VOJKO BASIC Cropix
OMILJENA MUŠTERIJA

Nitko ne zabija Hajduku kao on: Je li vrijeme za jubilarni 20. pogodak ubojitog topnika u mrežu Bijelih?

Neumorno trese mrežu Hajduka već 12 i pol godina. Zabija im lijevom i desnom nogom, ali ne i glavom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. svibanj 2023. 12:43

Nitko nije toliko pogodaka postigao Hajduku u HNL-u kao Ivan Krstanović. Čovjek je ušao u peto desetljeće, ali i dalje trese mreže u prvoligaškom Belupu. Najviše je zabio Hajduku, neumorno Splićanima trese mrežu već 12 i pol godina i na kraju karijere čeka jubilarni 20. pogodak Splićanima kojima je zabijao igrajući za šest klubova. Od Zagreba, preko Dinama, Rijeke, Zadra, Lokomotive i na kraju, Slavena Belupa.

Ivan Krstanović ponikao je u Tomislavu iz Tomislavgrada, do Zagreba je došao preko Drinovaca i Posušja. Hajduku je zabijao u svim klubovima karijere, osim u BH ligašima Širokom, te spomenutom dvojcu, Posušju i Drinovcima. Hajduk je Krstanoviću omiljena “mušterija” s 19 postignutih zgoditaka, a druga na tom popisu je Istra 1961 sa 17 pogodaka. Upravo su Splićani i Puljani suparnici Belupu u zadnjem kolu, pa će Krstanović sam odlučiti tko mu je u karijeri bio najpoželjnija meta. Pritom treba dodati, Hajduku je krenuo zabijati lijevom, nastavio desnom, pridodao i nekoliko zgoditaka s bijele točke, ali nikada Splićanima nije Krstanović poentirao glavom. Centarfor visok 196 centimetara, zabio 19 zgoditaka Hajduku po raznim travnjacima u raznim klubovima širom Lijepe Naše, međutim nijedan glavom! Zaista zanimljiv podatak.

Kako se dogodilo da Krstanović najviše zabija Hajduku? Prvo je činjenica da je najviše utakmica u karijeri odigrao protiv Hajduka, čak 37. Statistički, zabijao je svaku drugu, a s obzirom da je u golgeterskom dijelu “preskočio” poljudski dvoboj u ožujku, vidjet ćemo u petak poslijepodne koliko je precizan interval njegovih zabijanja pogodaka Bijelima.

Zanimljivo je da je Hajduk u više navrata htio dovesti napadača iz Tomislavgrada, najuporniji su Splićani bili 2011. godine, međutim u odlasku iz Kranjčevićeve izabrao je Maksimir. Nikada se Krstanović tako nije okušao u bijelom dresu, premda je sigurno bilo potrebe, a još više i prostora. Hrvatski Peter Crouch obožava igrati protiv Hajduka, ali i Bijeli će sigurno imati snažan motiv kako zaustaviti Krstanovića. Statistika sugerira, ne treba protiv 40-godišnjeg centarfora braniti visoke lopte, njegov forte je udarac iz šesnaesterca.

Osmorica iz 2010. još igraju

Prije 12 i pol godina Hajduk je odigrao utakmicu sa Zagrebom (4:1) gdje je Krstanović premijerno zabio Splićanima. Tog 7. studenoga 2010. za Bijele su pod ravnanjem Gorana Vučevića od prve minute krenuli:

Subašić - Vejić, Jurica Buljat, Maloča - Oremuš, Brkljača, Marin Ljubičić, Jozinović - Ibričić, Vukušić, Anas Sharbini.

Gotovo svi igrači Hajduka s prve utakmice gdje je zgoditak zabio Krstanović i danas su aktivni, ali rijetki igraju u prvoligaškoj konkurenciji iako su neusporedivo mlađi od golgetera Slaven Belupa. Subašić je jedini i dalje u Hajduku, Maloča u poljskoj Lechiji, Vukušić u Kolubari, Mirko Oremuš za Igman u BIH, Anas Sharbini igra za Omišalj, Goran Jozinović u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice, Marin Ljubičić je član Dugopolja, a Jurica Buljat Novalje.

Ligaški Krstanovićevi golovi Hajduku

Zagreb 3

Dinamo 3

Rijeka 2

Zadar 1

Lokomotiva 2

Slaven Belupo 8

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 21:33