Nikola Jambor se vratio u Slaven Belupo

 SLAVEN BELUPO
POTVRĐEN POSAO

Hrvatski prvoligaš doveo pojačanje s iskustvom iz Belgije i Portugala: ‘Osjećaj je pomalo neočekivan...‘

Veznjak Nikola Jambor se nakon šest godina vratio u Koprivnicu iz portugalskog Moreirensea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. srpanj 2022. 18:37

Kao što smo najavili prijašnjih dana, Slaven Belupo je doveo pojačanje u vezni red. Riječ je o Nikoli Jamboru, rođenom Koprivničancu koji je nakon jedne sezone u prvoj momčadi Farmaceuta realizirao inozemni angažman u belgijski Lokeren.

Da se samo njega pitalo, vjerojatno bi u matičnom klubu ostao dulje, ali u tim trenucima klub je bio u lošoj financijskoj situaciji i morao je prodavati ‘obiteljsko srebro‘ kako bi preživio. Za igrački iskorak Jambora u Koprivnici najzaslužniji je bio trener Željko Kopić, koji ga je postavio na poziciju organizatora igre u veznom redu.

U nastavku karijere prošao je 26-godišnji Koprivničanac puno toga. Igrao je za Osijek, pa je otišao u Portugal gdje je bio član Rio Avea i Moreirensea. Nažalost, njegov boravak u Portugalu obilježile su česte ozljede koje su ga na dulje vrijeme izbacile iz stroja. Prošle sezone upisao je tek osam nastupa za Moreirense, a nakon što je klub ispao iz Prve lige uspio je raskinuti ugovor.

"S jedne strane, osjećaj je pomalo neočekivan jer nisam mislio da ću se tako brzo vratiti u Slaven, no što ozljede, a što manjak minutaže kumovali su tome da sam nakon šest godina ponovno tu. S druge strane, naravno da je lijep osjećaj jer je uvijek lijepo biti kod kuće i viđati se s poznatim licima. Nadam se da ću se čim prije prilagoditi i što prije krenuti s utakmicama. Iza mene je četiri tjedna priprema u Portugalu, imam i četiri pripremne utakmice u kojima sam igrao po 45 minuta tako da sam OK što se tiče trenažnog procesa. Naravno da mi nedostaje natjecateljskog ritma, no vjerujem da ću ga brzo uloviti", rekao je Nikola Jambor.

Nije tajna da je Jambor bio velika želja trenera Zorana Zekića, koji dobro zna njegove kvalitete još iz Osijeka. S Farmaceutima je potpisao dvogodišnji ugovor te se momčadi priključio na treningu u srijedu popodne. Može pokriti sve pozicije u veznom redu, a ima sjajan pregled igre i snažan udarac iz daljine.

Njegov bi dolazak trebao cijelu momčad učiniti boljom, a tvrdi kako mu motiva ne nedostaje.

"Očekujem od sebe ponovno dokazivanje. Istina, nešto drugačije nego prije šest godina, ali dokazivanje na koje sam spreman. Želim dokazati i sebi i drugima da vrijedim kao igrač i mislim da imam još dovoljno vremena da napravim još jedan iskorak u karijeri. Što se tiče momčadi, iskreno me baš motiviralo što su prije sezone svi vidjeli Slaven Belupo kao glavnog kandidata za ispadanje. Ja se s tim apsolutno ne slažem. Imamo dobru ekipu, odličnog trenera i očekujem, ako ništa drugo da napravimo bolji rezultat i osvojimo više bodova nego što smo osvojili prošle sezone", poručio je Jambor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:06