Zoran Zekić vodi Slaven Belupo u novu sezonu

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KREĆE NOVA SEZONA

‘Malo mi je nezahvalno komentirati ligu jer sam njen sudionik, samo neka bude što manje sudačkih previda‘

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić je najavio susret s Varaždinom i novu sezonu SuperSport HNL-a
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. srpanj 2022. 15:15

Trener Slavena Belupa Zoran Zekić obratio se javnosti uoči nedjeljne prvenstvene premijere u Varaždinu.

"Svakako da je za Varaždin dobra stvar što igraju protiv nas. Ne treba im motiv više, igraju doma, a uvijek momčad iz nižeg ranga dolazi s pozitivnim rezultatskim nizom. Znamo svi da je to susjedski derbi sjevera, nadamo se da će biti dosta gledatelja. Oni nisu imali toliko veliku fluktuaciju igrača kao mi, ali to je tek prva utakmica", kaže Zekić.

Smatra kako prvo kolo neće biti previše značajno u određivanju daljnjeg tijeka prvenstva.

"Barem je takvo moje iskustvo. Nikad neću zaboraviti, 2005. je Inter ušao u prvenstvo s dvije pobjede, na kraju se nažalost ispalo iz lige. Naravno da je prvo kolo ljepše otvoriti tako da dobiješ samopouzdanje i jedan zamašnjak za dalje, ali nije to ništa presudno."

Farmaceuti su jedini od hrvatskih prvoligaša imali čak šest tjedana priprema, a dogodilo se i dosta kadrovskih promjena. U kakvom je stanju momčad?

"Moram pohvaliti dečke da su pripreme odradili na visokoj razini, angažiranost je zaista bila na nivou. Da kucnem o drvo, nismo imali niti jednu ozljedu. Što se tiče trkačkog dijela, mislim da ćemo biti u vrhu HNL-a. Što duže radiš ovaj posao, manje znaš. Nekad se zavaraš s nekim stvarima, tako da ćemo kroz prvenstvo vidjeti gdje smo, što smo i kakvi smo. Ima tu puno mladosti, imamo svega par igrača s iskustvom HNL-a. Naravno da sam ja optimist, i imam puno veću ambiciju od borbe za goli život, ali vidjet ćemo kroz sljedećih mjesec dana kakvi smo igrački i rezultatski, pa ćemo moći malo dublje o tome razgovarati."

Ivan Krstanović je ostao u Slavenu Belupu, to je bila Zekićeva velika želja.

"Naravno da mi je bila želja, jer mislim da nam on još uvijek treba. Potreban nam je u određenim utakmicama i u određenoj minutaži. Imamo dva mlada napadača, doći će još jedan, tako da će konkurencija biti dosta velika, i neka se bore."

Kako gledate na novu sezonu HNL-a, tko je po vama favorit za naslov?

"Nažalost, mislim da će biti još veća razlika između prve četvorke i nas ostalih. Razlog je što se ‘zakon‘ financija i kvalitete svake godine pomiče za pomalo, i teško je to pratiti. Da li se tu još netko može ubaciti među njih, Lokomotiva ili Gorica, mislim da mi drugi teško... Bit će zanimljivo, jer prvenstvo se ionako lomi na ovim uvjetno rečeno manjim utakmicama, ne u derbijima. Nama je svaka utakmica bitna, važno nam je da vratimo ljude na stadion koliko god je to moguće, s tim pristupom koji je zapravo nešto najnormalnije; da se boriš za svaku loptu, za svaki aut, i da te ljudi dođu podržati, da tu podršku zaslužiš. Malo mi je nezahvalno komentirati ligu jer sam njen sudionik. Stoga, neka se svatko bori za sebe, nadam se uz što manje sudačkih previda, i da prvenstvo bude još zanimljivije nego što je bilo prošlo."

U subotu druženje s navijačima ispred Suprenove

Trgovački centar Supernova u Koprivnici odnedavno je još popularniji zbog prvog McDonald‘sovog restorana u Podravini otvorenog na obližnjoj lokaciji. Ispred ulaza u Supernovu subotnje prije podne provest će i Slavenov trener Zekić sa svojim igračima. od 10 do 12 sati trajat će akcija učlanjenja u klub, navijači će moći razgovarati i fotografirati se s trenerom i igračima, ali i osvojiti zanimljive nagrade.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:58