ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SITUACIJA SE PONAVLJA

Igrači Hajduka stalno proživljavaju isti šok, a jedan igrač jako je htio pokazati da mu je mjesto na Poljudu

Najvažnija je vijest za Bijele da su se odvojili plus četiri te iskoristili kikseve Dinama i Rijeke
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 21. listopad 2024. 07:32

Najavljivala se na Ivan Kušek - Apašu zanimljiva utakmica Slavena Belupa i Hajduka. Njen je, pak, početak obilježen velikom nervozom prije svega u redovima gostiju. Domaćin je krenuo agresivno, prije svega na Livaji, Kaliku i Diallu što je uzrokovalo brojne greške u prvih 10 minuta, a nervozan je bio i vratar Ivan Lučić. Tempo utakmice bio je zavidan. Puno je prostora imao na krilu Stipe Biuk koji je u početku bio najaktivniji od Bijelih, no loš je bio Hajduk u prvih 20 minuta, a Belupu su poništena dva pogotka zbog zaleđa.

Nisu se Bijeli snalazili na tempo i agresivnost domaćih. Hajdukove linije stajale su predaleko i bilo je puno prostora između istih, a Belupo je to koristio. Domaći su gađali izolaciju Dolčeka s Diallom i Bjelokošćanin je imao dosta problema. Treba reći i da je bivši igrač Hajduka bio odveć nervozan, vjerojatno u želji za dokazivanjem da mu je mjesto na suprotnoj strani. Upravo iz jednog njegovog prekršaja na Diallu Hajduk je poveo nakon autogola Božića, a onda je došlo i povećanje vodstva preko Biuka.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Puno će priče biti na neke odluke u prvom dijelu. Belupu su poništena dva zgoditka zbog malih zaleđa, a sporan je bio i duel Boseca i Dialla prije gola Biuka, iako je evidentno da je Bjelokošćanin bio prvi na lopti.

Nastavak je bio dosta mirniji, bilježimo tek šansu Šarlije u 47. minuti. Hajduk je iskusno primirio igru, a Gattuso je iskoristio svih pet zamjena i tako vraćao pojedince u ritam. Za notirati je nervoznu reakciju Dajakua nakon opravdane izmjene jer je bio uvjerljivo najlošiji u redovima gostiju. Gattuso ga je izgrlio pri izlasku s travnjaka, no kad je došao do klupe, Dajaku je revoltirano bacio bočicu s vodom prema sjedalicama.

Mariju Kovačeviću dojam neće puno značiti. Momčad mu ostaje prikovana za dno tablice

Ritam se u drugih 45 minuta umirio, utakmica se umrtvila. Belupo je pokušavao izmjenama koje bi tu i tamo priprijetile Hajdukovu golu, a na drugoj strani je Livaja nabacio par minijatura dok se nekoliko puta vratio i pomoći obrani. I to je slika i prilika Livaje pod Gattusom.

Ulazak u utakmicu bio je za Bijele loš i to nije prvi puta ove sezone. Slaven Belupo ih je iznenadio presingom i odlučnošću pa su gosti djelovali šokirano dobar dio prvog dijela. Zapravo, sve do vodećeg pogotka na koji se nakon pet minuta nadovezao i drugi gol. Kasnije je sve djelovalo kao odrađivanje posla pa se možemo reći kako su se Bijeli na vrijeme pribrali nakon konfuznog ulaska.

Mariju Kovačeviću dojam neće puno značiti. Momčad mu ostaje prikovana za dno tablice. Hajduk se odvojio na plus četiri i iskoristio kikseve Dinama i Rijeke, a ta činjenica je zapravo sukus materijala za izdvojiti iz ove utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. listopad 2024 07:33