MARKO MRKONJIC Cropix
BIJELO-PLAVI I DALJE U KRIZI

Nemoćni Osijek opet bez pobjede! Navijači bojkotirali Bjelicu pa gromoglasno izviždali njegovu momčad

Slaven je zatresao gredu i bio vrlo blizu toga da domaćima zada novi ozbiljan udarac.
Piše: Gradimir Đukarić, Sportske novostiObjavljeno: 31. srpanj 2022. 20:24

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 0:0

OSIJEK Stadion Gradski vrt gledatelja: 2.870. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Pušić i Varivoda. Četvrti sudac: Pečarić. VAR: Strukan. AVAR: Radić. Delegat: Stanković.

OSIJEK: Ivušić - Bartolec, Škorić, Lončar, Jurčević (od 69. Miloš) - Nejašmić (od 77. Bakić), Brlek - Fiolić (od 69. Jugović), Beljo, Kleinheisler (od 69. Lovrić) - Mierez (od 69. Mance). Trener: Nenad Bjelica.

SLAVEN BELUPO: Marković - Soldo, Božić, Tepšić (od 87. Hlevnjak) - Bosec, Marina, Caimacov (89. Behram), Kvržić (od 89. Bašić), Talys - Crnac (od 80. Žuljević), Hoxha (od 80. Krstanović). Trener: Zoran Zekić.

Žuti kartoni: Marina (4 - preoštar start), Bosec (31 - simuliranje), Božić (42 - preoštar start), Caimacov (81 - preoštar start), Škorić (90+3 - preoštar start), Talys (90+3 - preoštar start).

Rezultatska agonija u Gradskom vrtu se nastavlja. Osijeku je trebala pobjeda protiv Slaven Belupa da napokon "prodiše", da se makar malo popravi loša atmosfera kojoj je težak udarac zadalo rano ispadanje iz Europe. A ponovila se još jedna neuvjerljiva partija. Osvojen je bod koji puno ne znači.

Umjesto uobičajenog huka i pjesme s tribina utakmica je počela s neuobičajenom tišinom s istočne, navijačke tribine na kojoj je smještena i Kohorta. Vrlo čudna, skoro pa kazališna atmosfera bez navijanja je s vremena na vrijeme prekidana tek pljeskom za dobar potez, povikom ili ponekim zviždukom. U odnosu na utakmicu protiv Kizližara posjeta na tribinama se gotovo prepolovila, a opet čak bila iznad očekivanja s obzirom na silno razočaranje u kojem su navijači u četvrtak navečer napustili Gradski vrt. Kohorta je šutjela čitavo poluvrijeme i tek s početkom drugog dijela navijačka jezgra povela je pjesmu. Nakon oštrog priopćenja kojim je nekoliko sati ranije prozvala trenera Nenadu Bjelici nisu uputili ni riječ. Sve do kraja utakmice kada se opet zaorilo: "Bjelice odlazi!"

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Nije skoro ništa mijenjao trener Osijeka u odnosu na europsku blamažu protiv Kizilžara tri dana ranije, dao je priliku momčadi da se iskupi i vrati samopouzdanje koje je ozbiljno uzdrmano. Tek je Lovrić preselio na klupu, a utakmicu je počeo oporavljeni Beljo. Vidjela se želja za prekidom negativnog niza, ali unatoč inicijativi malo toga konkretnijeg uspjeli su bijelo-plavi organizirati pred suparničkim vratima. A kako je prvi dio odmicao kraju ti su pokušaji sve više kopnili. Nakon solidnog uvoda uslijedili su tek neopasni bljeskovi. Mierez je po običaju bio agresivan, Beljo aktivan, ali jedina spomena vrijedna situacija do poluvremena dogodila se još u 15. minuti. Ramon Mierez je stigao loptu koja je išla izvan terena i zavrnuo u kazneni prostor Fioliću. Udarac je bio dobar, ali obrana Slavenovog vratara Markovića sjajna. Ivušić je s druge strane bio bez posla do 44., nakon ubačaja uz kuta Crnac je otpucao glavom, ali reprezentativni vratar bio je spreman.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Nastavak su gosti otvorili puno bolje, nakon bombe Kvržića greda je spasila mrežu Osijeka, a novi udarac veznjaka Slavena, inače nekoć igrača bijelo-plavih, obranio je Ivušić. Osijek je imao posjed 65 posto, ali još jednom se potvrdila teza kako su bijelo-plavi najneopasniji s loptom u nogama. Jalovi su bili napadi domaćina s čime se čvrsta obrana gostiju dobro nosila. Puno opasnije i puno češće su bile situacije pred Ivušićevim vratima, Talys se našao idelanoj u prilici "osvetiti" donedavnim poslodavcima, ali otpucao je preko vrata. Bjelica je pokušao s izmjenama trgnuti momčad i uspio dijelom u tome. Pokušali su stisnuli bijelo-plavi nešto jače u završnici, ali ostalo je na pokušaju. Ofenzivno su bili posve nemoćni. Slaven Belupo je bio taj koji je prijetio zadati konačan udarac, Krstanović je idealnom loptom izbacio Žuljevića oči u oči s Ivušićem, ali ovaj je zapucao veliku priliku.

Ako ništa drugo, barem su se pomirile tribine i momčad koja je po završetku utakmice došla pred istočnu tribinu i otpozdravila navijačima.


PRIJENOS UŽIVO:

90+8 - Kraj! Osijek i Slaven Belupo podijelili su bodove.

90+3 - Požutjeli su sada Talys (Belupo) i Škorić (Osijek).

90 - Dvostruka izmjena kod Belupa. Izašli su Kvržić i Caimacov, a ušli Bašić i Behram.

88 - Krstanović je sada sjajnom loptom izbacio Žuljevića u priliku, ali Ivušić mu je skratio kut, pa je pucao pored gola.

87 - Izlazi Tepšić, ulazi Hlevnjak (Belupo).

81 - Požutio je Caimacov (Belupo)

80 - Dvostruka izmjena kod Belupa. Zašli su Hoxha i Crnac, ušli Krstanović i Žuljević.

80 - Ubacio je Lovrić, Jugović pucao glavom, ali preko gola.

79 - Beljo je sada opet pucao dobro glavom, ali izbacila je to gostujuća obrana u zadnji tren

77 - Izlazi Nejašmić, ulazi Bakić (Osijek).

73 - Beljo je probao iz okreta, ali pored gola.

69 - Četiri zamjene u Osijeku. Izlaze Kleinheisler, Mierez, Jurčević i Fiolić, a ulaze Lovrić, Mance, Miloš i Jugović.

66 - Talys se sada našao sam u šesanestercu Osijeka i snažno opalio, ali visoko preko gola.

65 - Beljo se sada našao u sjajnoj situaciji. Kleinheisler je ubacio za Jurčevića, a lopta se odbila do Belje koji puca, ali samo u blok.

61 - Nejašmić je sada napravio jedan veleslalom i pomiješao obranu gostiju pa uposio Škorića koji ipak gađa preko gola.

53 - Sada je Osijek dva puta ušao u šesnaesterac gostiju, ali opet nema mirnoće u završnici.

48 - Što je sada propustio zabiti Slaven Belupo! Bivši igrač Osijeka Kvržić je dva puta u istoj akciji opasno zaprijetio. Prvo je Ivušić odbio u gredu, a drugi puta u korner iz kojeg je Slaven opet dobro zaprijetio. Opasno je živio domaćin.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

46 - Počelo je drugo poluvrijeme!

45 - Kraj prvog dijela!

44 - Caimacov je ubacio iz kornera, Crnac tukao glavom, a Ivušić jedva to uspio odbiti u novi korner.

42 - Božić (Belupo) je požutio.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

36 - Danijel Lončar (Osijek) se srušio na travnjak nakon jednog ne pretjerano jakog duela, ali srećom liječnici su ga uspjeli osposobiti. Izgleda da nije bilo ništa ozbiljno.

31 - Bosec je pao u šesnaestercu Osijeka, ali dobio je tek žuti karton zbog simuliranja.

25 - Čuju se zvižduci s tribina. Navijači su već od ranije iznervirani ispadanjem iz Europe, a Kohorta je najavila i rat protiv Nenada Bjelice pa se ne čuje ni navijanje.

23 - Probao je Crnac, ali njegov pokušaj je blokiran.

19 - Marina je sada napravio novi prekršaj, domaći su tražili drugi žuti karton za njega, ali želja im nije uslišena.

15 - Mierez je sada probio po strani i poslao povratnu loptu za Fiolića koji je opalio po golu, ali Marković sjajnom reakcijom brani taj njegov pokušaj.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

10 - Osijek prijeti, ali ima problema u završnici u kojoj ne uspijeva ozbiljnije ugroziti Markovićeva vrata.

5 - Mario Marina je dobio žuti karton.

3 - Krenuo je Osijek furiozno i već u dva navrata došao do šesnaesterca Belupa, ali za sada mreže miruju.

1 - Počeo je susret u Gradskom vrtu.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Nenad Bjelica kreće s Beljom i Mierezom u špici napada, Caktaš i Lovrić ostali su na klupi. Kod Slavena krenut će dojučerašnji igrač Osijeka, Talys koji nije bio najavljivan u početnoj postavi Zorana Zekića.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:43