Navijači Hajduka pred stadionom Ivan Kušek Apaš

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
DUGO OČEKIVAN POSAO

Neslužbeno doznajemo: Hrvatska će dobiti još jedan moderan stadion! Poznato kada se kreće u realizaciju

Obnovljeno zdanje imalo bi 8 tisuća mjesta, a zadovoljavalo bi i uvjete za međunarodne utakmice.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. prosinac 2022. 15:57

Ideja nadogradnje Gradskog stadiona Ivan Kušek-Apaš u Koprivnici dugo je izgledala kao nerealna i neizvediva. Prije svega zbog toga što klub i lokalna samouprava sami nisu mogli iznijeti taj financijski zahtjevan pothvat.

Sve se promijenilo

Zbog toga je stadion i ostao nedovršen; u prijašnjim nacrtima planirala se izgradnja poslovne zgrade na dijelu postojeće tribine okrenutom prema ulici, kao i natkrivanje kompletnog kapaciteta.

Međutim, u posljednjih par godina sve se promijenilo. Uspjesi hrvatske nogometne reprezentacije potakli su aktere oko nogometa na jači angažman glede poboljšanja infrastrukture, te se i koprivnički stadion našao među onima koji će se proširiti i dobiti novi, moderniji izgled.

- Želimo i radimo sve kako bismo klub digli na još jednu višu razinu, kako rezultatski, organizacijski i financijski, tako i infrastrukturno. U 2023. imamo u planu, između ostalog, izraditi glavni projekt i troškovnik za nadogradnju kompletnog stadiona - najavio je predsjednik koprivničkog kluba Robert Markulin na nedavnoj sjednici klupske Skupštine.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Razni izvori

Kako neslužbeno doznajemo, Apaš bi nakon nadogradnje, koja bi se vjerojatno izvodila po fazama, trebao imati tribine sa sve četiri strane, te kapacitet od osam tisuća mjesta, kako bi zadovoljio kriterije za odigravanje međunarodnih utakmica. Cijela priča financirala bi se iz fondova UEFA-e i HNS-a, dok bi jedan manji dio trebali pokriti klub i Grad Koprivnica, koji je vlasnik stadiona.

Zatvoreni krug

Glavna koprivničkog tribina imala bi oko 3.300 mjesta, dvije tribine iza golova po 1.500 mjesta, a istočna 1.700 mjesta. To su tek inicijalne zamisli, treba pričekati glavni projekt nakon kojeg će se znati i kakva će biti sudbina teniskih terena, koji su već godinama smješteni tik do glavnog nogometnog terena.

Ako tražimo neke dublje poveznice u cijeloj ovoj priči, spomenut ćemo da je hrvatski izbornik Zlatko Dalić ranije trenirao Slaven Belupo, gdje je upoznao Roberta Markulina, koji ga je 2017. godine predložio za novog izbornika nakon smjene Ante Čačića s vatrenog kormila.

Dalić je potom s Vatrenima otišao do svjetskog vrha i na neki način isprovocirao ulaganje u nogometnu infrastrukturu, a nadogradnjom koprivničkog stadiona taj bi se krug na neki način zatvorio...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. prosinac 2022 16:13