ZELJKO HAJDINJAK Cropix
RASPRODANE ULAZNICE

Hajduk u koprivničku blagajnu donio lijepi prihod, VIP loža bila je puna, na utakmici i predstavnik Dinama

Polufinalna utakmica Hrvatskog kupa na Apašu izazvala je i veliki interes navijača
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. travanj 2023. 19:34

Policijski kombiji koji su u popodnevnim satima kružili Koprivnicom bili su pouzdan pokazatelj da je u pitanju velika utakmica. No, u samom središtu grada, na obnovljenom Zrinskom trgu, situacija je bila posve mirna, tek se pokraj obližnjeg Gradskog stadiona Ivan Kušek – Apaš moglo osjetiti nogometno ozračje.

Parking na prometnici

Promet Miškininom ulicom bio je zatvoren dobar dio popodneva, brojni automobili i kombiji kojima su u Koprivnicu stigli Hajdukovi navijači zauzeli su sva parkirna mjesta oko stadiona, pa se dio njih parkirao i na samoj prometnici.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Na jedinoj tribini koprivničkog stadiona smjestili se jedni do drugih pristalice obje momčadi, a i na dio predviđen za domaće gledatelje bez problema se ulazilo s obilježjima Hajduka. Sve su ulaznice za ovu utakmicu bile rasprodane još u utorak, na dan susreta nisu se prodavale, pa se može zaključiti da je Slaven Belupo ostvario pristojan prihod, prema našoj procjeni nešto više od 30.000 eura, s obzirom na to da su vrijedile i godišnje ulaznice. Dakako, zbog povećanog broja pripadnika osiguranja bili su povećani i troškovi...

Osim tribine, puna je bila i VIP loža, zapravo i pretijesna da bi mogla primiti sve zainteresirane. Brojnu domaću upravu predvodio je predsjednik kluba Robert Markulin, dok je Hajduk predstavljao njegov predsjednik Lukša Jakobušić. Osim njih, stiglo je još dosta poznatih lica iz nogometnog svijeta, treneri, igrači, menadžeri, pa i pomoćnik Dinamovog trenera Ante Tomić.

Kad je u pitanju navijačka priča, već tradicionalno Hajduk na sjeveru Hrvatske uživa sjajnu potporu svojih navijača. Dio njih dolazi iz Splita i Dalmacije, no puno ih je i iz ostalih dijelova Hrvatske. Zanimljivo jest da je Splićane put do polufinala vodio kroz obližnji Cvetkovec (Tehničar) i Bjelovar, u kojem su igrali s Mladosti 127 iz Ždralova, da bi se za finale borili u Koprivnici. Sva su tri mjesta u radijusu manjem od 100 kilometara.

Gotovo polovicu tribine zauzela je Torcida, koja se smjestila i u ograđeni prostor, ali i pokraj njega. Hajdukovi su navijači dominirali u decibelima, a sve od sebe dale su Podravske štuke, navijačka skupina koju uglavnom čine djeca iz Slavenove nogometne škole.

Veliki pljesak

Jedan od trenera u njihovoj pratnji bio je i bivši Slavenov napadač Oliver Drvosek-Kihas, uz Gorana Županca strijelac protiv Cibalije odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Prvu HNL sad već davne 1997. godine.

Igrači obje momčadi dočekani se velikim pljeskom, i njima je zasigurno bilo ugodno igrati pred ispunjenom tribinom...

Linker
12. travanj 2024 12:22