica je ipak nastavljena i privedena kraju.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Cijelog tjedna vladalo je veliko zanimanje za ovu utakmicu, osobito za svečanu ložu. Na kraju ne samo da je loža bila krcata, već i cijeli stadion. Slavenov glasnogovornik Luka Šarlija izvijestio je kako je cijeli kapacitet rasprodan, dakle Farmaceute i splitske Bijele gledalo je 3200 gledatelja. Otkako se ne igra Europa, koprivnički stadiona najčešće puni – Hajduk. A koliku su potporu imali gosti, najbolje se moglo vidjeti nakon pogotka Krovinovića, kad se polovica gledatelja podigla sa svojih mjesta kako bi proslavili vodstvo svojih ljubimaca. Dio gledatelja smjestio se čak i pokraj novinarskih mjesta, no kasnije su stvari izmakle kontroli...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Prvo poluvrijeme otvorio je Livaja pokušajem s lijevog ruba kaznenog prostora, no vratar Čović je dobro reagirao i izbacio loptu u korner. Hajduk je preuzeo inicijativu, pritisnuo je suparnika na njegovu polovicu u potrazi za ranim vodstvom, a ono je ubrzo i stiglo.

Bosec je izgubio duel s Krovinovićem, koji je odgovorio svojim kritičarima. Često se Hajdukovog veznjaka znalo prozivati zbog golova, sad je poentirao u jako važnom trenutku za njegovu momčad.

Veliki su bili protesti domaćih igrača i trenera Zekića koji su se žalili zbog navodnog prekršaja na Bosecu, ali im sudac Ante Čulina nije dao za pravo. Naravno, Zekić i njegov pomoćnik Kuić su zbog protesta ekspresno požutjeli. VAR je pregledao snimku i procijenio kako u duelu Boseca i Krovinovića nije bilo ničeg nedozvoljenog pa je pogodak priznat.

Pokušao je Slaven odgovoriti na rezultatski minus, ali napadi domaćina bili su jalovi i bezopasni. Zato je Hajduk bio raspoložen nakon ranog vodstva, kojeg je ubrzo i udvostručio.

Lijepu su akciju izveli Mikanović i Sahiti, a 18-godišnji Amerikanac litvanskog porijekla Rokas Pukštas postigao je svoj prvijenac u petom nastupu za Hajduk. Izgledalo je da je tu sve riješeno, pogotovo s obzirom na to da je domaćin u prvom dijelu opet pokazao ono svoje ‘mračnije‘ lice.

Nažalost, dobru atmosferu koja je vladala na Apašu pokvario je incident iz 35. minute, kad je dio gostujućih navijača izazvao prekid utakmice. Naime, nezadovoljni reakcijom domaće klupe nakon jednog prekršaja Marka Livaje, za kojeg su tražili drugi žuti (sudac Čulina ga je samo usmeno opomenuo), dio gledatelja iz sektora s Hajdukovim pristalicama neprimjereno je reagirao te su na teren ubačeni razni predmeti.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Pomoćnog suca Antu Marića pogodila je čaša s tekućinom, letjele su s tribine i sjedalice, a onda je neki manji predmet pogodio Marića u glavu, možda upaljač ili kovanica. Zbog toga je glavni sudac Ante Čulina prekinuo susret i povukao momčadi s terena...

Za vrijeme prekida Livaja je smirivao Torcidu, a nakon 17-18 minuta susret je nastavljen uz upozorenje službene spikerice kako će utakmica biti prekinuta ako bilo što u nastavku s tribine doleti na teren. Nakon incidenta je povećan broj policajaca koji su okružili Hajdukove navijače.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, ali je zato nastavak donio puno emocija, pogotovo kod domaćih navijača. Zekić je napravio tri promjene, vratio je četvoricu u zadnju liniju te ubacio svježe napadačke snage Krstanovića, Crnca i Kvržića. I svi oni imali su svoje prste u ekspresnom Slavenovom povratku.

Prvo se Kvržić prošetao po desnoj strani i idealno ubacio za Arbëra Hoxhu koji je potvrdio odličnu formu i drugi put ove sezone zabio Hajduku. Bio je to velik poticaj za koprivničke nogometaše koji su ubrzo vratili stvari na početak.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U 56. minuti glupost je napravio Simić. Izbio je loptu glavom ispred Crnca, a onda potpuno nepotrebno glavom gurnuo u leđa mladog napadača. Za Čulinu je to bio kazneni udarac, a u takvim prilikama Ivan Krstanović rijetko griješi. Ovaj put nije probušio mrežu (postavljene su nove nakon utakmice s Rijekom!), poslao je Sentića u lijevu, a loptu u njegovu desnu stranu.

U 64. minuti požutio je nervozni Sahiti zbog oštrog starta na Zirdumu, važno je to zbog onog što će se dogoditi kasnije. Po jedna opasna situacija uslijedila je pred svakim golom, prvo je Livaja tukao glavom pored gola, potom Kvržić, Crnac i Hoxha nisu uspjeli bolje iskoristiti opasnu kontru.

Kod prvog prekida sudac Čulina pokazao je Sahitiju drugi žuti karton zbog prekršaja u ranijoj akciji, te su Splićani do kraja igrali s desetoricom.

Nije Hajduk ni s čovjekom manje odustajao od napada, no otvarala je takva igra koridore i domaćinu. U trećoj minuti sudačke nadoknade sudac je i drugi put pokazao na bijelu točku, ali je nakon intervencije VAR-a promijenio odluku i izvukao prekršaj Krovinovića na Žuljeviću izvan kaznenog prostora. Promjene rezultata ipak nije bilo, dakako da su konačnih ishodom Farmaceuti puno zadovoljniji...


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotova je utakmica, završilo je 2:2! Kakav dvoboj smo gledali u Koprivnici, teško je to i prepričati... Hajduk je vodio 2:0 na poluvremenu, ali to je obilježilo navijačko divljanje i prekid dvoboja. U nastavku Slaven se vratio u prvih 10 minuta s dva gola, Hajduk je igrao zadnjih 10 minuta s igračem manje... Dosuđen je bio i kazneni udarac za Slaven u 93. minuti kojeg je VAR na koncu "izvukao" izvan kaznenog prostora...

90+5‘ Nema kaznenog udarca, izvukao je to Čulina izvan kaznenog prostora. Nije bilo opasnosti za Sentića na kraju svega.

90+3 JEDANAESTERAC ZA SLAVEN? Izveden je bio slobodni udarac, a kontakt je postojao, Krovinović je srušio Žuljevića, žute kartone dobili su Krovinović kao i Mikanović zbog prigovora. Glavno pitanje je je li kontakt bio u kaznenom prostoru ili izvan.

90‘ Čeka nas još 4 minute sudačke nadoknade.

89‘ Žuti karton dobio je sada i Arber Hoxha, a stradao je Mikanović kojemu se kratko pružala i liječnička pomoć.

86‘ Prpić umjesto Simića u obranu Hajduka, Biuk umjesto Grgića u napad.

83‘ Napada Hajduk i sa igračem manje. Livaja je dao na desnu stranu za Mikanovića, ovaj je oštro ubacio, no Božić je tamo u zadnjem trenutku.

80‘ CRVENI KARTON ZA SAHITIJA! Drugi žuti dobio je Hajdukov veznjak, sada je to bilo zbog igranja rukom. Hajduk će posljednjih desetak minuta biti s igračem manje.

79‘ Veliku priliku sada iz kontre su imali domaći. Crnac i Hoxha izbili su na suparničku polovicu, Crnac je dao na Hoxhu, ali Mikanović je to izblokirao u posljednji trenutak.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

77‘ Dobar Mikanovićev ubačaj na Livaju, nije to najbolji strijelac HNL-a uspio sprovesti u mrežu. Morao se baciti unatrag, teško je to bilo za zahvatiti...

73‘ Nešto mirnija faza utakmice, kao da se sve nekako sprema za onu završnu buru koja će nedvojbeno uslijediti. Sada je Mlakar poslao loptu na Livaju, Božić je to očisto ispred njega.

70‘ Potpuno otvoren gard utakmice, čas smo pred jednim, čas pred drugim golom. Slaven je taj koji drži inicijativu i kontrolira loptu...

67‘ Sjajno je sada prošao Ante Crnac nakon što ga je petom uposlio Mudražija, bit će to novi korner za Mudražiju iz kojeg ipak ne uspijevaju zapucati ni Zirdum ni Božić u petercu.

64‘ Novi žestok sudar glavama, žuti karton sada je dobio i Sahiti, a deblji kraj izvukao je Zirdum. Koljenom u glavu je to bilo, zaista teško...

62‘ Ušao je Fossati umjesto Pukštasa, nova promjena u Hajduku.

61‘ Sada je Bosec napravio prekršaj nad Sahitijem, žestoko je protestirala gostujuća navijačka skupina, a bit će skraćeni korner za Krovinovića iz kojeg se nije rodila opasnost za Čovića.

58‘ GOOOOL! Ivan Krstanović je, kao i inače, nepogrešiv s bijele točke! 2:2 u Koprivnici! VAR je gledao situaciju, igrači su ranije utrčali u teren, ali VAR se nije smio umiješati pa je igra nastavljena s novim rezultatom.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

56‘ Penal za Slaven Belupo! Duga lopta na Krstanovića koji to prenosi za Crnca, a ruši ga Simić u pokušaju da loptu izbaci u korner! Odmah je sudac Čulina pokazao na bijelu točku, kao i žuti karton Simiću...

52‘ Probudili su se domaći, napravili su već jako puno u drugom dijelu i kaznili onu početnu uspavanost uže obrane Hajduka.

49‘ GOOOOL! Evo Slavena! Zabio je Hoxha za 1:2. E sad se malo raduju i domaći navijači. Kvržić je napravio pola posla, umaknuo je Melnjaku i ubacio u sredinu, a tamo je Hoxha najviši, glavom je precizan za smanjenje zaostatka domaćih.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

48‘ Sjajno odigravanje petom Livaje za Sahitija u kaznenom prostoru domaćih, no Sahiti je promašio loptu, a onda je Božić stigao blokirati ponovni pokušaj ubacivanja u peterac i odbiti u korner.

46‘ Krenulo je drugo poluvrijeme, imamo izmjene s obje strane. Kod Hajduka ulazi Mlakar umjesto Čoline, kod domaćih - Crnac umjesto Christopoulosa, Kvržić umjesto Mioča. Krstanović je pak zamijenio Branštetera.

POLUVRIJEME: Konačno kraj prvog dijela, nakon sat vremena igre... Nije se doduše igralo 17 minuta, no odlaze sad igrači u svlačionice na predah. Golovi Krovinovića i Pukštasa čine se kao davna prošlost, no oni su mijenjali rezultat u prvom dijelu.

45+13‘ Greška Awaziema, Hoxha se ubacio ispred njega, ruši ga Mikanović pred ulaskom u kazneni prostor, ali nema elemenata za prekršaj, potvrdila je to i VAR-soba.

45+8‘ Igra se i dalje, nema puno prilika pred sam kraj prvog poluvremena. Čini se da je nervoza malo popustila.

45+3‘ Nova lopta prema Livaji, izašao je Čović na vrijeme, a igru nije napustila nervoza koja se dogodila još za vrijeme prvog verbalnog okršaja Solde i Livaje, odnosno udarca koji je Soldo uputio u Hajdukovu desetku.

45+1‘ Igra se nastavila, bit će ovdje još podosta sudačke nadoknade.

>>> Ipak će se igrati! Čini se da je uspjela diplomatska akcija, svi se polako vraćaju na teren, vratio se i pomoćni sudac Marić kojem Torcida zviždi... Na satu je odavno prošla 45. minuta, sada je samo bitno koliko će sudac Čulina odrediti da se igra.

>>> Upitan je nastavak utakmice?! Želja organizatora je isprazniti tribinu s Torcidom, ali to je zapravo - jedna te ista tribina, ona glavna na koprivničkom stadionu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

>>> Još uvijek nema novosti, ne zna se što će biti s utakmicom. Igrači se polako vraćaju na teren, ali za nastavak fale i suci...

>>> Doznajemo! Pomoćni sudac Marić odbija se vratiti na teren! Marko Livaja tražio je obećanje Torcide da će se smiriti, a sada radi diplomacija da se pomoćnog suca Marića nagovori da se vrati na teren.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

38‘ Prekid i dalje traje, Livaja smiruje Torcidu! Dolaze informacije da je pomoćni sudac pogođen stolicom s trbina, no to još ne možemo nazvati službenim..

image

Marko Livaja smiruje Torcidu

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

36‘ E sad je Livaja opet poludio, nakon duela sa Soldom opet je palo verbalno čašćenje, glavni sudac Čulina smirivao je igrače, a u tom trenutku s tribina je nekim predmetom pogođen pomoćni sudac Marić. U tom trenutku utakmica je prekinuta, a svi na terenu dobili su naređenje da pođu u svlačionicu.

34‘ Udarac Solde pogodio je Livaju u mišić desne noge, kratko je i zaiskrilo na terenu, no situacija se brzo smirila. Tako smo barem mislili, a onda je Soldo verbalno isprovocirao Livaju koji je potom dobio i žuti karton.

31‘ Pamtit će Pukštas ovaj dan, pamtit će ga i Hajdukova publika, a nakon pola sata igre Torcida nema što zamjeriti svojim pulenima. Dapače, igraju jako, jako dobro.

28‘ GOOOOOOL! Pukštas za 2:0! Kakav pogodak mladog talenta na ubacivanje Sahitija s desne strane.... Fantastičan zgoditak!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

26‘ Minute bez pravih prilika, Hajduk je podredio utakmicu svojim zahtjevima, kontroliraju loptu gosti, a vrijeme polako teče.

22‘ Šut Jambora iz relativno dobre pozicije, s kakvih dvadesetak metara... Nije iskusni veznjak najbolje "poklopio" loptu, moglo je to biti i daleko opasnije za Sentića.

21‘ Sredina prvog dijela. Hajduk bolji baš za taj jedan pogodak, ali nakon primljenog gola Slaven nije ustuknuo. Dapače, s nekoliko akcija dala je naslutiti Zekićeva momčad da se sada ne misli predavati.

18‘ Zapišimo, eto tek tako, i udarac Christopoulosa, s lijeve strane, iskosa je to bilo, daleko i od gola, a takva je bila i putanja lopte.

17‘ Novi žuti, ovoga puta za gostujućeg trenera Karoglana. Pune ruke posla danas ima sudačka postava, igra se žustro, ima dosta prekršaja...

14‘ Nakon pogotka žuti karton dobio je trener domaćih, Zoran Zekić. Očito se radilo o prigovorima na suđenje...

12‘ GOOOOL! Krovinović! Prvi pogodak ove sezone za njega, i to kakav! Oduzeo je loptu Bosecu pa iz velike daljine uputio neobranjiv udarac za Čovića, veliko slavlje Torcide na koprivničkim tribinama.

10‘ Bit će sada i prvi udarac iz kuta za domaće, Branšteter je krenuo po desnoj strani, Simić je to blokirao, lopta je pogodila malu mrežicu s vanjske strane.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

8‘ Livaja! Evo prvog opasnog udarca Hajdukove desetke, prošao je po lijevoj strani, krenuo poludijagonalno prema Čovićevom golu i testirao ga - no vratar domaćih odbija u korner.

6‘ Novi ubačaj Krovinovića, ovoga puta iz slobodnog udarca, no lopta je bila prejaka za sve njegove suigrače pa ju je mirno pokupio vratar Čović.

4‘ Evo je! Marko Livaja opet u središtu akcije, lopta odlazi pored vrata. Lijepo je to s lijeve strane zavrnuo Krovinović, Livaja je malo zakasnio i nije dirao loptu.

3‘ Kako je krenulo, bit će ovo otvorena borba na oproštaju od koprivničke publike za ovu polusezonu. Još uvijek čekamo konkretniju priliku...

1‘ Igra je stala već nakon dvadesetak sekundi, glavama su se sudarili Zirdum i Čolina, liječničke ekipe već su na terenu... Bili su ondje kratko, vratit će se akteri ove nesreće na teren.

17.30 Susret u Koprivnici je započeo!

>>> Evo i malo fotografija sa zagrijavanja...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

>>> Stigao je sastav Hajduka za današnji dvoboj. Livaja je tu, kao i Krovinović, a novu priliku dobio je mladi Rokas Pukštas. Na klupi su ostali Fossati, Biuk, Mlakar...

>>> Evo nam i sastava Slaven Belupa!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 09:15