Roy Ferenčina

 MARKO MRKONJIC Cropix
SAD TO MORA I OPRAVDATI

‘On ima sve kvalitete za igranje u Dinamu. Bio je naš najbolji igrač i radio je veliku razliku‘

‘Klub sigurno ima stabilnost u sljedećih godinu i pol dana, ne moramo na silu prodavati igrače‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. siječanj 2024. 07:29

Roy Ferenčina uglavnom je zadovoljan onime što je Slaven Belupo prikazao u prvoj provjeri u Medulinu. Farmaceuti su nadvisili austrijskog drugoligaša Kapfenberg s 1:0 i to pogotkom Tomislava Štrkalja u 22. minuti.

- Zadovoljan sam, većina igrača odigrala je po 45 minuta. Trkački smo dobro odradili utakmicu, bili smo bolji, smatram da je pobjeda trebala biti izražena i većim omjerom - javio je Ferenčina iz Slavenove istarske baze.

Maksimalno u obrani

Uoči početka zimskih priprema najavio je kako će “obranu tesati do iznemoglosti”.

- Važno je ono što sam tražio od svih igrača, a to je da maksimalno odigramo fazu obrane, da završimo utakmicu bez primljenog pogotka, i to su i napravili.

Mladi Kamerunac Nongoh upisao je asistenciju, kako je odigrao ostatak susreta?

- Bio je dobar, prolazio je, bio je rastrčan i opasan za gol, odlično je odradio i fazu obrane.

Dosta igrača prošlog ljeta nije prošlo kompletne pripreme, sad su svi na okupu i u tom smislu će stručnom stožeru biti lakše.

- To je u svakom slučaju prednost. Očekujem da će nam u sljedećih par dana doći još jedan kvalitetan igrač, s kojim bismo kompletirali roster za proljeće. Osim toga, momčadi smo priključili puno mladih igrača koji će se boriti za svoju priliku.

Prokomentirao je Ferenčina i transfer Arbëra Hoxhe u zagrebački Dinamo.

- Drago mi je zbog njega što je napravio taj iskorak u svojoj karijeri. Dinamo se uvijek bori za prvo mjesto i igra u Europi, siguran sam da će napraviti i dobar transfer iz Dinama. Dečko je zaslužio, bio je naš najbolji igrač, radio je veliku razliku i ima sve kvalitete za igranje u Dinamu.

Lijepo je koprivnički klub zaradio u ovoj sezoni, od Ante Crnca i Hoxhe stiže ukupno 2,3 milijuna eura fiksne odštete, a u budućnosti je moguća i dodatna zarada.

- Klub sigurno ima stabilnost u sljedećih godinu i pol dana, ne moramo na silu prodavati igrače. Normalno, ako za nekog dođe dobra ponuda s kojom bismo svi bili zadovoljni, uvijek smo otvoreni za razgovore. Mi smo sad u prilici da kroz cijelo proljeće možemo graditi, vidjeti što nam nedostaje i onda u ljetnom prijelaznom roku dovesti igrače koji nam trebaju, odnosno ciljana pojačanja, kako bismo mogli napraviti novi iskorak.

Rudar u subotu

Slavenove se pripreme u Medulinu nastavljaju prema planu i ranije zacrtanom rasporedu. Kao i obično kad je u pitanju udarni dio priprema, opterećenje je na maksimumu, a filozofija za subotnji sraz s crnogorskim Rudarom bit će ista kao i za Kapfenberg.

Igrači će podijeliti minutažu, težit će se ravnomjernom opterećenju svih.

- Opet će igrači dobiti po 45 minuta. Nakon toga ćemo u utakmici s Lokomotivom krenuti uigravati sastav za prvo kolo nastavka prvenstva u kojem gostujemo u Varaždinu - zaključio je Roy Ferenčina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 12:09