Ivan Radeljić

 RANKO SUVAR Cropix
HRABRA NAJAVA

‘Hajduku ćemo posao učiniti puno težim nego što misle! Sada nam treba prava podrška navijača‘

Trener Ivan Radeljić u dobrom raspoloženju čeka sljedeći ogled s posrnulim Splićanima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. travanj 2024. 14:46

Gotovo dva i pol mjeseca čekala se prvenstvena pobjeda Slavena Belupa i napokon je pod vodstvom novog trenera stigla protiv Rudeša.

- Atmosfera je dobra jer smo se uspjeli riješiti tog psihičkog tereta. Sama utakmica s Rudešom bila je teška iz tog aspekta, suparnik je bio opušten, lepršav, a onda je drugačije i igrati. Izvukli smo to nekako na mišiće i sad će nam u sljedećim utakmicama sigurno biti lakše - kaže Ivan Radeljić, koji je na klupi Farmaceuta debitirao s tri osvojena boda.

Brojni razgovori

Nije u tjednu prije Rudeša bilo previše rada na taktici.

- Praktički sve vrijeme posvetio sam samo razgovorima s igračima, i kolektivno i individualno. I nastavljamo u tom ritmu, njima je problem samo psiha. Kvaliteta je tu, u to sam uvjeren.

Momci su pokazali karakter, vratili su se iz minusa?

- To je to! To sam tražio, to sam i dobio. S te strane sam zadovoljan. Da je moglo biti kvalitetnije, moglo je, ali to će sve doći u sljedećim utakmicama i bit će sve lakše.

Isto tako, prethodna prvenstvena utakmica s Rudešom pokazala je da imate još dosta posla u svim segmentima?

- To je bila takva utakmica. Manjkavosti je sigurno bilo i bit će ih, ali to su kvalitetni dečki. Kad “resetiramo” glavu, sve će doći na svoje.

I tko je na kraju počastio?

- Još nije nitko, ali bude!

Koliko je vama bila bitna ta pobjeda?

- To sam rekao i prije utakmice. Slaven je moj klub, dobio sam šansu i ja ću to iskoristiti na ovaj ili onaj način. Energije mora biti od mene i od njih, onda će to sasvim sigurno biti dobro.

Kako doživljavate tu svoju priliku?

- To čekaš cijeli život, e sad je na meni koliko ću ja to iskoristiti, ili koliko neću. Uprava mi je to omogućila, vjeruju mi, sad je na meni da vratim to povjerenje i da dam maksimalno koliko mogu u ovom trenutku. Onda ekipa mora reagirati sa svoje strane i tada će to biti dobra priča.

Treneri često ne mogu birati trenutak u kojem će preuzeti momčad?

- Ne možeš, to je jednostavno takav posao. Kad dobiješ priliku, moraš biti spreman!

Kako komentirate raspored do kraja sezone?

- Mi idemo utakmicu po utakmicu. Rekao sam to i nakon Rudeša, mene Belupo na pretposljednjem mjestu ne zanima. Svako kolo želim da idemo stepenicu više ako je to moguće, a vrijeme će pokazati hoćemo li na kraju osvojiti sedmo, osmo ili deveto mjesto. Ali, mi moramo biti malo više gore...

U subotu dolazi “ranjeni” Hajduk, možete li mu produljiti “agoniju”?

- Hajduk ima kvalitetu, ali nedostaje mu puno igrača. Opet, kad im vidim sastav, to je opet respektabilna ekipa. Mi smo bili u toj situaciji, sad su oni u toj situaciji i nadam se da se oni u subotu neće izvući iz te situacije. A mi ćemo im posao učiniti puno težim nego što misle.

Nužna podrška

Kakvu utakmicu očekujete, čemu se nadate protiv splitskoga kluba?

- Nadam se da će nas naša publika doći podržati, osobito naše mlađe igrače. Treba nam sada podrška, ovo je jako bitna utakmica za nas, Hajduku malo manje bitna. Njima će biti teška iz psihičkog aspekta, a nama bodovi trebaju da se podignemo iz ove pozicije. Ako sam sada osmi, želim biti sedmi, idemo tako kolo po kolo. A jesu li s druge strane Hajduk, Dinamo ili Rijeka, meni je potpuno svejedno - zaključio je Radeljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 14:47