Mario Kovačević

 MARIN FRANOV Cropix
OKRŠAJ U KOPRIVNICI

‘Nisu dinamovci zaboravili igrati nogomet, željet će što prije isprati ljagu iz Münchena‘

"Igrači jedva čekaju da počne utakmica", otkrio je trener Slavena Mario Kovačević
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. rujan 2024. 14:10

Prvi ispit za Dinamo nakon teškog poraza protiv Bayerna slijedi u Koprivnici, gdje su Modri posljednji put poraženi 25. travnja 2017. kad je domaće vodio Željko Kopić. Farmaceuti su na dnu ljestvice, a od prošloga kola vodi ih novi trener Mario Kovačević, koji je naslijedio Ivana Radeljića.

- Moram reći da smo stvarno dobro radili tijekom tjedna. Bilo je dobrih stvari u utakmici s Osijekom, ali smo, nažalost, doživjeli poraz. Neke stvari trebamo nadograditi, moramo biti odlučniji i hrabriji jer nam je voda iznad grla. Dinamo je već godinama naš najbolji klub, igra u Ligi prvaka i najteži je mogući protivnik, ali mi ne možemo birati. Bez obzira na sve probleme moramo biti hrabri i odlučni, puno bolji nego što smo bili u Osijeku. Vjerujem da ćemo natjerati našu publiku da iz nas izvuče maksimum i da vjeruje u nas, i ako bude takva situacija, vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata - rekao je Kovačević.

Teška priprema

Situacija u kadru nije idealna.

- Na Leškovića ne možemo računati dulje vrijeme, Murić se u Osijeku požalio na mišić lista, tako da ne konkurira za ovu utakmicu. U srijedu je koljeno osjetio Nestorovski. Bilo bi stvarno šteta da i na njega ne možemo računati, ali nadam se da će biti dobro. Ostali su vrijedno trenirali, dobro radili, i složit ćemo najjaču i najbolju ekipu u ovom trenutku, koja će dati sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata protiv prvaka.

Dinamo je u posebnoj situaciji, promijenio je trenera i traži izlaz iz teškog trenutka. Koliko je to za vas dobro ili nije dobro?

- Ne znam, vidjet ćemo poslije utakmice. To su takve situacije, nažalost, i tamo je došlo do promjene trenera, no ne želim puno pričati o Dinamu. Mi moramo biti kompaktni i čvrsti, a nisu Dinamovi igrači zaboravili igrati nogomet. Htjet će što prije isprati ljagu s utakmice u Münchenu jer nije lijepo protiv bilo koga primiti devet golova. Oni imaju dosta kvalitetnih igrača u širokom kadru, novi je trener, ne znamo tko će igrati i zato će nam biti teško pripremiti se za ovu utakmicu. Ne očekujem da će nam oni nešto pokloniti, nego samo od svoje ekipe očekujem da bude na maksimumu. Ako budemo takvi, onda se možemo nadati bodovima protiv Dinama.

U Osijeku je Slaven stvorio dosta prilika, to vam daje pravo na određeni optimizam?

- Bilo je dosta dobrih stvari u Osijeku, nažalost, i manje dobrih, zbog čega smo i izgubili. Kod primljenog pogotka trebali smo puno bolje reagirati, to se trebalo bez problema riješiti. U fazi napada smo došli u puno situacija da smo čak izdominirali Osijek, ali moramo biti hrabriji i odlučniji. Vjerujem da će to doći, da imamo kvalitetnih igrača. Bilo je dobrih situacija, mogli smo napraviti još puno više, treba nam taj jedan pozitivni klik, gol ili jedna pobjeda da se igrači oslobode, vjerujem da će to onda biti još bolje i kvalitetnije. U svakom slučaju, želimo što prije pobjeći s posljednje pozicije.

Obranu ste uspjeli malo stabilizirati, primljen je jedan pogodak u dvije službene utakmice?

- Ne bih puno razdvajao obranu i napad. Svi smo mi ekipa i svi trebamo pomagati u fazi obrane i fazi napada. A obrana je temelj, ne trebam se ja sad praviti pametan. Moramo biti čvrsti i ne bojati se i ako izađemo visoko. Treba se to još malo posložiti i uigrati, s utakmicama bi to trebalo biti sve bolje i kvalitetnije. Na tome gradimo sve, da budemo čvrsti u obrani, a imamo kvalitetne igrače prema naprijed koji će postizati pogotke i nagraditi ekipu.

Potpora publike

Motivacija Slavenovih igrača neće biti upitna, tim više što su dužni konačno početi ‘isporučivati’ na domaćem terenu.

- Možda će igračima biti lakša priprema za ovu utakmicu, treba nam jedna dobra domaća utakmica. Igrao sam i ja sa Slavenom puno utakmica protiv Dinama, pobjeđivali smo. Znam da publika voli Slaven i vjerujem da će nas navijači podržati ako ćemo davati sve od sebe. A da bismo došli do pozitivnog rezultata, trebamo dati i više nego što možemo u ovom trenutku. Ujedno moramo biti pametni, da ne izgorimo u želji. Igrači jedva čekaju da počne utakmica i da svima pokažu da se što prije želimo podići - zaključio je Kovačević.

GRGIĆ Svi smo jedni uz druge, trebamo taj mali klik

Utakmicu s Modrima najavio je i Slavenov desni bočni Alen Grgić.

- Pripremamo se, radimo. Situacija je takva kakva je, a ekipa je naravno složna, svi smo jedni uz druge. U ovakvim situacijama moramo se držati zajedno, nitko nema biti uz nas nego mi sami uz sebe. Radi se jako ozbiljno, stvarno kvalitetno, i mislim da smo na tragu onoga što bismo mi trebali biti. Nažalost, situacija na tablici nije realna, tako da se nadam da će nam se dogoditi taj jedan mali klik pa da dođemo tamo gdje zaslužujemo biti. Svi znamo tko je Dinamo, nema se tu što puno reći, na nama igračima je da radimo sve što nam treneri kažu i da napravimo što bolji rezultat - najavio je Grgić. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 14:10