Filip Krovinović

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
NEĆE BITI LAKO

Hajduk u nedjelju dobiva novog lidera! ‘Nakon pobjede nad Dinamom svi će protiv Bijelih igrati s jačim žarom‘

Branko Karačić, nekadašnji igrač splitskog kluba i trener Slavena Belupa, najavljuje nedjeljni dvoboj
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. travanj 2022. 08:17

Branko Karačić ima iskustvo za najboljeg komentatora pred gostovanje Bijelih u Podravini. Nekoć je zabijao golove u bijelom dresu, a potom je s klupe vodio Farmaceute.

- Igrao sam protiv Hajduka obje sezone kada su Bijeli osvojili zadnje prvenstvo. S Belupom sam upisao remi bez golova na Poljudu u situaciji kada je Hajduku iznimno trebala pobjeda - prisjetio se Karačić davnih vremena.

Pamte stariji navijači Hajduka kako je Kara zabijao iz slobodnjaka, kako je tresao protivničke mreže i dizao Poljud na noge. Baš kao što je to napravio Nikola Kalinić pred tri dana.

- Velika pobjeda koja je donijela bitni poticaj za finiš sezone, ali i još veći motiv suparnicima. Nakon pobjede protiv Dinama svi će protiv Hajduka igrati s još jačim žarom - istaknut će Karačić.

image

Branko Karačić

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX Cropix

Belupo je praktički završio sezonu, nema Zekićeva momčad nikakav imperativ plasmana, ali kada u Koprivnicu dolazi Hajduk nije teško probuditi se iz “proljetnog sna”.

- Trener jer prvi koji igračima pruža motiv, iako uvijek držim da Belupu ni bilo kojoj drugoj ekipi ne treba posebna motivacija kada u Koprivnicu dođu Hajduk i Dinamo. Uz sav respekt prema ostalim konkurentima, ali Bijeli i Modri uvijek izazivaju najveće emocije i pune tribine.

Dovoljno kvalitetni

Kada smo već kod emocija, nisu se suzdržali najbolji hajdukovci u derbiju. Kalinić je u slavlju zaradio treći žuti, a u finišu i Livaja. Nema najjačih aduta Hajduka sutra u Podravini.

- Istina, nema najjačih igrača, ali držim da Hajduk ima širinu kadra koji može napasti u Koprivnici. Nikada ne možete kazati da ćete negdje sigurno pobijediti. Igrao je Hajduk prošle jeseni i s Livajom pa je izgubio u Koprivnici. Međutim, Hajduk je i bez prvog napadačkog tandema još uvijek dovoljno kvalitetan da bi izazvao golemi respekt. Šteta je za obojicu da propuštaju prvi sljedeći dvoboj nakon derbija, a pogotovo za Kalinića koji je pogotkom Dinamu napravio veliki iskorak. Baš mu je trebao susret u Koprivnici da produži formu.

U igri bez Kalinića i Livaje ostaje Filip Krovinović kao ključni igrač. Po mnogima i najvažnija karika uspjeha u recentnom derbiju.

- Ne treba biti previše pametan da bi se konstatiralo kako će Krovinović dobiti u svoje ruke momčad za Koprivnicu. Figurativno rečeno.

Od najveće važnosti

U navijačkom žargonu poklič bi glasio “Filipe, povedi nas”.

- Da, tako navijači vole kazati. Krovinović je lider za Koprivnicu. Bez Kalinića i Livaje najveću odgovornost mora preuzeti Krovinović. Ima i najveće iskustvo koje je skupljao po Engleskoj i Portugalu. Hajduku je donio mirnoću u sredini, ima kvalitetno zadnje dodavanje kojim kreira prevagu. Ne sumnjam da će i sutra biti od najveće važnosti za Bijele.

Ima i Krovinović svojih motiva, jer jasno je da se Hajdukov “play” želi dokazati izborniku Daliću ne bi li i na njega bacio oko pred nove akcije Vatrenih. Krovinović u Podravinu stiže kao ključni igrač Hajduka, a Krstanović ga čeka kao “crna mačka” Bijelih.

- Nije Krstanović u velikoj formi, ali što je njemu bitna forma kada dolazi Hajduk. Protiv Splićana je uvijek inspiriran. Nema spora, i ovog puta će biti najveća opasnost za Bijele.

U odnosu na utakmicu s Dinamom, morat će sutra Hajduk uzeti puno više rizika.

- U svakom slučaju, jer očekuje se da će Bijeli napasti od prve minute s obzirom na imperativ pobjede s kojim dolaze u Koprivnicu. Igru će trebati pomaknuti na polovicu Belupa i moguće je da se Dambrauskas opredijeli za ofenzivniju opciju s jednim umjesto dva zadnja vezna. Fossati je bio jako dobar protiv Dinama, a Vuković u kontinuitetu ispunjava očekivanja. Ali, držim da bi protiv Belupa trebao Hajduk zaigrati puno ofenzivnije. Ima dobrih rješenja u napadu, od Mlakara, preko Sahitija, Biuka, Ljubičića.

Bodovi su Hajduku iznimno važni, ali Karačić drži da neće biti jednostavno u Koprivnici.

- Hajduk je favorit, ali neće biti lagano. Vara se onaj tko misli drukčije. Hajduk je pun samopouzdanja nakon derbija, ali ujedno se momčad i energetski malo ispraznila. S druge strane, Belupo će imati snažan podražaj igre protiv jakog suparnika. Zahtjevna utakmica koju ću s užitkom pogledati.

Karačić kao igrač Hajduka

45 utakmica, 10 golova u službenim dvobojima

Karačić kao trener SB-a

38 utakmica, 14 pobjeda, 13 remija, 11 poraza

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 19:15