Bruno Goda

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
RIJEKA TEČE PREMA CILJU

‘Lijepo je biti već neko vrijeme prvi na tablici, nadam se da ćemo tako nastaviti i do kraja sezone‘

Bruno Goda većinu je seniorske karijere odradio u Koprivnici u koju sada stiže s Rijekom
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 16. ožujak 2024. 11:52

Iako je nogometnu karijeru započeo u Graničaru iz Županje, iz kojeg ga je put kasnije vodio preko omladinske škole Dinama i Hrvatskog dragovoljca, Bruno Goda svoje je seniorsko iskustvo igranja, prije dolaska na Kvarner, u cijelosti proveo u Koprivnici.

Nakon što je u ljeto 2022. godine, po isteku petogodišnjeg ugovora sa Slavenom Belupom, neko vrijeme bio bez kluba, da bi se u 11. mjesecu iste godine priključio riječkom prvoligašu, čiji je danas vrijedan član, Goda o svojim “bivšima” uvijek priča u superlativima.

Lijepih pet godina

Tako je bilo i uoči današnjeg ogleda na Apašu.

- Tamo sam proveo lijepih, predivnih pet godina. Bit će se lijepo opet vratiti u Koprivnicu, pamtim samo lijepe stvari, prve HNL početke, a tamo, uostalom, i dalje imam puno prijatelja, no nije tajna da mi idemo po tri boda. Napravit ćemo sve da u tome i uspijemo. Oni su jedna momčad koja je u rezultatskoj krizi, no igraju dobro, a to su pokazali i zadnje kolo protiv Dinama. Morat ćemo biti na 100 % da uzmemo tri boda - kazao je Goda u uvodu.

Osvrnuo se još jednom na pobjedu protiv Osijeka, nakon koje velikog slavlja i nije bilo...

- Kako smo imali slobodno dan poslije, većina nas je odmah krenula obiteljima, biti sa ženama, djevojkama, iskoristili smo taj slobodan dan. Već dan nakon maksimalni fokus nam je bio na Slaven Belupo. Fešta u svlačionici? Naravno, Hodža je bio glavna zvijezda proslave i jako mi je drago zbog njega da igra konstantno jako dobro. Je li platio piće? Ha, ha, onda nije, ali evo u četvrtak smo imali večeru u svlačionici s kojom nas je počastio. Iskupio se, ha, ha...

Dodatni motiv u aktualnom dvoboju protiv Slavena svakako može biti i činjenica da su Farmaceuti jedina momčad lige koja je Riječanima s njihove Rujevice ove sezone odnijela puni plijen. Motiv više da, ali ništa više od toga, razmišljanje je Gode.

- Da, oni su nas jedini pobijedili ove sezone na Rujevici, no ne gledamo na to kao na neku osvetu ili nešto, znamo svoje ciljeve, idemo utakmicu po utakmicu i u ovoj ćemo, kao i u svakoj, probati pobijediti.

Rijeka je već nekoliko kola na prvom mjestu i ne prepušta ga. Sjajne igre su iza njih, no svaka nova utakmica prilika je za novo dokazivanje i potvrdu ostanka tamo gdje momčad trenutno jest – na vrhu.

- Lijepo je biti već neko vrijeme prvi na tablici, nadam se da ćemo tako nastaviti i do kraja sezone - kratko će Goda.

Galešićeva majstorija

Naravno da jako dobro poznaje i momčad i teren Slavena.

- Zadnji put je teren bio dosta loš, dosta težak, a pobijedili smo fantastičnim golom Galešića. No, pokazali su i protiv Dinama da imaju glavu i rep, sigurno nas čeka zahtjevna utakmica. Kontakti s nekim bivšim suigračima? Je, ima ih još dosta tamo s kojima sam igrao i s kojima se i dalje čujem, kao i ljudi u klubu. Ponavljam, bit će mi drago vratiti se i ponovo ih sve vidjeti - dodao je Goda.

Nema priča

Ponovio je kako je atmosfera u momčadi sjajna, no da nikakvog pritiska nema.

- Ponavljam, idemo utakmicu po utakmicu, nema nikakvih priča o naslovu. Fokus i koncentracija su nam samo na sljedeću utakmicu. Stvarno se ne priča gotovo ništa o naslovu i prvom mjestu - dodao je Goda, čija će momčad u toj borbi za tron do kraja sezone oba konkurenta dočekati na Rujevici.

- Kao što sam već rekao, zbog terena i navijača koji uvijek naprave sjajnu atmosferu, nama to znači dosta - dodao je Goda, iza kojeg su sada i sve ozljede.

- Je, bilo je nekih sitnih problema s ozljedama, ali sad je sve u najboljem redu. Iza utakmice s Dinamom je, srećom, odmah išao kup-dvoboj protiv Rudeša. Morao sam se brzo podići nakon te pogreške u Maksimiru i iz nje izaći jači. Sada je sve u najboljem redu...

Kraljevi remija

Slaven Belupo je, iako nema možda toliko pobjeda na svome kontu protiv Rijeke, današnjim gostima nerijetko "otimao" bodove neodlučenim rezultatima na svom terenu. Od dosad 42 odigrana susreta, nešto manje od polovice (17) je završilo podjelom bodova, a s ukupno 29 remija iz 85 dvoboja Slaven je momčad s kojom Rijeka ima najviše neodlučenih ishoda na vječnoj ligaškoj ljestvici.

- Sjećam se tog podataka još dok sam bio u Belupu, da... Često smo im uzimali bodove. Sada Rijeka mora imati maksimalnu koncentraciju i moramo biti na svome maksimumu da uzmemo bodove iz Koprivnice. Dugo nisam zabio? Ha, Ha, nadam se da će i to doći, ali to je manje bitno dok god ekipa pobjeđuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 11:08