Patrik Marić

 SLAVEN BELUPO/FACEBOOK
PRIVUKAO POZORNOST

‘Imamo jednog od većih talenata koje sam vidio u karijeri. On je budućnost hrvatskog nogometa‘

Slavenu se otvorilo u subotu, nakon više od tri mjeseca posta upisana je pobjeda na domaćem terenu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. svibanj 2024. 11:08

Slaven Belupo igra jednu od svojih najslabijih sezona otkako je 1997. godine ušao u elitni rang hrvatskog nogomet, no nakon brojnih frustracija napokon je nad Koprivnicom zasjalo i malo sunca. Teško je i mučno navijačima bilo pratiti tu agoniju u kojoj su se našli Farmaceuti, a pobjeda nad Goricom donijela je barem malo radosti.

Nije to bila briljantna predstava, pokazala je momčad Ivana Radeljića dva različita lica u dva poluvremena, no uspio je mladi trener u nastavku pronaći dobitnu formulu i upisati toliko željenu pobjedu.

Situacija je bila teška

- Prvo je poluvrijeme bilo ono koje ne želim vidjeti, a drugo ono koje želim vidjeti. Dečki koji su ušli s klupe donijeli su nam tu energiju. Uvijek se ja vraćam na tu energiju, ali jednostavno to je tako. Na kraju krajeva, dobili smo i kvalitetu, i mislim da je naša pobjeda zaslužena - komentirao je Radeljić.

Napokon se Slavenu otvorilo u subotu, nakon više od tri mjeseca posta upisana je pobjeda na domaćem terenu. Na travnjaku Apaša imali su Farmaceuti pet uzastopnih poraza, od toga posljednja četiri rezultatom 0:1, a mrežu pred svojom publikom nisu zatresli 428 minuta. Zbog svega toga Radeljić je uoči utakmice s Goricom naglašavao njen velik značaj.

- Mislim da nas je nagradilo. Tražimo se, teška je bila situacija. Dobro smo izgledali u ove prve dvije utakmice, u Puli nije bilo dobro. U subotu su dečki dali i zadnji atom snage.

image

Ivan Radeljić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Imao je i posebnu poruku za igrače u svlačionici nakon utakmice.

- Rekao sam im da su ova zadnja tri kola na njima da izvuku. Neka su teške utakmice, ja ih jedva čekam. Tu će momčad rasti, tu će pokazati koliko smo zreli za sljedeću sezonu da se napravi prava ekipa. Dečki se bore za sebe i za svoju poziciju, na kraju krajeva. Mislim da je to O.K. i ja jedva čekam te utakmice.

Ne smije biti toliko oscilacija

Najbolji pojedinac susreta bio je Benedik Mioč koji je postigao dva pogotka. Prvi je bio “modrićevski”, vanjskom, doista prekrasan, a drugi je polučio iz kaznenog udarca.

- Što o njemu govoriti. Kad je on glavom unutra, to je to. Kad nije, onda imamo problem. U subotu je bio pravi Mioč kojeg ja želim vidjeti cijelo vrijeme. Kratko i jasno, to sam mu i rekao u svlačionici.

Odmah na poluvremenu izvadio je Radeljić iz igre indisponiranog Roberta Murića te je umjesto njega uveo Mihaila Caimacova, moldavskog reprezentativca.

- Caimacov je odlično ušao u utakmicu, rekao sam mu da ga u svakoj utakmici želim vidjeti takvog. Jednostavno, ne želim s njima gatati, želim znati u budućnosti što mi koji igrač može dati. I oni će na to morati odgovoriti, ne smije biti ovoliko oscilacija.

Naravno, najljepša priča te koprivničke nogometne subote bio je Patrik Marić, još jedan veliki talent iz Slavenove škole koji je krenuo stopama Lovre Zvonareka te svoj prvijenac na Apašu zabio u tinejdžerskoj dobi.

Ima materijala

- Uveli smo ga u Puli, vidjeli ste i sami koji je to potencijal i koji je to talent. Mislim da je on budućnost hrvatskog nogometa. Dečko još ne trenira s nama, držimo ga u kadetima, a i dalje će dobivati šanse u prvoj momčadi. U Puli je iskoristio svoju šansu, protiv Gorice još više, i tako se to radi. To je neki normalan put, ali iskreno, mislim da je Patrik jedan od većih talenata koje sam vidio u svojoj karijeri.

image

Patrik Marić

Miroslav Miletić/NK Slaven Belupo (Facebook)

Marić je jedini u subotu zaigrao od mlade garde, no za to je postojao poseban razlog.

- Juniori su u Puli u prošlom kolu isto iskoristili situaciju, odigrali su vrhunski. Međutim, i juniori su imali utakmicu u subotu, pa ih nisam mogao koristiti. Ima i među njima jako puno dobrog materijala - zaključio je Radeljić.

Moglo bi se reći i da je ova pobjeda učvrstila njegov status, pokazao je da se i iz aktualnoga kadra može dosta toga izvući. Dao je priliku i mladim talentima te bi mu nakon svega uprava kluba trebala ukazati povjerenje kao prvom treneru i u sljedećoj sezoni. Naravno, ovaj put uz ipak kvalitetniju selekciju igrača nego što je to bilo napravljeno prošloga ljeta...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 11:10