GORAN SEBELIC Cropix
REMI NA STARTU KOLA

Istra je opasno prijetila, Puljani uzdrmali i vratnicu, ali golova nije bilo, gosti izdržali

Nakon uspavanke u prvom dijelu vidjeli smo nešto bolju igru u nastavku, no mreže su ostale mirovati.
Piše: Davorin Olivari, Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2023. 18:45

ISTRA 1961 - SLAVEN BELUPO 0:0

Pula. Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 557. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici: Mihalj i Kolarević. Četvrti sudac: Dadić. VAR: Lovrić. AVAR: Pataki. Delegat: Žugaj.

ISTRA 1961 (4-3-3): Majkić - Hujber, Galilea, Perković, Kadušić (od 90+4 Mumba) - Mlinar (od 77. Mahmoud), Petrusenko, Caseres (od 90+4 Marin) - Boultam (od 65. Lisica), Erceg, Vuk. Trener: Gonzalo Garcia

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Čović - Hlevnjak, Christopoulos, Božić, Soldo - Marina, Jambor (od 79. Mioč), Mudražija (od 79. Kocijan) - Kvržić (od 74. Žuljević), Krstanović (od 74.Crnac), Hohxa (od 90+4 Manaj). Trener: Zoran Zekić.

Žuti kartoni: Jambor (66 - preoštar start), Božić (69 - preoštar start), Christopoulos (85-preoštar start), Marina (90-preoštar start)

Nismo vidjeli previše u prvom poluvremenu pulske utakmice. Igralo se srčano, borbeno, čvrsto, ali nismo moglo zamijetiti neke akcije zbog kojih bi se navijači na tribinama mogli zagrijati. Jedni i drugi bili su podosta oprezni, igrali su dečki Gonzala Garcije i Zorana Zekića uglavnom oprezno, primarno misleći kako ne primiti pogodak. Domaći su imali loptu više u nogama, ‘semafor‘ posjeda lopte pokazao jest da je prva dionica kad je posjed u pitanju debelo pripao Istri u omjeru 63:37.

Međutim, taj posjed lopte domaćim dečkima nije donio baš ništa posebno. Radilo se o onom klasičnom jalovom posjedu u kojem lopta putuje od noge do noge, ali nema tu nekih akcija ili kreacija pravih prilika. Bilo je i dosta grešaka u dodavanjima, naročito u onima prema naprijed. Teško su dečki na terenu uspijevali povezati neke konkretne poteze, akcije. U nekim trenucima utakmice mogli smo osjetiti dosadu. U toj prvoj dionici zabilježili smo tek jedan udarac u okvir vrata. I to nije bio baš neki da bi izazvao veću pozornost.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Kadušić je centrirao s lijeve strane u 24. minuti, Boultam je pucao glavom, ali bilo je to prije spuštanje lopte prema Ercegu koji je iz blizine probao glavom, ali bilo je to slabo, jedva je to dotakao loptu, koju je Čović uhvatio bez problema. Od te minute do konca poluvremena vidjeli smo jop samo dvije situacije koje je valjalo zabilježiti. Nisu bile ništa posebno, ali u siromaštvu prvih 45 minuta ipak su odskočile. Zbile su se u samoj završnici prvog dijela kad je prvo Marina pucao s nekih dvadestak metara iznad grede, te kad je to isto ponovio Kadušić iskosa ali iz situacije bliže golu. To je dakle, bilo sve u prvoj dionici...

Druga je počela još jednim udarcem koji je parao oblake. Mudražija je opalio s vrha šesnaesterca ali kako li je samo visoko otišlo...A onda je Istra stigla do sjajne prilike u 52. minute. Ante Erceg našao se u sjajnoj, mat poziciji, pucao je s nekih sedam metara malo ometan od Božića, ali kraj vratnice. No ta šansa bila je najava kokretnijih domaćina. Samo četiri minute nakon šanse Ercega, opet su domaćini mogli do pogotka. Vuk je odlično pucao s visine šesnaesterca, ali je Čović izvrsno obranio udarac u sami donji kut. I tako, od dosadnog prvog poluvremena, utakmica na Aldo Drosini se u driugom dijeli zahvaljujući domaćinima pretvorila u mnogo zanimljiviji događaj.

image

GORAN SEBELIC Cropix

Istra je dominirala u drugih 45 minuta, napadi su se smjenjivali jedan za drugim, obrana Farmaceuta je patila. Vuk je još jednom pokušao udarcem, ali ovaj je bio slabiji od prvog, Čović je mirno prihvatio tu loptu. Nije imala sreće Istra petnaest minuta prije kraja. Vuk je ubacio centaršut, Galilea je spustio glavom, a Erceg je s četiri-pet metara pogodio - vratnicu! Ubrzo je Erceg opet bio u šansi, opet nakon prodora Vuka, ali je ovog puta s nekih desetak metara pucao u Čovića. Čović je bio na pravom mjestu i kad je pucao Mahmoud, a nakon toga glavom je iz blizine probao Erceg.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE Istra 1961 i Slaven Belupo odigrali su bez pogodaka na otvorenju 18. kola SuperSport HNL-a.

90+4‘ Mumba ulazi na mjesto Caseresa, a Luka Marin umjesto Kadušića.

90‘ Žuti karton za Marinu zbog prekršaja na Mahmoudu na sredini terena. Igrat će se još četiri minute sučeve nadoknade.

86‘ Erceg gađa iz slobodnog udarca, ovaj put bolje nego prethodni, ali samo u Čovićeve ruke.

85‘ Žuti karton za Christopoulosa zbog prekršaja na Mahmoudu, Istra ima slobodan udarac iz odlične pozicije. Ne ide iz igre, može li iz prekida?

84‘ Belupo pokušava uzvratiti vatru ubačajima, ali zasad se nisu zadovoljili ničim više od kornera..

80‘ Još jednom prijeti Istra! Mahmoud je pokušao lijevicom s ruba kaznenog prostora, ali Čović je u potpunosti zaključao svoja vrata. Potom je Erceg udario glavom nakon udarca iz kuta, opet preko gola..

79‘ Kocijan i Mioč ulaze, izlaze Mudražija i Jambor.

77‘ Istra prijeti bez prestanka! Vuk je pronašao Ercega u 16-ercu, centarfor se izborio za udarac okružen dvojicom čuvara, no Čović je još jednom spreman na udarac, doduše slabog intenziteta.

image

Ante Erceg

GORAN SEBELIC Cropix

76‘ Nova zamjena u redovima Istre. Mlinar izlazi, a Mahmoud ulazi na njegovo mjesto.

75‘ VELIKA OPASNOST ZA BELUPO! Vuk je ubacio iz kuta, Galilea spustio na Ercega, ali najbolji strijelac Istre još jednom ne uspijeva iskoristiti dobru šansu. Pucao je iz kosa, no vratnica je spriječila pogodak za vodstvo.

74‘ Crnac ulazi umjesto Krstanovića, a Žuljević na mjesto Kvržića.

69‘ Žuti karton i za Božića zbog prekršaja na Mlinaru. Kapetan Belupa tako će propustiti gostovanje u Varaždinu idućeg tjedna.

67‘ Vuk je pokušao s distance udarcem po zemlji zaprijetiti Belupu, no Čović mirno hvata loptu u ruke.

image

Vratar Ivan Čović

GORAN SEBELIC Cropix

66‘ Jambor je prvi ušao u bilježnicu Čuline, žuti karton za veznjaka Belupa.

65‘ Erceg je sjajnom minijaturom probio po lijevoj strani i opucao iz nemoguće pozicije, Čović je bio spreman, potom lopta stiže Kadušiću, koji ne uspijeva zahvatiti loptu i još jednom izazvati Čovića. Nakon toga, Boultam je izašao iz igre, a na njegovo će mjesto Lisica.

image

Reda Boultam

GORAN SEBELIC Cropix

60‘ Caseres je također pokušao udarcem iz daljine, ali i poslao loptu pored vratnice u gol-aut. Istra izgleda sve bolje i opasnije na protivničkoj polovici.

59‘ Erceg je izveo slobodan udarac s 20-ak metara udaljenosti, ali iz solidne pozicije nije uspio prebaciti živi zid.

58‘ Na tribinama Drosine utakmicu prati 557 gledatelja.

56‘ Još jedna opasnost pred vratima Belupa! Vuk je silovito potegnuo s ruba kaznenog prostora u donji lijevi kut, no Čović je sjajno reagirao i zadržao početnih 0:0.

51‘ Erceg propušta čistu šansu! Erceg je dobio loptu pred samim petercem i imao šansu jedan na jedan, ali nije pogodio ni okvir gola.. Na leđima mu je bio Božić, Erceg je pokazivao glavnom sucu da je bilo kontakta, ali nakon konzultacija s VAR sobom Čulina je samo pokazao nastavak igre.

48‘ Mogao je Mudražija režirati prvu opasnost u drugoj dionici, ali udarac s ruba 16-eraca završio je daleko iznad gostujućeg gola.

46‘ Počinje drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45 +1‘ Kadušić je imao odličnu šansu nakon odbijene lopte. S 10-ak metara gađao je iz kosa, no loše je zahvatio loptu i pogodio izvan okvira gola.

45‘ Igrat će se minuta sučevog dodatka.

44‘ Prvi udarac Belupa! Marina je iz velike udaljenosti pokušao zaprijetiti Majkiću, ali prebacio je loptu preko grede.

39‘ Soldo čisti opasnost iz 16-erca Belupa, sjajno je reagirao na ubačaj Kadušića i spriječio čistu šansu Boultama.

35‘ Hoxha je iz voleja pokušao ugroziti domaćeg vratara nakon ubačaja iz slobodnog udarca i odbijene lopte, ali pogodio je u gusti blok Istre. Majkić je i dalje nezaposlen.

image

Pozdrav trenera Zorana Zekića i Garcije Gonzala Manuela

GORAN SEBELIC Cropix

30‘ Istra ostavlja bolji dojam nakon prvih pola sata, domaćini su brži i aktivniji s loptom u posjedu, dok Belupo uglavnom traži svoju šansu kontra-napadima, najčešće preko Hoxhe na lijevom krilu.

24‘ Prvi udarac na utakmici i velika šansa za Istru! Kadušić je ubacio s lijeve strane prema Boultamu, koji spušta loptu na Ercega, ali najbolji strijelac Istre iz blizine, ali i iz ukošene pozicije, pogađa ravno u ruke vratara Čovića..

20‘ Opasnost pred vratima gostiju! Erceg je dugom loptom promijenio stranu u pronašao Vuka, a njegovo opasno dodavanje u peterac otklonio je Božić.

17‘ Boultam je s desne strane pokušao pronaći Mlinara na rubu Belupova 16-erca, ali prejako dodavanje upropastilo je šansu gostiju.

10‘ Akcije uglavnom završavaju i prije ulaska u opasnu zonu, i dalje čekamo prvi udarac na utakmici.

5‘ Robert Mudražija pada u 16-ercu Istre i traži kazneni udarac nakon duela sa Caseresom, ali Krstanović je prethodno bio u zaleđu, stoga nema potrebe za odlukom glavnog suca o najstrožoj kazni. Osim toga, bez većih uzbuđenja prolaze početne minute..

1‘ Počinje ogled na Aldo Drosini!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 09:51