Zoran Zekić, trener Slaven Belupa

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ZORAN ZEKIĆ

Jesmo li sad legitimni kandidati za Europu? Na proljeće će sve ovisiti o nama

Puno stvari se treba poklopiti i treba dobro promisliti što ćemo i kako ćemo dalje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. studeni 2022. 10:20

Iako je njegova momčad bolje funkcionirala kad je tražila igru, a ne opstrukciju, Zoran Zekić je protiv Hajduka krenuo s prilično defenzivno orijentiranom postavom.

- Dosta toga sam pogriješio u startu, ne namjerno. Dok smo mi dogovarali taktiku, lijepo je to izgledalo. Imali smo dobru ideju do utakmice. No, hvala Bogu, imali smo u drugom poluvremenu bolju ideju. Moram reći da su igrači koji su ušli, ne po prvi put, apsolutno promijenili ritam i donijeli nam dobre stvari - kazao je Zekić.

Uveo je odmah na početku drugog poluvremena Ivana Krstanovića, Zorana Kvržića i Antu Crnca, i još jednom ove sezone “pogodio” s izmjenama.

- Ne bih rekao da je to pogađanje. Jednostavno, to je plod rada mog stožera, mojih igrača i mene. Svaku tu ideju prezentiramo i pokušavamo odraditi na treningu. Ja sam išao protiv neke svoje nogometne ideje, probao sam da ih malo izmorio, ali iste bih zamjene napravio neovisno o rezultatu. U određenom trenutku sam htio probati napasti i stisnuti visoko. I igračima govorim da nije bitno igraju li 10 ili 15 minuta, bitno je kako će doprinijeti momčadi u toj minutaži.

Četvrto mjesto na kraju jeseni je osigurano remijem s Bijelima, razlog je to velikog zadovoljstva u i oko kluba. A moglo je možda sve skupa biti i još bolje.

- Kao osoba sam skroman životno, ali volim pobjeđivati i ne volim prosječnost. U ova tri kola protiv Gorice, Lokomotive i Hajduka izgubili više bodova nego što smo dobili. Mogli smo bili i bolje plasirani na ljestvici. Igrači će imati malo odmora, ja ga neću ni ne trebam ga imati. Mene ovo sad jednostavno nosi, i nadam se da će i ljude u klubu ponijeti da budemo s još više žara i da vučemo prave poteze.

Je li SB sad legitiman kandidat za Europu?

- To je jako dobro pitanje, ali moram reći jednu drugu stvar. Od utakmice s Hajdukom do utakmice s Istrom proći će 70 dana. To je jako dugo razdoblje, praktički kao da počinješ novu sezonu. Puno stvari se treba poklopiti i treba dobro promisliti što ćemo i kako ćemo dalje. Moramo znati na koji način bismo se trebali ponašati, a kad god smo se tako ponašali bilo nam je dobro, tako da trebaš biti lud čovjek da se ponašaš drugačije. Zapravo sve ovisi o nama.

Mnogi su igrači tijekom sezone podigli razinu svojih igara, tko je zaslužio pohvalu trenera?

- Od ovih iskusnijih igrača ja to i očekujem, njima ne treba moja hvala, oni su već prošli puno toga. Ovi mladići kojima smo dali priliku i koje bodrimo cijelo vrijeme zaista su svi iskoristili priliku. Možemo pričati o Crncu, Žuljeviću, Bosec je još uvijek mlad, nemojmo zaboraviti ni Tepšića koji je s 20 godina skupio više od tisuću minuta. Ima tu dosta dobrih stvari, imamo i malog Mihalića, koji je prirodno potrošio tri mjeseca za prilagodbu na seniorski nogomet, i ja od njega očekujem velike stvari. Isto tako, nadam se da ćemo se i pojačati, ali i da ćemo dovesti još dva-tri mlađa igrača koji će biti na tragu ovih koje smo sad spomenuli.

Velika vrijednost Farmaceuta postao je i kosovski krilni napadač Arbër Hoxha, strijelac šest pogodaka u jesenskom dijelu prvenstva.

- Vidio sam da mu je vrijednost na Transfermarktu značajno porasla, sve to njegovom zaslugom. Isto smo ga dosta čekali, ali jednostavno, znamo na koji način to radimo, i u određenim trenucima pokušavamo prilagoditi igru Crncu i Hoxhi. Mislim da smo u tome dosta puta ove godine i uspjeli - zaključio je Zekić.

Za kraj jesenskog dijela sezone Slaven Belupo je organizirao zajedničku večeru za igrače i članove klupskog vodstva. Nakon utakmice s Hajdukom okupili su se u pivnici K Franzu, a večera se u dobrom raspoloženju pretvorila u spontanu feštu. Uz jelo se malo i popilo, nazdravilo se bodu osvojenom protiv Bijelih, ali i veoma uspješnoj jeseni. Zaslužili su Farmaceuti malo opuštanja nakon svega dobrog što su napravili u ovoj polusezoni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 18:01