Ivan Dolček

 TOM DUBRAVEC Cropix
POVRATAK U KOPRIVNICU

HNL klub dogovorio dva pojačanja, u momčad stižu bivši igrači. Neki "plaču" za Sopićem i Krznarom

Obojica su već bili u redovima koprivničkog prvoligaša, iako s drugim suigračima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 14:22

Praktički je sve riješeno glede povratka dvojice bivših igrača Slavena Belupa. Ivan Dolček i Alen Grgić su novi članovi koprivničkog prvoligaša, a očekuje se da ovog tjedna budu i registrirani, čime bi stekli pravo nastupa u susjedskom derbiju u Varaždinu, koji je na rasporedu u subotu.

Njihovim dolaskom Farmaceuti su popunili deficitarne pozicije na kojima je sad značajno pojačana konkurencija. Grgić može igrati na desnom beku i na desnom krilu, dok je Dolček spreman popuniti sve pozicije na lijevoj strani, a isto tako može pokriti i desno krilo.

Obojica su već bili u redovima koprivničkog prvoligaša, iako s drugim suigračima, no pretpostavlja se da im neće trebati previše vremena za prilagodbu na novu nogometniu sredinu. U prijašnjim klubovima nisu bili zadovoljni tretmanom, no u Slavenu bi se i Dolček i Grgić mogli izboriti za ozbiljniju minutažu.

Nije tajna da postoje ponude za dvojicu standardnih veznjaka, Mihaila Caimacova i Michaela Agbekpornua. Međutim, pitanje je hoće li oni napustiti Miškininu 10 već u ovom ljetnom prijelaznom roku, a to se sigurno neće dogoditi ako prije toga ne stignu odgovarajuće zamjene. Tek tada bi moguć bio transfer, tko zna, možda čak i obojice.

Bez pojačanja na stoperu

Kad su u pitanju stoperi, klupska je struka zasad stava da ne treba dovoditi nove igrače. Na tim pozicijama mogu igrati Tomislav Božić, Marko Lešković, Marco Boras i Zvonimir Katalinić, po potrebi i Ivan Borna Jelić Balta. Silom prilika su protiv Lokomotive u sustavu s trojicom otraga zaigrali i bekovi Antonio Bosec i Luka Lučić, i to sasvim pristojno.

Trenutačno je problem to što su Božić i Katalinić ozlijeđeni, Lešković je oporavljenik, a Jelić Balta je u subotu dobio nezgodan udarac u rebra, pa je veliko pitanje kako će Radeljić “skrpati” zadnju liniju za Varaždin.

Slavenovo je vodstvo u nedjelju nakon Lokomotive održalo sastanak na kojem je dogovorena daljnja strategija do kraja prijelaznog roka, izvjesno je da će se tek u rujnu formirati momčad koja će iznijeti ovu sezonu. Iako neki od navijača “plaču” za Sopićem ili Krznarom, Ivan Radeljić ima čvrst status i sigurno ga se neće ocjenjivati po viđenom u nekoliko prvih kola.
Predsjednik Robert Markulin u posljednje vrijeme se počeo više i ozbiljnije angažirati u klubu, njegov je utjecaj velik te je preuzeo i veću kontrolu nad svim zbivanjima.

Uskoro će se vjerojatno sastati i klupska uprava, koja bi trebala raspisati natječaje za radna mjesta glavnog klupskog direktora te glasnogovornika nakon odlazaka Aleksandra Aleksovskog i Luke Šarlije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:14