GORAN MEHKEK/Cropix
RIJEŠENO VAŽNO PITANJE

Hrvatski prvoligaš ‘privezao‘ kapetana, sprema se prodaja ključnog igrača: ‘Ugovor nisam ni gledao‘

Iskusni stoper Tomislav Božić produžio je vjernost Slaven Belupu do ljeta 2025.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. studeni 2023. 21:38

U iščekivanju zimskog prijelaznog roka koji bi u klupsku blagajnu mogao donijeti pozamašan prihod od potencijalne prodaje Arbëra Hoxhe, u Slavenu Belupu su riješili jedno važno kadrovsko pitanje.

Kapetan momčadi, iskusni stoper Tomislav Božić, produžio je vjernost Farmaceutima te je potpisao novi ugovor do ljeta 2025. godine.

- Kada postoji obostrana želja, onda se sve dogovori u dvije minute. Iskreno, ugovor nisam ni gledao jer ga smatram formalnošću. Presretan sam što ostajem u klubu kojeg sam zavolio i kojeg gledam kao svog te što mogu pomoći i uživati u suradnji s dragim ljudima. Nije tajna da sam odan klubu i da ću mu zauvijek ostati na raspolaganju - rekao je Božić.

Njegova obitelj odlično se snašla u Koprivnici gdje je stekla nove prijatelje. Sin je krenuo tatinim stopama i trenira u Slavenovoj školi, a Božić senior je jamstvo stabilnosti i pouzdanosti zadnje linije prve momčadi koprivničkog prvoligaša, ali i skladnih odnosa u svlačionici.

Božić je 1. studenoga navršio 36 godina, a u novu sezonu krenuo je bez ljetnih priprema jer je u stanci operirao Ahilovu tetivu. Dosad je za Slaven odigrao 128 utakmica i postigao pet pogodaka.

U karijeri je nastupao i za Duklu Prag, Gornik Lecznu, Miedz Legnicu, Kamen Ingrad, Cibaliju, Wislu Plock, Široki Brijeg i Goricu, a ima i sedam nastupa za mlade hrvatske reprezentacije.

Linker
28. travanj 2024 02:22