Daniel Štefulj

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
POSUĐENI DINAMOVAC

‘Mi uvijek idemo na pobjedu. A Livajin izostanak jako je bitan, svi znamo kako Hajduk izgleda s njim i bez njega‘

Lijevi bek Daniel Štefulj uoči gostovanja kod bijelog kluba na Poljudu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. veljača 2024. 22:12

Slaven Belupo odlično je otvorio proljetni dio sezone, a zadovoljstvo ne skriva ni 24-godišnji lijevi bek Farmaceuta Daniel Štefulj.

- Mogu reći da smo svi zadovoljni, od stručnog stožera i igrača pa do ljudi koji rade u klubu. Krenuli smo s dvije pobjede, ona u Varaždinu ostvarena je malo teže nego ova protiv Rudeša, ali smo stvarno pokazali da smo dobra ekipa, da smo dobro radili na pripremama i da smo se odlično pripremili za obje utakmice. Želimo nastaviti tako dalje, nadamo se da već u nedjelju možemo nešto napraviti - kaže Štefulj.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Obrana djeluje bolje i čvršće nego prije?
- Stvarno smo puno radili na obrani tijekom priprema, jer smo u prvom dijelu sezone primili velik broj pogodaka. Puno pažnje pridavali smo korekcijama i pomjeranjima kako bismo došli do savršenstva i, eto, isplatilo se. U ove dvije utakmice smo se značajno podigli u fazi obrane, moramo samo tako nastaviti raditi.

Rudeš ste deklasirali, uz vašu asistenciju Ivanu Lepinjici za vodeći pogodak. Kako ste zadovoljni svojom igrom?
- Protiv Rudeša sam se osjećao fantastično, i prije i poslije utakmice. Dodao sam i tu asistenciju, tako da ću nastaviti raditi ovako i pokušati biti sve bolji.

U dva kola zabili ste šest golova, zasad se ne osjeća izostanak Hoxhe?

- Svi znaju da je Hoxha bio jedan od naših glavnih igrača, ali imamo i druge kvalitetne igrače koji su ga jako dobro zamijenili. Vjerujem da će biti golova i asistencija s njegove pozicije u izvedbi drugih igrača.

Sad u odličnom raspoloženju i s puno samopouzdanja idete na Poljud. Kakva su očekivanja od nedjeljne utakmice s Hajdukom?

- Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu. U dobrom smo raspoloženju, povezali smo dvije pobjede i u nedjelju ćemo napraviti sve da ih probamo iznenaditi.

Kako vam izgledaju Bijeli, imaju li nekih slabih točaka?

- Marko Livaja im je najbolji igrač, ne znam hoće li se oporaviti do utakmice, no to je velik izostanak jer svi znamo kako Hajduk izgleda s njim i bez njega. Moramo se maksimalno pripremiti za njih, odradit ćemo dobru analizu, vidjeti gdje su im slabije i jače točke, pa ćemo vidjeti. Vjerujem da možemo pružiti dobru partiju.

Kakva su bila vaša iskustva na Poljudu?

- Ne znam točnu statistiku, ali dvije-tri utakmice sam dobio, bio je i pokoji remi s Dinamom. Na Poljudu je uvijek lijepo igrati, u zadnje vrijeme stalno je pun stadion, i za takve utakmice se živi. Nadam se prekrasnom ambijentu, a mi ćemo se nastojati pokazati u najboljem svjetlu.

Kako vi kao posuđeni igrač Dinama gledate na bitku za titulu?

- Pratim HNL od malena i ovo je tek drugi put da je utrka za prvim mjestom tako neizvjesna. Vjerujem da će biti neizvjesno do kraja sezone, ali da će na kraju Dinamo biti prvak - zaključio je Daniel Štefulj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 17:08