Dion Drena Beljo

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRIJATELJSKA UTAKMICA

Mladi Vatreni s Biukom, Beljom i Šimićem jedva se spasili protiv Belupa s pojačanjima i novim trenerom

Provjera je poslužila svrsi, iako su gledatelji od mladih Vatrenih možda i više očekivali
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. rujan 2023. 20:36

SLAVEN BELUPO - HRVATSKA U21 1:1 (1:0) (1:0 – Ortiz (39), 1:1 – Ivanović (67).

KOPRIVNICA – Gradski stadion ‘Ivan Kušek – Apaš‘. Gledatelja oko 1.500. Sudac: Patrik Kolarić. Pomoćnici: Starčević i Zobec. Četvrti: Slunjski (svi iz Hrvatske).

SLAVEN BELUPO: Sušak (od 46. Marković) – Bosec (od 74. Krušelj), Boras (od 62. Božić), Međimorec, Martinaga (od 74. Ćurković) - Claudemir (od 32. Lepinjica), Agbekpornu (od 46. Liber) – Štrkalj, Mioč (od 74. Bošnjak), Hoxha (od 74. Jagušić) - Ortiz (od 46. Šakota).

TRENER: Roy Ferenčina.

HRVATSKA U21: Čavlina (od 73. Kolić) – Sigur (od 73. Capan), Tikvić (od 73. Škaričić), Perković (od 73. Zvonarek), Bukvić (od 82. Špeljak) – Biuk (od 46. Lisica), Soldo (od 73. Valinčić), Hodža (od 73. Belcar), Vidović (od 46. Ljubičić) – Beljo (od 46. Katinić), Šimić (od 46. Ivanović).

IZBORNIK: Dragan Skočić.



Slaven Belupo i mlada reprezentacija Hrvatske remizirali su u prijateljskoj utakmici odigranoj u četvrtak u ugodnoj atmosferi koprivničkog stadiona. Konačni rezultat bio je 1:1.

Novi Slavenov trener Roy Ferenčina od prve minute je na teren poslao brazilskog veznjaka Claudemira kojeg je nakon pola sata zamijenio još jedan novi igrač, Ivan Lepinjica. S druge strane, Dragan Skočić raspolagao je na papiru jakim ofenzivnim kvartetom kojeg su činili Biuk, Vidović, Beljo i Šimić, no mladi Vatreni u prvih 45 minuta nisu niti jednom zaprijetili domaćem vrataru Sušku.

Istodobno, obrana nije ulijevala previše sigurnosti što je i logično jer se izbornik suočava s deficitom igrača na stoperskim pozicijama.

Valja napomenuti da su zbog ozljeda nedostajali Lukas Kačavenda, Luka Stojković i Martin Baturina.

- Bio je ovo test koji je sigurno poslužio. Isprobali smo neke stvari, isto tako i sve igrače, tako da nam je sigurno dobrodošlo da vidimo tko je u kakvoj formi, tko može pomoći, a tko ne. U obrani imamo konstantno problema, jer u tom godištu uopće ne možemo pronaći igrača koji bi bio standardan u svom klubu, tako da neke stvari moramo isprobavati. S prvim poluvremenom sam manje zadovoljan, no isprobavali smo igrače pa je cilj ispunjen – izjavio je izbornik mladih Vatrenih Dragan Skočić.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix
image

Stipe Biuk

ZELJKO HAJDINJAK Cropix
image

Gabrijel Vidović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Bolje je u prvoj dionici pred lijepo ispunjenom tribinom Apaša i uz glasnu djelovao domaćin koji je pritisnuo od početka. Već u 5. minuti Štrkalj je pronašao Borasa koji je tukao glavom iz blizine, ali je Čavlina izvrsno reagirao.

Hoxha je u 14. minuti pronašao Mioča, no udarac domaćega kapetana otišao je pokraj vratiju. Opet je raspoloženi Hoxha bio na sceni u 21. minuti kad je nakon solo-prodora tukao iskosa s lijeve strane. Čavlina je obranio, a Ortiz se nije snašao na odbijenoj lopti.

Jedinu konkretnu akciju u prvom dijelu Hrvatska je izvela u 25. minuti. Kombinirali su Beljo i Sigur, Biuk je poslao povratnu loptu, no domaća obrana otklonila je opasnost izbacivanjem u korner.

Slaven je poveo u 39. minuti. Polukontru je po desnoj strani povukao Mioč i ubacio na drugu vratnicu gdje je kolumbijski napadač Ortiz glavom smjestio loptu u mrežu.

image

Veldin Hodza

ZELJKO HAJDINJAK Cropix
image

Stipe Biuk

ZELJKO HAJDINJAK Cropix
image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Mogao je u 44. minuti Hoxha povisiti prednost Farmaceuta, nakon dijagonale Lepinjice krenuo je prema vratima, no hrvatska obrana uspjela je blokirati njegov udarac.

Skočić je na poluvremenu napravio četiri, a Ferenčina tri izmjene. Prvu priliku u nastavku imali su domaći, u 51. minuti iz blizine je tukao Štrkalj koji je izlaskom Ortiza preuzeo ulogu centarfora, no Čavlina je još jednom dobro reagirao.

Mlada reprezentacija je iz prvog udarca u okvir domaćih vratiju došla do izjednačenja. Bukvić je pronašao Franju Ivanovića koji je precizno pogodio donji desni kut domaćeg vratara Markovića.

Do kraja susreta više se igralo na domaćoj polovici, no bez konkretnijih prilika. Sve u svemu, provjera je poslužila svrsi, iako su gledatelji od mladih Vatrenih možda i više očekivali. Ipak, namjerili su se na suparnika kojeg je Ferenčina u kratko vrijeme uspio solidno posložiti.

- Zadovoljan sam. Dobro smo izgledali, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo dosta šansi, a suparnika smo sveli na minimum, imao je možda tek jednu priliku uz postignuti pogodak. Mi smo bili dobri u tranziciji, dobro smo stajali u bloku. U obrani nije bilo prevelikih rupa, bili smo gusti – komentirao je Ferenčina nakon utakmice.

Linker
24. travanj 2024 02:47