Mislav Oršić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PIŠE DAVORIN OLIVARI

Kad je HNL u pitanju, Dinamo ima ono što imaju Bezos, Gates i Elon Musk! A sad je Čačić dobio još jednog aduta

Oršić je u Koprivnici bio najbolji igrač Modrih, i on će u Makedoniji sigurno biti starter
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2022. 16:12

Dinamo je protiv Slaven Belupa u Koprivnici odigrao najbolju utakmicu sezone. Naravno, nikakvoj euforiji nema mjesta, realno su Farmaceuti bili najslabija momčad suparnik Modrih do sada, slabiji od Hajduka, Lokomotive i Škupija.

Ali nema veze, bili su debelo slabiji i prošle sezone pa su Modre u Maksimiru na startu šokirali s 2:0. Čačić je međutim na sjeveru Hrvatske dobio dosta dobih odgovora. Recimo da ima zaista širok, kvalitetan roster igrača koji može biti na visokoj razini, te ne treba biti previše zabrinut ako netko izostane.

Dinamo je protiv Slavena startao bez trojice nositelja igre, Ademija, Ivanušeca i Petkovića, a i bez Špikića koji je bio u udarnom sastavu u sve tri prehodne utakmice. Također, zbog ozljede nije bilo niti Josipa Šutala, za kojeg se naravno također može usvrditi, bez obzira na problema koje ima na startu sezone da je jedan od nositelja. Pa usudili bi se kazati da je i Theophile dio udarne momčadi, nije bilo niti njega.

image

Ante Čačić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Dakle, bez čak šestorice igrača koji figuriraju kao dio prvih jedanaest Modri su odigrali svoju najbolju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. Čačić u svlačionici posjeduje nogometno bogatstvo kao što financijsko bogatstvo imaju Jeff Bezos, Elon Musk ili Bill Gates. Jasno, kad se radi o HNL-u, ali i kad se radi o pretkolima europskih natjecanja, pa i onim ogledima u skupinama Europske ili Konferencijske lige. Nije toliko bogat kad se radi o skupinama Lige prvaka jer tamo zaista igraju najbogatiji na svijetu, ali pustimo sada tu priču.

Trener Modrih ne može se na ništa požaliti, ima igrački arsenal oružja koji može dobiti sve bitke i ratove. Tako da jednostavno ne vidimo na koji način ne bi uspio s svojim dečkima u Skopju, na uzvratu s Škupijem upisao još jednu europsku ‘recku‘ protiv kvalitetom inferiornog suparnika. Možete sad sasvim logično zaključiti i pitati; ‘pa gdje je taj arsenal oružja bio na prvoj maksimirskoj utakmici‘? Idemo kazati da ponekad i najsofisticiranije oružje promaši cilj. Ali u Skopju ne smije promašivati, moguće ispadanje od Škupija bila bi uistinu blamaža ogromnih razmjera i to se jednostavno ne smije dogoditi. Bez obzira na floskulu ‘danas svi igraju nogomet‘ ili ‘nogomet je čudna igra u kojoj uvijek ne pobjeđuju bolji‘. Legenda od Davidu i Golijatu, o tome kako slabiji pobjeđuju jače, makar smo to znali vidjeti, ipak bi u Skopju trebala biti priča za malu djecu koja drukčijim očima gledaju svijet.

Čačić je u najavi utakmice s Slaven Belupom kazao kako će odmarati neke igrače za uzvrat s Škupijem, to je i učinio. To pak pretpostavlja da će mijenjati udarni sastav za Škupi, mijenjati sastav koji je odigrao najbolju utakmicu sezone u Koprivnici, što i jest logično, neće igrati bez svojih najjačih figura.

U Skopju će se opet postaviti ono isto pitanje o kojem već pjevaju i vrapci na grani, ono o igri s dva napadača, Petkovićem i Drmićem. Pokazalo se da Dinamo ipak igra bolje kad igra samo s jednim klasičnim napadačem. Mislav Oršić je u Koprivnici bio najbolji igrač Modrih, vidjelo se kako se diže u formi i on će u Makedoniji sigurno biti starter. Vjerojatno i jedan od najačih aduta protiv momčadi Goce Sedloskog. Teško je vjerovati da će se Čačić odreći Ivanušeca, tako da će jedan od dvojca Petković ili Drmić morati za početak ostati na klupi.

Tko je taj? To je teško zaključiti. Pojačanje Drmić zabija, već je na startu sezone tri puta pogodio, dva puta protiv Lokomotive, jednom protiv Slavena, bio je u još nekoliko prilika, djeluje opasno. S druge strane, Petković diže formu, zabio je u prvoj maksimirskoj utakmici protiv Škupija. Teška odluka za Čačića, ali on je trener, na njemu jest pronaći dobitnu formulu. Ima naravno tu još pitanja.

Protiv Slaven Belupa Čačić je iznenađujuće na poziciju stopera gurnuo Stefana Ristovskog, sve je bilo dobro, hoće li s njim startati i u Skopju? Sasvim moguće. Robert Ljubičić je u Koprivnici vraćen na svoju poziciju u veznoj liniji, ali ipak nam se čini da bi ga u sudaru s Škupijem Čačić mogao vratiti na poziciju lijevog beka. Ima dosta nepoznanica pred današnji put u vruće Skopje, ali nakon predstave i ‘petarde‘ u Koprivnici, Čačić ipak ima slatke brige. Mogućnost pogreške u izboru igrača smanjila mu se na minimum.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:36