Patrik Marić

 Miroslav Miletić/NK Slaven Belupo
‘ZOVU ME I ČESTITAJU‘

Novi veliki talent hrvatskog nogometa: ‘Tata je zaplakao od sreće, a sad je cilj zabiti na Euru‘

Patrik Marić peti je najmlađi strijelac u povijesti najvišeg ranga hrvatskog nogometa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. svibanj 2024. 11:05

Patrik Marić, mladić rođen u Bjelovaru 27. srpnja 2007. godine peti je najmlađi strijelac u povijesti najvišeg ranga hrvatskog nogometa. I najmlađi strijelac u ligi u ovoj sezoni.

Krilni napadač Slavena Belupa postigao je pogodak za konačnih 4:1 protiv Gorice u 5. minuti sudačke nadoknade, bio mu je to prvoligaški prvijenac u drugom nastupu za seniorsku momčad nakon što je debitirao u prošlom kolu protiv Istre 1961 u Puli.

- Prije svega želim zahvaliti ekipi i treneru koji su mi dali punu podršku prije utakmice i nakon ulaska u igru. Otvorila mi se prilika i uspio sam je iskoristiti - rekao je Marić nakon utakmice.

Kakav je osjećaj postići prvi prvoligaški pogodak?

- Stvarno nevjerojatan, nešto najbolje!

Opisao je hrvatski U17 reprezentativac i situaciju kod pogotka.

- Vidio sam da je Caimacov bio sam i da je išao prema golu, nekako mi je vanjskom uspio dodati loptu. Rekao sam si ‘neću sad ništa, samo ću puknuti‘, i ušla je.

Kako su obitelj i prijatelji reagirali na pogodak?

- Mama Kristina i tata Danijel bili su na utakmici pa su oni to vidjeli uživo, bili su presretni. Tata je čak malo i zaplakao od sreće. Nakon utakmice svi prijatelji su me zvali da mi čestitaju, nisu mogli vjerovati da sam zabio gol.

Patrik je učenik sportskog smjera u koprivničkoj Gimnaziji ‘Fran Galović‘.

- Kolege iz razreda su mi također čestitali.

Prvoligaški prvijenac ima i posebnu posvetu.

- Gol sam posvetio svojim roditeljima koji su se odrekli puno toga, jedno vrijeme su me vozili na treninge u Koprivnicu prije nego što sam se preselio. Roditelji me uvijek prate na svim utakmicama.

Već u nedjelju odigrao je novu utakmicu, za Slavenove kadete, i opet je zabio gol. Doduše, Lučko je kasnije preokrenulo i slavilo s 3:1. Je li se bilo teško ‘prešaltati‘ u kadete?

- Nije, u kadetima su moji suigrači s kojima igram već malo duže pa mi nije bilo teško. I naravno, svi suigrači su mi čestitali za pogodak i bili su stvarno sretni zbog mene.

Marić je rođen u Bjelovaru, a prije nego je zbog nogometa preselio u obližnju Koprivnicu živio je u selu Majur.

- S nogometom sam započeo s pet godina, od malena sam uvijek imao loptu u nogama, a najviše je za moje nogometno usmjerenje zaslužan moj tata.

Na vrijeme su ga zapazili ljudi iz Slavenove škole.

- U Slaven sam stigao s 13 godina, zvali su me par puta i odlučio sam svoju karijeru nastaviti tamo. Drago mi je što sam izabrao Slaven Belupo.

Kaže kako se cijelo vrijeme nadao nastupima za seniore.

- Naravno, od kada sam došao u Slaven cilj mi je bio igrati za prvu momčad i taj cilj sam napokon ispunio.

I ne samo to, već je i član U17 reprezentacije koja je kroz dramatične kvalifikacije izborila Europsko prvenstvo na Cipru.

- Volio bih s reprezentacijom ostvariti dobre rezultate na Euru, stvarno smo dobra ekipa te smatram da smo jedni od favorita. Cilj mi je postići gol na Euru.

Najviše mu odgovara pozicija lijevog krilnog napadača, no također može igrati i desno.

- U svakoj utakmici želim dati sve više i više, želim iskoristiti svaku šansu koju ću dobiti kod trenera Radeljića ili bilo kojeg budućeg trenera. Jednog dana mi je san igrati za A reprezentaciju i u nekom od klubova iz liga Petice – zaključio je novi veliki talent hrvatskog nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 11:05