Zoran Zekić na Poljudu

 VOJKO BASIC Cropix
10 TEŠKIH KOMADA

‘Nedopustivo! Dinamo je za nas drugi svijet, a protiv Hajduka smo zakasnili s izmjenom i onda se - raspali‘

Zoran Zekić prokomentirao je visok poraz na Poljudu, u utakmici koja je sjajno krenula za Slaven
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. rujan 2022. 17:34

Dinamo i Hajduk zabili su im po pet komada, i to nakon što su bili u vodstvu, a u preostalih šest prvenstvenih utakmica primili su samo jedan jedini pogodak. Nogometaši Slavena Belupa na Poljudu su doživjeli težak poraz, iako su u prvom poluvremenu jako dobro parirali znatno kvalitetnijem domaćinu.

- Nema usporedbe s utakmicom protiv Dinama. Oni su jednostavno kvalitetniji od nas, mi smo imali puno grešaka, no i te su greške izazvane Hajdukovom kvalitetom. Oni su drugi svijet za nas te se u ovakvim utakmicama mora sve poklopiti. Hajduk je bio kvalitetniji i dok smo bili brojčano jednaki, ali nam nisu stvarali prevelike probleme. Poslije tog isključenja Hajduk se još više ubrzao i digao ritam i nama je to teško bilo braniti - komentirao je trener Zoran Zekić.

image
VOJKO BASIC Cropix

U Dalmaciju je otputovao s puno problema zbog izostanka dvojice standardnih stopera Božića i Solde. S njima dvojicom u momčadi priča bi vjerojatno bila drugačija, ovako su Hlevnjak i Tepšić morali proći skupo i neugodno školovanje protiv Livaje i društva.

- Prvo poluvrijeme smo jako dobro stajali i nismo Hajduku dali previše prostora, nisu imali ni neke šanse osim par ubačaja sa strane. Zabili smo gol iz zanimljive akcije, no nakon toga smo nažalost zakasnili s izmjenom Hoxhe koja je već bila pripremljena. Dogodio nam se drugi žuti, odnosno crveni karton, i tu smo se prilično raspali što je čudno jer sam očekivao da ćemo biti kompaktniji, a ne ovako dobiti u 13 minuta tri gola što je jednostavno nedopustivo bez obzira na igrača manje.

Objasnio je Zekić i iznenađenje s Kocijanom kao najisturenijim igračem u samom početku splitskog ogleda. Ubrzo je zbog ozljede travnjak morao napustiti Jambor, a u napad je ušao Krstanović.

- Kocijan nije igrao u špici, već smo igrali u rombu s dva krila koja su stajala široko te su imali zadatak vraćati se u obranu kako bi zatvorili bokove. Sve je to dobro klapalo dok nas nije poremetila ozljeda Jambora nakon koje su nam počeli "pucati kanali" koje je on zatvarao ispred Livaje i jednostavno su ubrzali pas gdje se mi nismo snašli...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:34