DAMIR KRAJAC Cropix
NOVI NAPADAČ

Od Bayerna i Leipziga do Koprivnice: ‘Zbog četiri operacije skoro sam odustao od nogometa‘

Napadač Slavena Dominik Martinović zabio je prvijenac u SHNL-u
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. listopad 2024. 20:01

Novi Slavenov napadač Dominik Martinović (27) ima zanimljiv životopis. Rođen je u Stuttgartu gdje je i počeo s nogometom, a 2013. je prešao u kadetsku momčad Bayerna, ali su ga ozljede poprilično zakočile u razvoju.

- Nažalost, između 16. i 20. godine imao sam čak četiri operacije zbog kojih sam skoro odustao do nogometa. Srećom, nakon posljednje operacije sve je bilo dobro, više nije bilo ozljeda. Nakon Bayerna sam otišao u RB Leipzig, igrao za drugu momčad i ponekad trenirao s prvom. Zatim sam operirao križne ligamente i menisk, devet mjeseci nisam igrao. Vratio sam se kroz Treću ligu, nakon toga sam zaigrao u Drugoj ligi - rekao nam je Martinović.

Prošlu sezonu proveo je u drugoligašu Elversbergu, da bi ljetos kao slobodan igrač pristupio Farmaceutima koji su trebali nova rješenja u napadu. Prvu asistenciju upisao je protiv Lokomotive, a debitantski pogodak u SuperSport HNL-u postigao je u ponedjeljak protiv Gorice.

image

Kresimir Krizmanic, Dominik Martinovic

DAMIR KRAJAC Cropix

- Klub me doveo da zabijam i asistiram, i zato sam sretan što sam u Velikoj Gorici postigao svoj prvi pogodak. Mislim da sam to lijepo napravio, iz prve šanse dao sam prvi gol, to je jako bitno. Bio sam sretan što smo brzo nakon onog penala izjednačili. Nadao sam se da ćemo osvojiti tri boda kako bismo se maknuli s posljednje pozicije jer imamo kvalitetu za više od toga, no nesretno smo izgubili. Zato se nadam da ćemo negdje vratiti ove bodove koje smo izgubili u Gorici, a osobno se nadam da ću i ubuduće pomagati momčadi svojim golovima i asistencijama - istaknuo je Martinović.

Roditelji su mu porijeklom iz Požege, a njegova je želja bila zaigrati upravo u Hrvatskoj.

- Bio sam i ranije u kontaktu s hrvatskim klubovima, među njima i s Belupom. Nakon godine dana igranja Drugoj Bundesligi želio sam promijeniti zemlju. Imao sam i drugih ponuda, ali na kraju sam rekao da želim igrati tamo odakle su mi roditelji. Imam ovdje veliku obitelj, a znam pričati i hrvatski jezik, iako zasad ne baš najbolje. Ipak je Hrvatska i moja zemlja, i zato sam želio doći igrati u SHNL i ovdje pokazati svoju kvalitetu.

image
MIROSLAV MILETIĆ/NK SLAVEN BELUPO

I kakvo je hrvatsko prvenstvo?

- U SHNL-u svaki igrač zna igrati nogomet, bez obzira na to je li stoper ili napadač. Taktički to nije na razini kao u Njemačkoj, ali zato ima više prostora iza suparničkih obrana, što je i za mene prilika da pokažem što znam. Liga je jaka, igra se čvrsto, nije to zezancija. Što se nas tiče, imamo dobru ekipu, trebamo nastaviti dobro raditi i to pokazivati iz tjedna u tjedan.

U subotu vam u Koprivnicu dolazi Rijeka koja je vodeća momčad lige sa samo jednim primljenim pogotkom. Čemu se nadate protiv jakog suparnika?

- Da, primili su tek jedan gol, i mislim da malo tko očekuje od nas da ćemo u subotu pobijediti, pa čak i postići pogodak. Ista je bila situacija i protiv Dinama, pa ste vidjeli kako je to završilo. Mi znamo da imamo kvalitetu, igramo kod kuće i svi vjerujemo u nas. Ako ćemo se kao ekipa držati zajedno i ako ćemo trenerov plan provesti u djelo, vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat - zaključio je Dominik Martinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 20:02