Hoće li Slaven Belupo slaviti protiv Gorice?

 DAMIR KRAJAC Cropix
NEMA PODCJENJIVANJA

‘Kad je najljepše, onda moraš biti najoprezniji - vrag nikada ne spava, jako je lako ući u negativu‘

Zoran Zekić u nedjelju svoje nogometaše dovodi na gostovanje kod davljenika Gorice
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. listopad 2022. 09:56

Slaven Belupo u nedjelju gostuje kod Gorice. Četvrti protiv posljednjeg na ljestvici, momčad u dobroj formi protiv ekipe koja niže poraze i već dugo ne zna za pobjedu. Zvuči kao idealan scenarij za Farmaceute, ali preiskusan je Zoran Zekić da bi i pomislio na opuštanje.

"Naravno da je to velika zamka, Gorica po ničemu ne zaslužuje da bude na ovoj poziciji. Igraju u dosta trenutaka dosta dobar nogomet, imali su puno raznoraznih pehova. U nedjelju ih opet očekuje utakmica ‘biti ili ne biti’, a nismo ni mi davno bili u takvoj situaciji, tako da znamo kako se osjećaju", kazao je Zekić

Ima na čemu temeljiti svoj optimizam jer mu je momčad protiv Šibenika i Rijeke izgledala jako dobro.

"Mislim da bismo mi trebali iskoristiti ovaj naš dobar momentum. Hvala Bogu, vraćaju se manje-više svi igrači. Brojčano smo jači, a nadam se da će se to pokazati i po kvaliteti. Treba nam roster biti puno širi, ne nužno za ovu utakmicu, ali do kraja jeseni svakako."

Lako u negativu

Hoće li netko od povratnika možda zaigrati već u nedjelju?

"Ovisit će o tome kako će se razvijati utakmica i kakvi će biti detalji u toj utakmici. Neki su izostajali po tri tjedna ili mjesec dana, nije to taj pravi ritam, ali će biti u rosteru i sigurno da u određenim trenucima mogu pomoći."

Ona mala kriza je sad iza vas, kako ste zadovoljni formom?

"Pričao sam već o tome, većina klubova, možda osim Dinama, ima taj pad u određenim trenucima. Reflektira li se to isključivo na rezultatu ili se vidi po izvedbi na terenu, ali vrag nikad ne spava. Kad je najljepše, onda moraš biti najoprezniji. Ja se apsolutno ničega ne bojim kad mi je momčad u izdanju kao u zadnje vrijeme, a na treninzima rade jako dobro. Jako je lagano upasti u negativu, jako je teško držati pozitivu i te neke dobre stvari, tako da moramo biti pametni i pošteni sami prema sebi, to ti se uvijek vrati na neki način. S Goricom nas čeka još jedna jako bitna utakmica, nadam se da ćemo potvrditi ovu našu formu, zalaganje i energiju kakvu smo pokazali u zadnje tri utakmice."

Je li za vas dobro ili loše što je Gorica u takvoj poziciji?

"To će se pokazati za vrijeme ili poslije utakmice. Sigurno da će oni imati veliku želju, veliku energiju, jer im je takva situacija. Čovjek ponekad u takvim okolnostima iz sebe izvuče i više snage nego što je ima. No, to i nama treba biti znak kako se pripremati za utakmicu, i moramo uzvratiti na isti način. I mi smo momčad koja bez energije ne može napraviti ništa, moramo se ponašati onako kako se ponašamo u zadnje vrijeme. Nedavno smo imali dokaz da kad igramo na drugačiji način, s drukčijim pristupom, to po nas nije dobro. Gorica ima svoje brige, mi imamo svoje. Moramo se dobro pripremiti i ući s čistom glavom i s jasnom namjerom po što idemo i što nas zanima u toj utakmici."

Krstanović se polako vraća u formu, koliko to znači za cijelu momčad?

"Naravno da nam to znači. Cijelo vrijeme pričamo da nam, ako ništa drugo, treba “target man”, čovjek koji će sačuvati tu loptu i dati nam malo vremena da se odmorimo, da imamo taj priključak, da budemo brojniji prema golu. On u zadnje vrijeme dobro igra, digli su se i neki igrači uz njega, i siguran sam da će biti takav i u nedjelju. Ali, zapravo, ne možemo pričati o pojedincima. Pokazali smo već puno puta, da se ne ponavljam, da zaista možemo djelovati jedino kao momčad. Ne treba se toga sramiti, mislim da je to zapravo najpozitivnije. Ako budemo tako reagirali, budemo li imali takvu energiju, uvijek tu netko iskoči kao pojedinac", zaključio je Zekić.

Do kraja jesenskog dijela sezone pred Farmaceutima su još četiri utakmice. Nakon Gorice slijedi gostovanje kod Nedelišća u osmini finala Kupa, potom u Koprivnicu u prvenstvu dolaze Lokomotiva i Hajduka. Naravno, Zekić ni ovaj put nije želio gledati previše unaprijed.

"Opet ponavljam po ne znam koji put, utakmica s Goricom nam je u nedjelju i jako nam je bitna. Imamo jako malo vremena odrediti tko će igrati u Kupu. Opet govorim, nema lakog protivnika, nema podcjenjivanja nikoga, a isto tako ni precjenjivanja, ni sebe, a ni protivnika. Sve to o čemu mi pričamo već je netko smislio prije mene, znači treba se tako ponašati i to je jedini recept", smatra Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 01:02