DARKO TOMAS Cropix
NIJE ZADOVOLJAN

Lokosi prisilili Ferenčinu na hitan sastanak s igračima: ‘Ovo se više ne smije ponoviti‘

Koprivnički i zagrebački klub u potpuno različitim raspoloženjima nakon dvoboja na Apašu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. ožujak 2024. 11:15

Silvijo Čabraja mogao je biti zadovoljan nakon druge ovosezonske pobjede u Koprivnici. Njegova momčad dominirala je u prvom poluvremenu na Apašu, u prvom dijelu nastavka je pala, ali se opet podigla i odnijela kući sva tri boda.

- U prvom dijelu mogli smo otići i na tri gola razlike, bilo bi u tom slučaju mirnije do kraja. Drugo poluvrijeme nismo dobro otvorili, primili smo brzi gol, uvukli su nam se tada nemir i strah. Zahvaljujući brzim krilima i brzoj tranziciji napravili smo Slavenu problem - komentirao je Čabraja.

Dobra forma

Duje Čop je s dva gola potvrdio dobru formu, mladi Marin Šotiček opet je u Koprivnici bio inspiriran, a za drugi gol je uz nesretnog domaćeg stopera Vinka Međimorca najzaslužniji bio Ivan Canjuga, još jedan mladi talent Lokosa.

- On je izrazito talentirano dijete, koje ima prekrasnu lijevu nogu, tehnički je jako dobar, siguran na lopti. On nije klasično krilo, ali da bi ga stavili u sustav, dajete mu nekakve prostore u kojima mu se lakše snaći, gdje nije pod velikim pritiskom. Mislim da će on u svakom slučaju danas-sutra biti jedan ozbiljan vezni igrač - hvali trener svog darovitog igrača.

U zapisniku je naknadno došlo do promjene, otpao je Silvio Goričan, pa je Canjuga umjesto njega krenuo od prve minute.

- To je tako iz utakmice u utakmicu. Protiv Dinama se Leovcu zatvorilo oko, pa nije nastupio, pa su Krivaka protiv Osijeka ulovila leđa, pa nije nastupio, bilo je za očekivati da će nam se i sad nešto dogoditi. Goričan je krivo stao i ozlijedio gležanj, nažalost, nije mogao, ali imamo i drugih igrača koji su jako dobro i kvalitetno odgovorili - zaključio je Čabraja.

Njegov kolega Roy Ferenčina bio je dijametralno suprotnog raspoloženja. Prikrio je još nekako svoje nezadovoljstvo u glasu, no u pogledu jednostavno nije mogao. I sigurni smo da neće dugo tolerirati pojedince koji igraju u veteranskom ritmu.

- Moram biti iskren, nisam zadovoljan igrom mojih igrača. Ima ih dosta koji su zakazali u subotu, morat ćemo napraviti jedan dobar sastanak i vidjeti kako se možemo poboljšati u sljedećim utakmicama. Ovakvo prvo poluvrijeme se više ne smije ponoviti jer to kako smo izgledali u prvih 45 minuta protiv Lokomotive je bilo nula od igre. Skroz sam nezadovoljan, moramo biti puno bolji - rekao je Ferenčina.

Što je htio dobiti s Pllanom na desnom, a Bosecom na lijevom beku?

- Znali smo da Lokomotiva ima jako dobra krila, pa sam stavio Pllanu i Boseca, koji su u fazi obrane jači od Štefulja, koji je ipak ofenzivniji. Htjeli smo to zatvoriti, ali nam nije upalilo. No, dva središnja stopera su bili krivci za golove. Imamo veliki problem s obranom kroz cijelu sezonu, poslije Rudeša smo primili najviše golova.

Više je očekivao

Bilo je puno indisponiranih pojedinaca u njegovoj momčadi. Što se događa, jesu li se dečki malo opustili?

- Ne znam jesu li se opustili ili ne, mi ih kroz razgovore pokušavamo vratiti. Realno, nemaju neku veliku konkurenciju, možda je i to razlog, brojčano nas je malo, ali sam od nekih igrača stvarno više očekivao. Trebali su pružiti više, možda ne bi tako završila utakmica. Neki igrači su potpuno zakazali... - rekao je trener Koprivničanaca.

Iznenadit ćemo i mi

Rezultatska kriza ne može se poreći, tek jedan bod osvojio je Slaven protiv Hajduka, Istre, Gorice i Lokomotive.

- Ne pripadamo mi velikoj četvorci da bismo mogli stalno računati na pobjede, a znamo i sami da je u Ligi 10 jako teško bilo koga dobiti. No, što je tu je, idemo dalje, i mi ćemo pobijediti negdje gdje to nećemo očekivati - poručio je na kraju Slavenov trener Roy Ferenčina.

Ferenčina: Jagušić je zadovoljio

Adriano Jagušić dobio je priliku od 33. minute na poziciji ofenzivnog veznog te je svojom igrom, potezima i zalaganjem zasjenio svoje starije kolege. Osim toga, pogodio je gredu nakon koje je Tomislav Štrkalj smanjio na 1:2.

- Bilo je dobrih poteza, asistirao je za prvi gol. Mogu reći da je zadovoljio, nadam se da će u sljedećim utakmicama nastaviti pokazivati da može biti ravnopravan konkurent za prvu ekipu. On je vjerojatno naš najperspektivniji igrač kad su juniori u pitanju, ali treba mu neko vrijeme da se privikne na seniorski nogomet - objasnio je Ferenčina.

Rudeš svi podcjenjuju

Lokosi imaju priliku nastaviti pozitivan niz u sljedećem kolu kad igraju derbi Kranjčevićeve s Rudešom, posljednjeplasiranom momčadi prvenstva.

- Rudeš, na njegovu žalost, ima četiri boda i svi ga podcjenjuju. Sigurno će biti jedna teška i zahtjevna utakmica. Oni su masu utakmica odigrali jako kvalitetno, nažalost, nije ih u datim trenucima nagradilo - rekao je Čabraja.

Linker
14. travanj 2024 07:42