TOM DUBRAVEC Cropix
RIJEČ TRENERA

Leko: ‘Trebaš istrpjeti kritiku i raditi kao pas‘; Zekić: ‘Mi smo se u korizmi odrekli golova i bodova‘

‘Čestitke momcima na ozbiljnosti, kada si takav s fokusom i disciplinom, Bog te pogleda i zaslužiš sreću‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. ožujak 2023. 20:55

Nogometaši Hajduka u susretu su 26. kola HNL-a na Poljudu svladali Slaven Belupo sa 1-0 (0-0). Jedini gol na utakmici postigao je Dino Mikanović u 72. minuti.

Tijekom prvog poluvremena nije se dogodilo ništa vrijedno spomena na utakmici jer su obje momčadi uporno pokušavale prisiliti suparnika da ima loptu u svojim nogama i vodi igru da bi u drugom poluvremenu Hajduk ipak zaigrao aktivnije te uspio jednom pronaći put ka mreži.

U 72. minuti Livaja je ubacio u kazneni prostor, Božić je loše očistio pa je lopta stigla na udarac natrčalom Mikanoviću koji je sa 18 metara pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Čovića. S ova tri boda drugi Hajduk je stigao na šest bodova zaostatka za vodećim Dinamom koji će u nedjelju ugostiti Rijeku.

Ivan Leko bio je zadovoljan pobjedom, ali je kazao kako je očekivao tešku utakmicu:

- Očekivano teško, jer je protivnik dobar, organiziran. Ne primaju pogotke, u osam utakmica samo pet golova i nikad više od jednog po utakmici. Protiv dobrih suparnika uzimaju bodove, nikad ne znaš kakvi će doći. Igraju razne formacije, mijenjaju sustave igre i nije se zgodno pripremiti. Imali smo potpunu kontrolu utakmice, dosta smo šansi stvorili protiv ovakve organizacije. Čestitke momcima na ozbiljnosti, kada si takav s fokusom i disciplinom, Bog te pogleda i zaslužiš sreću. Imali smo udarce 8-0 unutar kaznenog prostora, a kornere 9-0, rekao je Leko, pa nastavio:

- Dvije utakmice smo bez primljenog pogotka, obrambena faza zaista funkcionira. U napadu ima rada, darovali smo neke lopte, međutim imat ćemo dva tjedna za treniranje u miru. Nedostajalo je okomitih lopti, trebalo je probijati linije, ne možeš igrati samo oko bloka da bi ubrzao napad. Na pomoćnom terenu ide perfektno, ali dođe protivnik koji se zbije na glavnom. Realniji rezultat je 3-0, nego 0-0. Pobjede su bitne, ali imali smo loše proljeće. Ni s 20 pobjeda zaredom ne može se to ispraviti. Međutim, u sportu ti izgubiš kada se predaš. Trebaš istrpjeti kritiku i raditi kao pas. Nismo bili toliko u drami u porazima, ali nismo ništa posebno niti nakon dvije pobjede. Nama fali sedam-osam startera, ali da se vadim bio bih smiješan. Mikanović ? Nije to udarac s treninga, ovo je pogodak trenutka i sreće koju zaslužiš. Nekada ti ode na susjedne zgrade, na "kineski zid", a nekada uđe. Benrahou? Doveli smo ga da igra između linija, da bude "desetka". Lijepo je izaći iz bunkera nakon dva mjeseca i ne sakrivati se od srama. Dinamo je još drugi svijet, daleko su da bi mi tu nešto mogli napraviti. Stanka? Bit će i odmora, sljedeći vikend je s obiteljima. Drugi tjedan je ozbiljna priprema za sljedeću utakmicu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

S druge strane trener Slaven Belupa, Zoran Zekić je poručio:

- Imali smo namjeru biti opasniji naprijed, priznajem, bilo je teško za gledati. Da je manje publike, bilo bi i teže. Hajduk se pati, vidim da im je puno značila pobjeda. Mojim igračima ne mogu ništa reći za pristup, ali prema naprijed u nekim trenucima nije bilo dostojno prvoligaškog nogometa. Pogodak? Trebao je biti čuvar na Mikanoviću. Prošle godine sam pogađao sa zamjenama, ali sada što god da napravim, ne pogodim. Okrenem na 3-5-2 dvije minute prije i primimo pogodak. Branili smo se, ali i malo bolje momčadi su na Poljudu parkirale autobus. Mi smo se u korizmi odrekli i bodova i golova, ali brzo će i korizma završiti. Kup ? Igrat će se u Koprivnici pred puno navijača Hajduka, ali sve se može. Ja bi volio igrati ovo što Leko igra, ali jedan i drugi radimo na način kako najviše odgovara našim momčadima. Za pobijediti utakmicu u Prvoj ligi moraš nešto pokazati prema naprijed, a u ovom dvoboju nije bilo šansi, međutim Mikanović je momački stisnuo i zabio gol. Za Kup moramo naći točnosti u dodavanju, malo hrabrosti i brzine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:23