Ivan Radeljić i Mario Gregurina, pomoćni treneri Slavena Belupa

 MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO
PRAVA ENERGIJA

Hrvatski prvoligaš slaže novu priču, vratila se i legenda nakon 14 godina: ‘Imamo majstora svog zanata‘

‘Puno toga dogodilo se u međuvremenu, završio sam karijeru, a sada završavam školovanje‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. lipanj 2023. 23:47

Nakon dugih 14 godina Ivan Radeljić (42) vratio se u Slaven Belupo. Nekadašnji kapetan i vođa obrane najuspješnije generacije u klupskoj povijesti koja je osvojila drugo mjesto u HNL-u, danas je pomoćnik nizozemskog stručnjaka Ricarda Moniza.

- Puno toga dogodilo se u međuvremenu. Završio sam karijeru i okrenuo se trenerskom poslu. Polako završavam školovanje na Nogometnoj akademiji, trenutačno sam u statusu apsolventa za PRO licencu. Zahvalan sam što su mi na Akademiji izašli u susret i oslobodili me u zadnjem modulu nakon što je stigla ponuda iz Slavena Belupa jer svi se školujemo za ovo za što sam ja sada dobio priliku. Za mene je ovo opet jedan novi početak - rekao je Radeljić.

Kao trener je samostalno radio u Splitu i Hrvacama.

- Ne može se prva liga uspoređivati s niželigašima, iako su to bili O.K. klubovi. Razlika između prve i treće lige je nebo i zemlja, što se tiče organizacije i svega ostalog.

image

Mario Gregurina i Ivan Radeljić, pomoćni treneri Slavena Belupa

MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO

Igrao je Radeljić u Imotskom, Hajduku, Zadru, Šibeniku, Interu iz Zaprešića i Splitu, dok je inozemno iskustvo skupio u Cerezo Osaki, Energie Cottbusu, Genclerbirligiju i Antalyasporu. Ipak, najradije pamti dane provedene u Slavenu Belupu.

- Ovdje sam proveo najbolji dio nogometne karijere. Grad mi odgovara, kao da je moj. Nije se puno toga promijenilo. Kad sam bio igrač, u Koprivnici mi je bilo super, čak sam sa suprugom pričao da bismo vjerojatno ostali tu i živjeti da sam dulje ostao u Slavenu. Naravno, kako život piše svoje priče, tako sam i ja napravio jedan, pa drugi transfer, i sve je otišlo u drugom smjeru. No, meni je Koprivnica bila i ostala super.

Nova priča

Slaven sad slaže jednu novu priču.

- To je uvijek tako u nogometu. Igrači dolaze i odlaze, došao je novi trener sa svojim novim zamislima. Čovjek je vrhunski trener, ima neke svoje ideje, e sad to igrači moraju pohvatati. Ide to malim koracima nabolje, i nadam se da će do prvenstva sve leći na svoje mjesto. Intenzitet treninga je na vrhunskoj razini, treninzi su super. Vidi se da je čovjek majstor svog zanata.

U stručnom stožeru je i Radeljićev bivši suigrač Mario Gregurina.

- Zasad nas trener dosta pušta da sudjelujemo u procesu rada. Dosta mu pomažemo s obzirom na jezičnu barijeru, tako da smo Marek i ja kao prave desne ruke. Mislim da imamo dobru suradnju.

U početku sezone na raspolaganju neće biti iskusnog stopera Tomislava Božića, kolike su mogućnosti novih stopera Pllane i Račića?

- Nedostaje nam Božić kao kapetan, on je taj autoritet koji sve drži pod kontrolom i takvog igrača moraš imati. Što se tiče novih stopera, oni su tek došli, kvaliteta postoji, ali tek trebaju doći na određenu razinu tjelesne pripremljenosti.

HNL je s godinama postao respektabilno natjecanje, što možemo očekivati u novoj sezoni?

- Liga je stvarno izjednačena, izuzev ove velike četvorke koja ima novac kojim može dovesti gotove igrače. Očekujem da će ostatak lige biti prilično izjednačen i da će biti velika borba za svaki bod. Nadam se da će kod nas sve lijepo kliknuti. Imamo izrazito teška prva četiri kola, ali moramo tražiti svoju šansu da odemo u gornji dio ljestvice, da ne bude nekog stresa...

Imamo talente za prvoligaški nogomet

Na pripremama je i velik broj mladih igrača bez prvoligaškog iskustva, od kojih je većina prošla kroz klupsku nogometnu školu.

- Po trenerovim riječima, njih četiri-pet će sigurno dobiti priliku na završnim pripremama na Rogli, a na njima je hoće li je iskoristiti. Njima je sve ovo kompletno novo, malo su i umorni, no to je razumljivo jer nisu navikli na takav rad. Potencijala sigurno imaju, jamčim da među njima postoji četiri-pet igrača koji u skoroj budućnosti mogu igrati prvoligaški nogomet - poručio je Radeljić. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 22:01