Mihail Caimacov

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
OSTAO DUŽAN

Moldavac iz HNL-a vjeruje da klub zaslužuje više od devetog mjesta: ‘Vidim da možemo igrati intenzivan nogomet‘

‘Nadam se da ćemo izgledati puno bolje nego prošle sezone, pogotovo na početku prvenstva‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. srpanj 2024. 14:15

Jedan od igrača koji je u prošloj sezoni ostao dužan s obzirom na reputaciju standardnog reprezentativca bio je Moldavac Mihail Caimacov. Ovaj 25-godišnji vezni igrač stigao je u Slaven Belupo još u rujnu 2021. godine iz druge momčadi Osijeka, u Koprivnicu ga je doveo tadašnji trener Zoran Zekić.

Godinu dana kasnije Farmaceuti su Caimacova posudili moskovskom Torpedu i to naplatili 150.000 eura, ali Moldavac se u Rusiji nije naigrao. Nije imao standardnu poziciju, minutaža mu je bila skromna i bila je to na neki način promašena sezona, vjerojatno su samo financije bile na razini.

Kad se prošle godine vratio s posudbe, problem je predstavljala ozljeda. Ni dok se oporavio nije bio u prvom planu, očekivalo se da će napustiti klub na kraju sezone, ali mu je treći Slavenov prošlosezonski trener Ivan Radeljić pružio priliku u završnici prvenstva.

- U prvom dijelu sezone nisam bio u dobroj tjelesnoj formi jer sam dulje vrijeme bio ozlijeđen. Potom sam nešto sitno igrao, ali ne na svojoj prirodnoj poziciji te nisam mogao pokazati svoju najbolju igru. No, posljednja kola u sezoni bila su odlična za mene, imao sam i pet asistencija – rekao je Caimacov.

Momčad je tijekom ljeta doživjela određene promjene, otišli su Benedik Mioč i Ivan Lepinjica koji su bili među najboljim igračima. Što očekujete od nove sezone?

- Nadam se da ćemo izgledati puno bolje nego prošle sezone, pogotovo na početku prvenstva kada je jako bitno ostvariti pozitivan rezultat. Očekujem da ćemo voditi borbu za što bolju poziciju na tablici jer trenutna ekipa zaslužuje više od devetog mjesta.

Kako izgleda aktualna momčad?

- Naglasit ću da imamo dobru atmosferu u ekipi, što je vrlo bitno u takvom malom klubu. Svaki igrač daje svoj maksimum na treningu, a po treninzima vidim da trenutna ekipa može igrati lijep i intenzivan nogomet, samo svatko od nas mora vjerovati u to, i ne treba se bojati pogrešaka.

Kako radi trener Ivan Radeljić?

- Posvećen je svom radu, želi da napredujemo iz dana u dan. Zna nas pohvaliti kad je dobro, ali, normalno, zna reći i kada je loše pa nam ukaže na naše greške. Voli kada se igra nogomet, traži od nas da nemamo straha, da preuzmemo odgovornost, pogotovo od nas igrača koji igramo bliže suparničkom golu.

Kakve ste osobne ciljeve postavili?

- Moj je cilj davati sve od sebe svaku utakmicu, zabijati i asistirati da bismo imali pozitivne rezultate te napredovati iz dana u dan. Da, spreman sam preuzeti glavnu ulogu u veznom redu.

Kakvo prvenstvo očekujete?

- Mislim da će biti teže nego u prošloj sezoni, ali sve ovisi o nama. Sreća će doći, ali mi je moramo zaslužiti – zaključio je Mihail Caimacov.

Međimorec i službeno u Norveškoj

Stoper Vinko Međimorec (28) nastavlja karijeru u Norveškoj nakon što je već iskusio inozemne terene u Azerbajdžanu, u Rumunjskoj i na Cipru. Do kraja godine posuđen je norveškom drugoligašu Aalesundu.

- U ovom trenutku najpotrebnije su mi minute na terenu i u dogovoru s klubom sam zaključio da je ovo najbolji potez. Vjerujem da će se posudba u Aalesund pokazati kao pogodak i da će mi biti od pomoći za budućnost - izjavio je Međimorec. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. rujan 2024 19:16