Marco Boras i Marko Livaja

 TOM DUBRAVEC Cropix
NAHVALIO PETKOVIĆA

‘Iznenadio sam se kad sam stigao u Hrvatsku. Ovo je teška liga, dobar nogomet, drugačiji nego u Njemačkoj‘

Mladi stoper Slavena Belupa veseli se duelu s Modrima i poručuje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. prosinac 2023. 21:35

Marco Boras, 22-godišnjak iz Frankfurta visok dva metra, uspio je ove sezone uhvatiti standardnu poziciju u obrani Slavena Belupa.

- HNL je teška liga. Kad sam došao prije godinu dana, iznenadio sam se. Ovdje se igra dobar nogomet, drugačiji nego u Njemačkoj gdje sam odrastao. Tamo je malo više trke, ovdje se više igra nogomet. Prvenstvo je dobro, vidi se da igrači znaju igrati nogomet. Ovdje mladi igrači mogu dosta napredovati i puno naučiti – smatra Boras.

U ponedjeljak u Koprivnici gostuje Dinamo, velik je to izazov za Farmaceute.

- Mislim da će biti teška utakmica za njih i za nas. Mi ćemo dati sve od sebe, bit ćemo koncentrirani i nastojati odigrati što bolje.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Modrima se vratio Bruno Petković koji njihovoj igri daje drugu dimenziju.

- Mislim da je on među dva najbolja napadača u našoj ligi. Puno sam ga gledao i na Svjetskom prvenstvu, i ove godine u klupskim nastupima. Dobar je špic, a ja moram i dalje nastaviti raditi ovo što radim, dobro se postaviti i biti čvrst u duelu.

Kako je mladom igraču igrati utakmice s velikim, jakim suparnicima?

- Meni je najdraža utakmica bila na Poljudu protiv Hajduka, to su uvijek najteže utakmice, ali i najbolje za mene. Uvijek želiš vidjeti na kojoj si razini, kako se snalaziš protiv Petkovića ili Livaje... To su najbolje prilike da se pokažeš.

Čujemo da se za vas zanimaju i inozemni klubovi, opterećuje li vas to?

- Moj je fokus samo na mojoj igri, ne razmišljam o menadžerima ili transferima. Želim preostale tri utakmice do zimske stanke odraditi na najbolji mogući način. Pričam puno s kapetanom Božićem koji je iskusan igrač i puno mi pomaže. Uvijek mi govori neka samo obavim sve svoje zadatke kako najbolje znam, a sve ostalo u karijeri će doći – zaključio je Marco Boras.

Pohvale za svog stasitog stopera ima i njegov trener Roy Ferenčina.

- Zadovoljan sam s njim. Da nisam zadovoljan, ne bi igrao. Marco je mlad igrač koji napreduje i upija naše savjete i bit će sve bolji ako će biti normalan u glavi, a nadam se da hoće. On to pokazuje na svakom treningu i na svakoj utakmici, i sigurno ga čeka velika karijera. Mora ispraviti neke stvari koje mu nedostaju, ali tako je kod svakog mladog igrača. To je faza odrastanja, ali potpuno sam zadovoljan time kako igra i trenira – objasnio je Ferenčina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 01:16