Slaven Belupo je teško stradao od Dinama

 RONALD GORSIC Cropix
JOŠ SEDAM KOLA

Kako se podignuti nakon nokauta i vratiti na europski kolosijek? ‘Bojao sam se te naše energije‘

Teško stradavanje koprivničkog sastava u Maksimiru, ali o europskoj poziciji se i nadalje sanja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. travanj 2023. 07:43

Teško je Slaven Belupo stradao u Maksimiru. Dinamo je potvrdio razliku u kvaliteti s četiri pogotka u Čovićevoj mreži, a moglo ih je biti i više. S druge strane, Farmaceuti su zabilježili tek dva udarca iz daljine, no Hoxha i Krstanović nisu uspjeli svladati Livakovića.

- Jako težak poraz. Moram reći da je Dinamo apsolutno zaslužio pobjedu i da su bili dominantni u svemu - kazao je Slavenov trener Zoran Zekić u analizi nakon utakmice u Zagrebu.

Činjenica je da je njegova momčad u metropolu stigla tjelesno i emotivno ispražnjena, pa u trećoj utakmici u osam dana nije bila na svojoj pravoj razini.

- Pribojavali smo se ove utakmice. Dogodila nam se s Varaždinom ona 97. minuta, pa prije tri dana utakmica s Hajdukom isto tako traumatična i to nas je dosta potrošilo u svakom smislu. Bojao sam se te naše energije. Dopustili smo Dinamu da se razigra i onda nam je bilo jako teško igrati. Tako je kako je, nemamo što plakati nego se moramo pripremiti na najbolji mogući način za Osijek - rekao je Zekić.

image

Zoran Zekić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Njegovi su igrači stajali predaleko od suparnika, a Dinamo je prva dva gola postigao s pet metara gdje su Slavenovi stoperi jednostavno morali bolje reagirati. No, nedostajalo im je i snage i koncentracije.

- Napravili smo svega tri prekršaja u prvom poluvremenu. Naravno da s Dinamom ne možeš igrati na taj način. Ne želim i neću svoje dečke previše kritizirati. Idemo se oporaviti od svega što je iza nas i pronaći snagu za zadnjih sedam kola u kojima je sve moguće - poručio je trener Farmaceuta.

Puno važniji bit će za Zekića ogled s njegovim bivšim klubom, Osijekom, koji u petak gostuje u Koprivnici. Bit će to vrlo zanimljiv ogled u kojem bodovi zapravo imaju dvostruku vrijednost. Imat će Slavenovi igrači dovoljno vremena za oporavak i pripremu kako bi se opet na terenu pojavili u pravom izdanju, te ostali u igri za europski plasman. Nakon odrađene suspenzije opet će na raspolaganju biti mladi napadač Ante Crnac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 08:26