RONALD GORSIC Cropix
PET PITANJA PETKOM

‘Moram zabijati više, nadam se golu već protiv Osijeka, a interes Dinama i Hajduka dodatna je motivacija‘

Nakon mladog Ante Crnca, upravo je on predodređen za sljedeći veliki transfer iz Slavena
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. rujan 2023. 13:57

Arbër Hoxha najbolji je pojedinac Slavena Belupa, igrač koji radi razliku i koji je među najkvalitetnijima u hrvatskom prvenstvu na lijevoj krilnoj poziciji. Kosovski je ofenzivac nedavno dobio i albansku putovnicu te očekuje reprezentativni poziv, a u dresu Farmaceuta iz kola u kolo zadaje glavobolje svojim čuvarima. Nije stoga čudno da su se za njega počeli zanimati i najveći hrvatski klubovi Dinamo i Hajduk, dok je sve veći i interes iz inozemstva. Nakon mladog Ante Crnca, upravo je Hoxha, koji će u listopadu proslaviti 25. rođendan, predodređen za sljedeći veliki transfer iz Slavena.

1. U dobroj formi ste krenuli u prvenstvo. Jeste li zadovoljni, može li ovo biti vaša najbolja sezona dosad?

- Sretan sam zbog mojih pogodaka i asistencija, ali moram zabijati više golova. Nadam se da ću već protiv Osijeka popraviti učinak i pogoditi mrežu, ili barem asistirati nekom od suigrača. Ekipa nije ušla u sezonu onako dobro kao prošle sezone, ali vjerujem da to još možemo popraviti i nadoknaditi, jer prvenstvo je dugo i sve je moguće.

2. S lakoćom prolazite suparnike, teško vas je čuvati u situacijama ‘jedan na jedan‘. Odakle vam ta vještina?

- Oduvijek sam igrao na taj način, dolaskom u Hrvatskoj samo sam nastavio u istom stilu. Rođen sam u Njemačkoj, ali sam s dvije godine stigao na Kosovo. Prije sam puno igrao na ulici, tako se najbolje nauče neke vještine koje su kasnije izuzetno korisne u profesionalnom nogometu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

3. Interes su za vas navodno pokazali najveći hrvatski klubovi Dinamo i Hajduk. Kako to komentirate?

- Ako sam im se doista svidio, za mene to predstavlja samo dodatnu motivaciju da dajem još više i da budem još bolji, kako po igrama, tako i po učinku u pogocima i asistencijama.

4. Stignu li konkretne ponude, koji klub bi vam bio prvi izbor? Gdje biste željeli nastaviti karijeru?

- Nikada o tome ne razmišljam tako. Već sam neko vrijeme u vašoj lijepoj zemlji, svidio mi se hrvatski nogomet, a u budućnosti ćemo vidjeti koji će biti moj sljedeći korak. Zasad sam sretan u Slavenu Belupu koji mi je omogućio afirmaciju u HNL-u.

5. Na otvaranju Opus arene u Osijeku izgubili ste 6:1. Možete li se u subotu revanširati Osječanima na Apašu?

- Jako nam je potrebna jedna pobjeda koja bi, vjerujem sve promijenila. Mislim da je došlo vrijeme da i mi počnemo pobjeđivati, možda je baš ovo utakmica u kojoj možemo promijeniti negativan trend rezultata – zaključio je kosovski napadač s dvojnim, albanskim državljanstvom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:43