ZELJKO HAJDINJAK Cropix
TREBA IĆI DALJE

Igrači Slavena nisu mogli sakriti suze nakon poraza, a uskoro ih čeka dvoboj na Maksimiru

Bodrit će ih Podravske štuke, najmlađa navijačka skupina u Hrvatskoj, klub ih je nagradio izletom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. travanj 2023. 08:57

Ove godine pružala se Slavenu Belupu vjerojatno najbolja prilika za osvajanje trofeja. Finale Kupa sa Šibenikom bilo bi u svakom slučaju manje zahtjevno nego da se na Rujevicu plasirao Dinamo, no snovi o velikom uspjehu i dalje će ostati samo to, snovi. U prva dva finala, 2007. i 2016. godine, momčadi koje su vodili Elvis Scoria i Željko Kopić ostale su za korak prekratke protiv Dinama. Treću-sreću morat će čekati neka druga Slavenova momčad...

- Moram reći da sam zaista ponosan na svoje igrače, ne samo zbog ove utakmice, nego i inače. Dali smo zaista sve od sebe, mislim da smo stajali odlično, da smo bili dobri i u posjedu i u izlasku. Imali smo par tih nekih trenutaka, nažalost nismo zabili. Hajduk nije stvorio ništa ozbiljnije do trenutka koji je odredio utakmicu. Igrači su tužni, neki od njih plakali su u svlačionici. Ipak, moramo pronaći snage da se što prije oporavimo jer nam je ovo velik šok i svi skupa smatramo da nismo zaslužili ispasti na ovakav način - kazao je Slavenov trener Zoran Zekić.

Svi su dali zadnji atom snage

Iako poraz boli, već i sam plasman u polufinale bio je lijep uspjeh. S momčadi koja po igračkoj kvaliteti i tržišnoj vrijednosti nije ni blizu Hajduku, kojoj su predviđali tešku borbu za opstanak, uspio je Zekić gotovo u potpunosti neutralizirati napade splitske momčadi. Trenutak odluke bio je kazneni udarac, zapravo jedini gostujući udarac u okvir gola na utakmici.

Dakako, postoje i oni koji kritiziraju njegov oprezan način igre i Zekiću zamjeraju nedovoljno napadačkih nastojanja. Tko zna što bi se dogodilo da je Slaven u srijedu zaigrao otvorenije i hrabrije prema naprijed, bi li to urodilo plodom ili bi ostavilo koridore za opasnije Hajdukove napade...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Prvo nam je šok bio s Novakom Tepšićem kojem želim što brži oporavak. Realno, nije se događalo ništa spektakularno niti po nas problematično. Stigao jest jedan taj trenutak kad smo malo zakasnili u bloku. Taj trenutak je odredio utakmicu, ali nije trebao. Mi smo nakon toga krenuli s promjenama kako bismo i mi probali malo stisnuti, ali zaista ne mogu naći zamjerku niti jednom svom igraču. Volio bih da smo bili malo opasniji prema naprijed, ali svi su dali i zadnji atom snage i ja im nemam što prigovoriti. Isto tako, moram reći da mi je bilo zadovoljstvo što je atmosfera bila jako dobra i to je ono što veseli. Daj Bože da ima što više takvih utakmica...

Vjerojatno već prvaci

U prvenstvu Slaven nastavlja bitku za plasman u pretkolo Konferencijske lige, kako će ovaj poraz djelovati na momčad?

- Nakon svega što sam prošao s ovim igračima, nemam straha. Znam da ćemo dati sve od sebe, a kako će to na kraju završiti, to je nekad možda i viša sila. Imamo se za što boriti, i siguran sam da ćemo moji igrači i ja zajedno sa stožerom napraviti sve da se do kraja borimo za Europu.

Već u subotu slijedi gostovanje kod aktualnog prvaka.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Od četvrtka smo počeli razmišljati o Dinamu. Brz teren, odlična ekipa, vjerojatno već prvaci. Borit ćemo se, nema predaje prije utakmice. Naravno, čestitamo ćemo protivniku ako bude bolji, ali nadam se da ćemo mi biti raspoloženi onako kako ja to zamišljam.

A u Maksimiru će Farmaceute bodriti i Podravske štuke, najmlađa navijačka skupina u Hrvatskoj koju čine mladi Slavenovi igrači i njihovi prijatelji. Klub ih je za iskazanu vjernost odlučio nagraditi subotnjim izletom u Zagreb.

- Povest ćemo naše Podravske štuke u Maksimir, imat ćemo i tamo podršku, i nadam se da ćemo im se odužiti za to - zaključio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 04:40