Mario Kovačević

 RANKO SUVAR Cropix
POSLIJE RUŠENJA DINAMA

Kovačević: ‘Najdraža pobjeda u karijeri. Osjetili smo krv, mogli smo im zabiti još koji, ali nakon 4:1...‘

‘Iskoristili smo njihov visoki izlazak, imamo brze igrače, postigli smo još dva pogotka i mirno završili utakmicu‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. rujan 2024. 14:38

Za to što je Slaven Belupo u subotu protiv Dinama izgledao opasno poput Bayerna par dana ranije, najzaslužniji je trener Mario Kovačević.

- Čestitke mojim igračima, normalno da smo sretni i ponosni. Znali smo da Dinamo nije u idealnoj situaciji, ali kad uđeš u crnu rupu iz nje je teško izaći. Dinamo je poveo, ali to nas nije pokolebalo, na vrijeme smo izjednačili. U nastavku su oni stisnuli, imali smo sreću kod njihove grede, poslije toga je sve bilo na našoj strani. Taj drugi gol je prelomio utakmicu - rekao je Kovačević.

Kako komentira blitzkrieg u nastavku susreta?

- Iskoristili smo njihov visoki izlazak, imamo brze igrače, postigli smo još dva pogotka i mirno priveli utakmicu kraju. Mogli smo poslije toga postići još koji pogodak, ali kad pobijedite Dinamo 4:1 nemate za čime žaliti. Još jednom, čestitke mojim igračima i stručnom stožeru koji je jako dobro pripremio utakmicu. Želim Dinamu da što prije izađe iz ove crne rupe, siguran sam da imaju kvalitetu i da će se vratiti na pravi put...

Najveća i najdraža

Je li vam ovo bila najdraža pobjeda u karijeri?

- Imao sam par neriješenih rezultata protiv Dinama s Varaždinom, vodili smo 1:0 do 94. minute u onoj posljednjoj utakmici prije mog odlaska s klupe zbog bolesti. Kao da je to nekako sudbina htjela da bude ovako. Sigurno da je najveća i najdraža, za svakog trenera u HNL-u je tako kad pobijedi Dinamo ili Hajduk.

image
RANKO SUVAR Cropix

Slavenovi navijači bili su naravno oduševljeni, podsjetilo je to na neka dobra stara vremena?

- Proveo sam kao igrač pet godina u Slavenu, sjećam se da smo pobijedili Dinamo, igrali smo prve europske godine u Intertoto kupu, onda je stvarno bila euforija, možda i najljepše razdoblje u Belupu. Iako, poslije je klub imao još bolje rezultate, igrao je u finalu Kupa, u pretkolima Europske lige. Neki nas kritiziraju da nemamo navijače, ali ja znam koliko ljudi iz Koprivnice voli Slaven Belupo, a normalno je da i oni pomalo gube interes kad mi nismo pravi. Htio sam da ih potaknemo, i vidjeli ste kad smo dobro igrali da je polovica tribine bila za nas. Na nama je da dalje radimo. Jedna utakmica bila je dobra, a vjerujem da će nas navijači i dalje podržavati i poštovati ako ćemo i dalje davati sve od sebe.

Rezultati u kontinuitetu

Zabili ste u pravom trenutku za izjednačenje, prije odlaska na odmor. Što ste rekli igračima u svlačionici?

- Vidjeli smo na poluvremenu da možemo. Mi smo prošle sezone bili predzadnji, primili smo najviše golova nakon Rudeša. U novu sezonu ušlo se slabo, opet smo primili puno golova, a dosta igrača je došlo potkraj prijelaznog roka. U ovom kratkom razdoblju pokušavao sam uvjeriti igrače da mi znamo i možemo, i trebao nam je taj jedan gol, to sam govorio i prije utakmice. Znali smo da nas u ovakvoj prilici, kad praktički nemamo što izgubiti, baš takva utakmica može vratiti u život. Baš smo pogodili sve kako smo prije i pričali. Kad smo poveli 2:1, kao da su nam se oslobodile noge, vidjeli smo da imamo tu kvalitetu. Normalno, kad osjetite “krv” kod suparnika, onda to nastojite i iskoristiti. Naravno da se nekad morate i obraniti, ali iz toga smo imali dobru tranziciju, to smo radili na treninzima, u konačnici smo to i iskoristili i nagradili sami sebe i naše navijače.

image
RANKO SUVAR Cropix

Po svemu sudeći, ovo bi trebala biti prekretnica za vašu momčad?

- Drago mi je da je došao jedan takav rezultat, ali uopće ne želim ulaziti ni u kakvu euforiju. Malo smo se proveselili nakon pobjede, ali nastavljamo dalje raditi, čeka nas možda i najvažnija utakmica, Gorica u subotu. Bilo je solidno i u Osijeku, no i protiv Dinama smo radili neke pogreške koje ćemo pokušati ispraviti. U svakom slučaju, puno je bolje i ljepše raditi kad se pobijedi. Bitno je da uhvatimo taj priključak i bit će nam puno lakše. Nadam se da ćemo uspjeti ponavljati ovakve utakmice.

Sedam i pol godina Dinamo je bio bez poraza u Koprivnici, a Slaven 14 utakmica bez pobjede protiv Modrih, a onda takva uvjerljiva predstava?

- Vidjelo se da je Dinamo malo poljuljan, a mi smo se stvarno bacali na svaku loptu. Ja sam trener koji nije došao ovdje glumiti ili ne znam što, bitni smo mi kao ekipa, svi zajedno. I igrači, i stručni stožer i ja, te uprava, zajedno s navijačima. Tako sam pristupao svugdje gdje sam bio trener, ali ima tu još puno posla pred nama. Pokušavam iz svojih igrača izvući maksimum, ne samo u nogometnom smislu, nego i ljudski, da budemo prije svega jedna prava klapa. A kad smo klapa i ako dobro treniramo, ako smo spremni, onda će doći i rezultati. Najvažnije je u nogometu, a ujedno i najteže za trenera, da ti rezultati budu u kontinuitetu pozitivni. Nadam se da ćemo u tome uspjeti - zaključio je Kova, skroman i dobar čovjek, a ujedno i odličan mladi trener pred kojim je lijepa budućnost ako nastavi ovako...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 14:38