Zoran Zekić najavio je susret s Dinamom

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
ZEKIĆ UOČI DINAMA

‘Ne zanimaju nas nikakve priče o njihovim borbama, ne zanimaju nas ni Dinamo, ni Hajduk, ni Rijeka, ni Osijek‘

Danas radi kao trener Slaven Belupa i ističe kako mu je glava "200 posto" u koprivničkom sastavu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. ožujak 2022. 15:20

Zoran Zekić s veseljem je dočekao druženje s novinarima nakon duljeg vremena.

"Stanje u momčadi je dosta dobro. Zvonareka i dalje nema, Bosec ima kartone, a svi ostali su u kadru, nadam se da će tako ostati i nakon posljednja dva treninga. Radujem se utakmici, veselim se velikom broju navijača i nadam se da će to biti odlična predstava s naše strane", rekao je trener Slavena Belupa uoči nedjeljne utakmice s Dinamom.

Dosad kao trener s Modrima nije prolazio baš najbolje, a ni u igračkoj karijeri nije se baš naigrao u redovima Dinama. No, ističe kako tome ne pridaje pažnju.

"To je jednostavno klub kojeg ja volim i koji mi je uzeo dobar dio mladosti u nekakvom navijanju i praćenju. Naravno da uvijek ima nekih emocija, ali s druge strane, 200 posto sam tu u Slavenu Belupu, posvećen sam svojoj momčadi. Imam ovdje baš puno posla, od jutra do sutra sam na raspolaganju za sve što je potrebno u klubu, ali i dalje je najveći dio koncentracije na prvoj momčadi. Napravit ćemo apsolutno sve da protiv Dinama budemo što bolji takmac."

Modrima je ulog veći nego vama, vode neizvjesnu borbu za naslov...

"Ne zanimaju nas nikakve priče o njihovim borbama, ne zanimaju nas ni Dinamo, ni Hajduk, ni Rijeka, ni Osijek. Mi se želimo predstaviti u najboljem svjetlu. Mislim da idemo u dobrom smjeru, da su i ovi naši mladi igrači dosta napredovali. Neki su dobili više prilika, neki malo manje, ali bit će toga sve više do kraja prvenstva. Sve je to već sad priprema za sljedeću sezonu."

Farmaceuti su pod Zekićem upisali dva uvjerljiva poraza protiv Dinama.

"Mislim da smo igrali dosta otvoren nogomet. Ne zato što bih ja podcjenjivao Dinamo, nego sam i dečkima rekao da nam je to određeni benefit, kad igraš protiv jačeg suparnika da i tamo probaš napraviti što više prema naprijed, da bi protiv al-pari protivnika onda bio što moćniji. Mogu reći da sam u nekim stvarima i pogriješio. Imam određeni plan koji mi se sviđa za nedjelju, a vidjet ćemo još kako ćemo se postaviti. Iznimno respektiram momčad Dinama, znam kolika je njihova težina i kvaliteta, ali zato je nogomet i najkompleksniji i najzanimljiviji, osim stvarnog života, jer imaš priliku nešto napraviti i kad si dosta slabiji."

Što kažete na priče o tome da Dinamo ne igra onako kako bi mogao, da nije pravi?

"To sad opet nije moj dio. Dinamo je ove godine imao sjajnih utakmica, ali je značajno podigao ljestvicu unazad deset godina, ne samo što se tiče domaće lige, već i europske razine. Naravno da su oni pod najvećim povećalom i da im se gleda svaki korak. Najplaćeniji su i najkvalitetniji, tako da se njih secira baš do kraja. Naravno, svi sve prate i svi sve analiziraju, ali danas je sve otvoreno. Ne bih toliko pričao o Dinamu, zaista bih se koncentrirao na nas. Iznimno cijenim svoje dečke, prvenstveno kao karaktere, cijenim ih na način kako su me prihvatili ovdje, kako su prihvatili ideje mene i stožera. Cijenim ih što su u onom dijelu koliko mi možemo zaista na razini, a mislim da su neki i probili svoje granice i da će ih probijati i dalje. To je ono što mene nosi i zašto sam ovdje najveseliji. Nisam u Koprivnici iz nikakvih drugih razloga, niti bih dolazio ovdje iz financijskih razloga jer financije su tu kakve jesu. Ali ne kukam."

Koliko u ovoj utakmici mogu profitirati mladi igrači?

"Vodio bih se time da oni profitiraju svaki dan, na svakom treningu, i da im ovo treba biti samo nagrada. Daj Bože da ima što više ovakvih utakmica, i da igramo sa što kvalitetnijim suparnicima, jer samo tako mogu probijati svoje limite. A svatko od nas kao pravi sportaš hoće pobijediti, hoće se nametnuti na svakom treningu. Kad igraš na ulici, pet na pet... Nažalost, više nitko ne igra, ali možemo se mi koji smo ipak malo stariji sjetiti toga. Često sam znao otići kući plačući od bijesa što sam izgubio, čak i kad sam igrao sa starijima. To je ono što te nosi i s čime bi se zapravo trebao voditi. U svakoj utakmici možeš dobiti nešto dobro, na žalost, možeš i izgubiti dosta toga. Status se potvrđuje iz dana u dan. Većinom ne radim nikakve kompromise, a u četvrtak sam na treningu doživio to da sam promijenio svoje mišljenje jer su me dva igrača kupila sa svojim odnosom i svojim radom. Ne postoji prvih 11, moraju se potvrđivati iz tjedna u tjedan. Ako želiš igrati profesionalni nogomet, živjeti dobro od toga, napredovati i uživati, ne možeš jedan dan biti najbolji, a drugi najgori. Ili ono što me najviše smeta, kad je netko u ravnoj liniji. Mislim da se s takvim igračima gubi vrijeme jer nema progresije ni u jednom smislu", zaključio je Zekić.

Nitko se nije žalio zbog hladnoće ili umjetne podloge

Podsjetio je kako kroz trenersku karijeru nije baš često hvalio svoje igrače.

- Sad ih ne hvalim toliko zbog kvalitete, nego zato što su posvećeni. Nismo otišli na pripreme u Medulin kao što smo planirali, ali je momčad odradila pripreme na velikim hladnoćama i na umjetnoj podlozi, a da niti jednog dana nije bilo govora tijela, a kamoli verbalno da se netko požalio. To su stvari koje me vesele i koje me zapravo drže ovdje. Dok bude tako, ja ću biti iznimno zadovoljan. Naravno da je potvrda toga svega u subotu ili nedjelju. Nekad sam zadovoljniji s izvedbom, nekad ne, ali mogu reći da sam apsolutno zadovoljan njihovim angažmanom, osim u jednoj-dvije utakmice. (gđ)

ZEKIĆ S BELUPOM U HNL-u

20 odrađenih utakmica

7 upisanih pobjeda

4 ostvarena remija

9 izgubljenih dvoboja

23:33 ukušpna gol-razlika

48

godina potkraj idućeg mjeseca slavi Zoran Zekić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 23:00