Ivan Sušak

 DAMIR KRAJAC Cropix
ČISTA MREŽA

Igrač utakmice protiv Rijeke: ‘Stvarno vjerujem u dečke, sigurno vrijedimo puno, puno više‘

Vratar Ivan Sušak nakon prve čiste mreže u sezoni
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. listopad 2024. 23:21

Ivan Sušak u nedjelju je proslavio 27. rođendan, a lijep poklon osigurao je sam sebi dan ranije, kad je u prvenstvenom ogledu s Rijekom u Koprivnici zadržao čistu mrežu. Bila je to prva Slavenova utakmica bez primljenog pogotka u novoj sezoni, a 203 cm visoki vratar u njoj je zadržao visoku razinu forme iz ranijih nastupa.

- Veseli me što nismo primili pogodak, to je zasluga cijele ekipe. Šef od nas traži da primamo što manje golova, jasno je da smo svi sretni zbog toga, pogotovo ja kao najodgovorniji - kaže Sušak, koji je produljeni vikend iskoristio za posjet obitelji u Hercegovini.

Potez kojim je osigurao epitet igrača utakmice protiv Rijeke bila je obrana zicera Toniju Fruku u 42. minuti.

- Hvala Bogu da je tako ispalo. Malo me iznenadila ta situacija, svi su stali jer su mislili da je zaleđe, ali ja nisam stao. Ispalo je dobro, sretan sam što je tako završilo. Bila je to dobra obrana.

Na neki način je to bilo i iskupljenje za vaš kiks u posljednjim trenucima utakmice s Goricom?

- Trener je već par puta pričao o meni i puno mu hvala na tome. Nažalost, dogodila se ta jedna pogreška u lošem trenutku, ali pogreške se događaju svima. Tko radi, taj i griješi, samo je ovo bio loš tajming i izravno se odrazilo na rezultat. No, nakon pada treba ustati, tada se vidi jesi li ili nisi. Normalno da mi je zbog toga bilo teško jer svakodnevno maksimalno radim na svim segmentima. Malo te to pogodi, ali novi dan donosi novo dokazivanje. Dobar razgovor, dobra analiza i idemo dalje...

Izuzme li se taj kiks u Velikoj Gorici vaša je forma na visokoj razini. Jeste li zadovoljni?

- Otkako sam počeo braniti ove sezone jako sam zadovoljan, mislim da je bilo jako dobro. Sve je to plod rada, ne samo zadnjih mjesec-dana, budući da je meni svaki dan disciplina, na tome živim i s time se vodim, nema tu puno mudrovanja. Zdrav sam, sretan sam, radim dalje i bit će to još bolje.

I dalje ste posljednji na ljestvici, no možete biti optimistični s obzirom na prikazano u posljednjim utakmicama?

- I ljudi sa strane primjećuju da imamo odličnu ekipu, sve su to vrhunski dečki, stoga sam uvjeren da naša trenutačna pozicija nije mjerilo. Puno situacija se dogodilo, naše pogreške, bilo je i nekih sudačkih upitnika, to je realno par bodova koji bi nas podigli. Stvarno vjerujem u dečke, pogotovo u stožer, jer to su vrhunski treneri i vrhunski ljudi. Sigurno vrijedimo puno, puno više.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 23:22