ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SAMO RIJEČI HVALE

Napadač Slaven Belupa oduševljen: ‘Tu su se pripremali Betis i Liverpool, nikad nisam imao tako dobre uvjete‘

U prvoj utakmici s azerbajdžanskim Karabahom, Farmaceuti su upisali minimalni 0:1 poraz
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. srpanj 2024. 10:11

Nogometaši Slavena Belupa pripremaju se u austrijskom Seefeldu za početak nove sezone pod vodstvom svojeg trenera Ivana Radeljića. Ritam je jak, strateg Farmaceuta nametnuo je dvostruki trening program kako bi svoje igrače što bolje spremio za ono što ih uskoro očekuje u prvenstvu Hrvatske.

- Uvjeti su izvanredni, imamo sve što je potrebno za vrhunski rad, tako da mislim da je odlično što smo došli u Austriju i tu se pripremamo za to prvo kolo s Hajdukom na Poljudu koje će vrlo brzo stići - kazao je u kratkom intervjuu za klupsku internetsku stranicu 26-godišnji napadač Slavena Belupa, Tomislav Štrkalj, prošle sezone drugi klupski strijelac u HNL-u sa sedam postignutih pogodaka.

Sutra sa Saudijcima

Trener Radeljić ne štedi svoje nogometaše...

- Tako i treba biti uvijek na pripremama, mislim da će nam biti lakše u prvenstvu kad sve to prođemo. Noge su teške, no u ovom pripremnom dijelu to se i očekuje.

U prvoj utakmici s azerbajdžanskim Karabahom, Farmaceuti su upisali minimalni 0:1 poraz. No Štrkalj ne očajava...

- Bio je to jedan vrlo težak suparnik, svi znamo tko je Karabah, momčad koja stalno igra kvalifikacije za Ligu prvaka. No mislim da smo im solidno parirali, imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili, primili i taj pogodak... No, sve u svemu, bila je to pripremna utakmica, rezultat nije toliko bitan koliko je važno da se dobro spremimo za sve što nas čeka.

U petak je Slaven Belupo igrao protiv austrijskog niželigaša Imsta pa ga u nedjelju čeka novi pripremni dvoboj. Suparnik će im s početkom u 17 sati biti Al Fayha, prvoligaš iz Saudijske Arabije, čiji je trener 49-godišnji Grk, Christos Kontis.

- Prije svega moramo poboljšati igru prema naprijed, svi, ali prije svih ja. Moramo početi zabijati pogotke. Ove utakmice će nam u tome dobro doći i vjerujem da ćemo krenuti s realizacijom koja je iznimno bitna. Nikad nisam na pripremama imao tako dobre uvjete, terene koji su kvalitetom na tako visokoj razini. O Seefeldu dovoljno govori da su se tu pripremali i Betis i Liverpool, veliki klubovi, tako da su svi preduvjeti za vrhunski rad ovdje - zaključio je Štrkalj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. rujan 2024 16:40