Nogometaši Slaven Belupa

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NEMA PREDAJE

Nedostaje im bodova, ali ne i optimizma: ‘Nismo odustali od Europe, do kraja sezone imamo tri finala‘

‘Imamo kvalitetu kojom smo mogli napraviti više, ali trebamo ostati svi zajedno do kraja‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. svibanj 2023. 17:13

Nema se previše toga dodati izvještaju s utakmice Gorice i Slavena Belupa. Pozitivnim se za oba suparnika s tog dvoboja može ocijeniti samo konačni ishod, odnosno, bod koji u aktualnoj situaciji ipak puno više znači domaćinu. Gosti su eventualnom pobjedom mogli opet uskočiti u “brzi vlak” za Europu, no do daljnjeg će i dalje biti u onom putničkom, koji staje na svakoj stanici. I u kojem ponekad putnike prevoze i autobusima, kao što je to već godinama slučaj ako iz Koprivnice vlakom putujete prema Zagrebu.

Jesu li u Slavenu Belupu odustali od Europe? Naravno da nisu, ali do kraja prvenstva preostala su svega tri kola i sve su manji izgledi da će na kraju momčad Zoran Zekića osvojiti četvrto mjesto. Slijede dvije domaće utakmice, s Lokomotivom i Hajdukom, potom i završno kolo u kojem će Farmaceuti gostovati na Drosini. Tko zna, možda će baš ta utakmica Istre 1961 i Slavena na kraju odlučivati o europskom plasmanu, no da bi se to dogodilo obje momčadi morale bi u sljedeća dva kola skupiti dosta bodova.

Trebali smo uzeti više

Sudeći prema prikazanome protiv Gorice, teško će Slaven povezati dvije domaće pobjede protiv kvalitetnih suparnika, ali nogomet ponekad zna biti prilično čudna igra. U nekoliko navrata ove sezone pokazali su Zekićevi momci da ih ne treba unaprijed otpisivati, iako su generalno ovog proljeća ostali dosta toga dužni svojim navijačima. Jer, nakon odličnog prvog dijela sezone povećala se i razina očekivanja u redovima fanova i simpatizera, da bi onda na proljeće uglavnom uslijedila razočaranja, uz tek par utakmica koje su navijačima mogle donijeti radost.

- Da, nažalost, nismo ovog proljeća uspjeli osvojiti previše bodova. Slažem se da smo trebali uzeti više, ali nogomet je takav. Ne može cijelo vrijeme sve biti dobro - rekao je Arbër Hoxha, napadač Slavena Belupa.

I on se slaže da je cjelokupna slika mogla biti bolja.

- Imamo kvalitetu kojom smo mogli napraviti više u proljetnom nastavku, ali trebamo ostati svi zajedno do kraja.

Malo tko je na početku sezone mogao predvidjeti da će koprivnički prvoligaš do same završnice prvenstva biti u igri za europski plasman. Međutim, Zekić i njegovi igrači ispisali su jednu lijepu priču, pa čak ni tri kola prije kraja još nisu otpisani kad je u pitanju Konferencijska liga. Doduše, izgledi im nisu preveliki, ali i dalje postoje.

- Normalno da nismo odustali! Imamo tri finala do kraja sezone, od toga dvije utakmice igramo na našem terenu. Svi ćemo pružiti maksimum kako bismo na kraju ipak osigurali Europu.

Nisam u najboljoj formi

Trebat će za takvo ostvarenje i konkretniji Hoxhin doprinos. U proljetnom dijelu sezone još uvijek nije uspio zatresti suparničku mrežu, jasno je da ne može biti zadovoljan svojom formom.

- Nisam u najboljoj formi, a u nekim situacijama nisam imao ni sreće. No, u svakoj utakmici trudim se maksimalno pomoći momčadi.

Gledali smo ga i na različitim pozicijama, od napadača, preko krilnog napadača, pa do krilnog beka. Ponekad se, eto, morao žrtvovati za momčad zbog taktičkih zamisli, iako će i sam priznati da mu najbolje odgovara pozicija bliže suparničkim vratima, gdje njegove kvalitete više dolaze do izražaja.

- Pozicija lijevog krilnog napadača u sustavu s trojicom naprijed mi najbolje odgovara - potvrdio je 24-godišnji Kosovar.

Transfer? Ne znam još ništa, vidjet ćemo...

Njegovo se ime ove sezone često spominjalo i u kontekstu potencijalnog transfera. Spominjale su se neke ponude na kraju jeseni, no na kraju iz toga nije ispalo ništa konkretno. Hoxha ima neospornu kvalitetu, ima i dugotrajni ugovor sa Slavenom sve do ljeta 2026. godine, stoga nema s njim nikakve žurbe.

- Transfer? Ne znam još ništa. Trenutačno sam usredotočen na Slaven Belupo do kraja sezone, a nakon toga ćemo vidjeti što će se događati - zaključio je Arbër Hoxha.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 14:29