Mateo Kocijan

 Damir Škomrlj/Cropix
KOPRIVNIČKA RENESANSA

‘Kad smo već tu, probat ćemo otići do kraja. Da nam je netko rekao da ćemo se tući s Hajdukom...‘

Univerzalac Slaven Belupa s optimizmom gleda na nastavak sezone i najavljuje dvije velike borbe
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. ožujak 2023. 09:20

Slaven Belupo je peti na prvenstvenoj ljestvici i u polufinalu Kupa. Kako na to ostvarenje gleda Mateo Kocijan, jedan od kapetana koprivničke momčadi?

- Na početku prvenstva proglašavali su nas glavnim kandidatima za ispadanje, no mi smo pokazali da su takve prognoze bile pogrešne. Neke stvari su nam se poklopile, neke malo manje u posljednje vrijeme, ali mislim da sveukupno možemo biti zadovoljni ostvarenim - kaže ovaj 27-godišnjak iz Hlebina, koji je tek prije nepune dvije godine iskusio prvoligaški nogomet.

Ne kriju Podravci da im je drago što je još jedan domaći igrač dobio priliku, iako je ona u njegovom slučaju stigla prilično kasno. Na intervenciju aktualnog predsjednika kluba Roberta Markulina Mateo je iz Tehničara iz Cvetkovca stigao u Slaven i dokazao da za njega itekako ima mjesta u kadru prve momčadi.

- Reakcije su u mojoj okolini uglavnom pozitivne. Da, čujem i ja da se još naglašava da sam donedavno igrao u Trećoj ligi, no u budućnosti očekujem još više primjera sličnih mojem. To bi uskoro moglo postati normalno...

Kako komentirate remi s Goricom?

- Svi znamo u kakvoj je situaciji Gorica u drugom dijelu prvenstva. Uspjeli su se podići, ne žele se predati unaprijed. Mi smo se na kraju uspjeli vratiti nakon što smo gubili, no nismo uspjeli pronaći način kako da osvojimo sva tri boda. Vjerujem da nećemo biti jedini koji su protiv njih izgubili bodove.

Ovog proljeća postigli ste tri, a primili četiri pogotka u sedam kola?

- Nažalost, imamo dosta problema s ozljedama, pogotovo se to tiče ofenzivnih igrača. Osjetilo se njihovo neigranje u nekim utakmicama, vjerojatno je i to utjecalo na naš napadački učinak. Nadam se da ćemo uskoro ipak popraviti realizaciju.

Vi ste u Slaven stigli kao veznjak, no u posljednje vrijeme trener Zoran Zekić vas je koristio i na stoperu. Za ulogu zapovjednika obrane u Osijeku dobili ste i posebne pohvale?

- Lijepo je čuti pohvale, to daje poticaje za dalje. A što da kažem, uvijek sam tu gdje me trener treba. Definitivno ću rado uskočiti na koju god poziciju, samo da igram... Igrao sam u obrani i prije u Cvetkovcu, nije da nemam iskustva, iako je to bila druga razina. No, ispalo je dobro, jako sam se dobro osjećao. Vidjet ćemo kako će dalje trener vidjeti moju ulogu u momčadi. Nije problem biti ni “vatrogasac”, prihvaćam sve.

Slijedi vam nezgodna Lokomotiva, imate li lijek za nju?

- Nema sumnje da će njih nositi vrijedan pobjeda na Poljudu, no i mi imamo svoje planove, pokušat ćemo držati priključak u borbi za četvrto, pa i za treće mjesto. Nastojat ćemo biti čvrsti u obrani, i probati nešto zabiti...

Vi ste jesenas postigli dva pogotka za pobjede na gostovanjima kod Varaždina i Lokomotive, ne bi bilo loše ponoviti nešto slično sad kad napadačima baš i ne ide?

- Ha ha, istina, ne bih se bunio...

Velika fešta sprema se za 12. travnja u Koprivnici, dolazi Hajduk u polufinalu Kupa.

- Daleko je još ta utakmica za razmišljanje. Znali smo da ćemo dobiti dobrog protivnika jer je to već polufinale, a definitivno nam je drago da barem igramo kod kuće. Ništa, ‘potući’ ćemo se da bismo došli do finala.

Da vam je netko prije godinu dana predvidio da ćete igrati s Hajdukom za finale, što biste mu rekli?

- Mislim da je to uopće suludo komentirati. I ostali dečki koji su tu, vjerojatno bi samo odmahnuli glavama, a pogotovo ja, koji uopće nisam ni razmišljao u tom smjeru. No, sad kad smo došli tako daleko, probat ćemo otići do kraja. U toj utakmici nitko od nas sigurno neće trebati nikakvu posebnu motivaciju - iskreno će Kocijan.

Linker
26. travanj 2024 23:13