Ivan Lepinjica

 DAMIR KRAJAC Cropix
FARMACEUTI U SPLITU

‘Moram počastiti cijelu ekipu zbog prvijenca. Hajduk? Imamo odličnu atmosferu, to će nam biti od velike pomoći‘

‘Na Poljudu je uvijek teško igrati pred domaćim navijačima, sigurno neće biti lako gostovanje‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. veljača 2024. 12:50

Ivan Lepinjica postigao je prošle subote svoj prvi pogodak za Slaven Belupo, kojem je pristupio prošlog ljeta nakon što je raskinuo ugovor s Rijekom u kojoj za njega nije bilo mjesta.

- Osjećaj je jako lijep, prvi mi je to gol za Slaven, ali i prvi gol kojeg sam zabio u prvenstvu nakon dugo vremena - rekao je 24-godišnji veznjak.

Posljednji put mrežu je u HNL-u pogodio u domaćoj pobjedi Rijeke protiv Gorice 17. srpnja 2021. godine.

- Stvarno sam jako sretan, i zbog gola, ali još više zbog pobjede jer ona je, naravno, važnija.

Asistirao vam je Daniel Štefulj, jeste li ga počastili pićem?

- Nisam još, ali morat ću počastiti cijelu ekipu za prvijenac!

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Izborio je Lepinjica i kazneni udarac iz kojeg je Slaven stigao do trijumfa u susjedskom derbiju u Varaždinu, a maksimalan učinak u prva dva ovogodišnja kola generirao je sjajno ozračje u i oko koprivničkoga kluba.

- Vezali smo dvije pobjede, što nam je u jesenskoj polusezoni uspjelo samo jednom. Imamo šest bodova iz dvije utakmice, stvarno smo odlično ušli u drugi dio sezone i nadam se da ćemo tako nastaviti.

Po bod ili sva tri

U nedjelju slijedi jedna od najtežih utakmica ove sezone, gostovanje kod velikog favorita Hajduka. Što možete napraviti u Splitu, možete li i Bijele iznenaditi kao i Rijeku na Rujevici?

- Na Poljudu je uvijek teško igrati pred domaćim navijačima, sigurno neće biti lako gostovanje. Mi ćemo pokušati napraviti sve da osvojimo bod ili sva tri. Imamo odličnu atmosferu nakon dvije pobjede, ali ne želim najavljivati kakav ćemo rezultat ostvariti, to ćemo vidjeti. Bitno je samo da budemo pravi, a sjajno raspoloženje u momčadi u tome nam može biti od značajne pomoći.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kakvu utakmicu možemo očekivati protiv pragmatičnog Hajduka?

- Mi se prilagođavamo suparnicima, ali gledamo i naše jače strane, pa ih pokušavamo iskoristiti na najbolji mogući način. Što se tiče same utakmice, Hajduk već neko vrijeme nema pobjedu i mislim da će protiv nas morati odigrati jednu možda i više napadačku utakmicu nego što su igrali dosad. Ne znam točno što očekivati, ali nadam se da ćemo mi dati od sebe, pa ćemo vidjeti u kojem će smjeru otići utakmica - zaključio je Slavenov veznjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 09:25