Bujar Pllana

 MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO
SPREMAN ZA AKCIJU

Novi igrač hrvatske lige nadišao je nevjerojatnu nesreću: ‘Ovdje sam kao doma. Budućnost? Želim u ligu Petice‘

Sretan sam zbog gola koji je za mene stigao u pravom trenutku nakon ozljede‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. studeni 2023. 15:10

Nevjerojatnu nesreću imao je Bujar Pllana, mladi kosovski stoper koji se tijekom ljetnih priprema priključio Slavenu Belupu. U prvoj prijateljskoj utakmici doživio je ozljedu ramena, zbog koje je čak četiri mjeseca izbivao s nogometnih terena.

- Doista je dugo vremena bilo potrebno za oporavak, no sad sam zdrav, osjećam se dobro i nadam se da će tako i ostati - rekao je 22-godišnjak sa sedam nastupa za mlade reprezentacije Kosova.

Prvi put je napustio domovinu, pa je tijekom razdoblja oporavka imao dovoljno vremena kako bi upoznao novu sredinu.

- Grad je lijep, nije premali ni prevelik, idealno je nas nogometaše. Sviđa mi se i kako je klub organiziran, sve je dobro i mogu se u potpunosti posvetiti svom poslu - kaže Pllana.

Utakmice je dosad pratio uglavnom s tribine, kakav je dojam o momčadi i treneru?

- Sviđa mi se momčad Slavena Belupa, svi su me jako lijepo primili, osjećam se ovdje kao kod kuće. Dopada mi se i način rada trenera, vjerujem da ćemo ubuduće ostvarivati i bolje rezultate kako bi i navijači bili zadovoljni.

U Koprivnici ga je dočekao njegov sunarodnjak Arbër Hoxha koji se u godinu i pol profilirao u glavnog igrača Farmaceuta.

- Mislim da je Hoxha vrhunski igrač. Mnogi ljudi govore kako je on najbolji krilni napadač u HNL-u u ovom trenutku, i mi kao momčad puno očekujemo od njega.

Iskusio je Pllana kosovsko prvenstvo nastupajući za Trepču, Feronikeli i Prištinu.

- Teško da se kosovska liga može uspoređivati s HNL-om. Ovdje u Hrvatskoj momčadi pridaju više pažnje taktici, a i infrastruktura je bolja nego na Kosovu.

Što Pllana može donijeti Slavenovoj momčadi?

- Ovdje sam kako bih dao najbolje od sebe za klub u svakoj minuti koju ću provesti na terenu. Vjerujem i nadam se da mogu biti od pomoći, no jasno mi je da se prvo trebam izboriti za svoju poziciju u dobroj konkurenciji koju imamo u ekipi.

Pažnju na sebe skrenuo je u petak, kad je u završnim minutama glavom s desetak metara postigao pobjednički pogodak za Farmaceute u prijateljskom ogledu s Rogaškom.

- Sretan sam zbog gola koji je za mene stigao u pravom trenutku, u prvoj utakmici nakon oporavka od ozljede.

Pogoci mu nisu strani, u 47 nastupa za Prištinu poentirao je pet puta. A u nogometu ima visoke ambicije.

- U budućnosti želim igrati u jednoj od pet najboljih europskih liga - poručio je Pllana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. srpanj 2024 02:21