VLADO KOS Cropix
‘NULA‘ U GRADSKOM VRTU

Osijek i Slaven Belupo odigrali bez pobjednika, vratari briljirali, vratnica spasila goste

Osijek i Slaven Belupo su remizirali u dvoboju 21. kola SuperSport HNL
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. veljača 2023. 19:09

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 0:0

OSIJEK Stadion Gradski vrt, 2.007 gledatelja

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb). Pomoćnici: Marić i Vuković. Četvrti sudac: Čuljak. VAR: Čulina. AVAR: Zobenica. Delegat: Jurina.

OSIJEK: Malenica - Gržan, Barišić, Žaper, Jurčević - Caktaš (od 87. Živković), Nejašmić, Jugović, Lovrić (od 72. Škorić) - Špoljarić, Mierez.

Trener: Rene Poms.

SLAVEN BELUPO: Čović - Tepšić, Kocijan, Soldo - Mudražija, Marina (od 77. Bosec), Jambor (od 90+3 Bašić), Talys (od 90+3 Christopoulos) - Crnac (od 77. Perošević), Hoxha (od 90+3 Žuljević) - Manaj.

Trener: Zoran Zekić.

Žuti kartoni: Marina (37 - preoštar start), Jugović (49 - udarac laktom), Soldo (66 - prigovor), Kocijan (78 - preoštar start), Bosec (87 - povlačenje rukom).

Crveni kartoni:

Igrač utakmice: Marko Malenica.


Zoran Zekić još jednom je sa Slaven Belupom neporažen napustio Gradski vrt. Kao i ljetos, utakmica je završila bez golova.

Rene Poms se vratio provjerenoj postavi, ponovio je istih 11 koji su mu donijeli uvjerljiv trijumf protiv Gorice otprije dva tjedna u formaciji 4-4-2, ali ne s istim konačnim ishodom. Dvije godine, odnosno tri posljednje prvenstvene utakmice, Osijek nije pobijedio Belupo pred tribinama Gradskog vrta. Na stadionu na kojem je proslavio vjerojatno najveću pobjedu bijelo-plavih, prije pet ljeta protiv PSV-a, Zekić još nije doživio prvenstveni poraz.

Nije dozvolila momčad iz Koprivnice da ih Osijek, kako obično to Bijelo-plavi rade svim gostima u Gradskom vrtu, stisne uvodnih dvadesetak minuta dok ih na koncu ne slomi. Naprotiv, Slaven Belupo je agresivno ušao u utakmicu i već u uvodnoj minuti izborili su dva udarca iz kuta kao najavu da će pokazati zube.

image
VLADO KOS Cropix

Prva šansa ipak je bila Osijekova, u 7. minuti Caktaš je dobro tukao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta od bloka završila izvan igre, vrijedi zabilježiti i šut Miereza u 11., no njegova su snaga udarci glavom, ne nogom. Pokušao je Slaven preko Hoxhe koji se sjurio na lijevoj strani terena i dobro ubacio, ali je Malenica uz manje poteškoće otklonio veću opasnost po svoja vrata. Pokušao je i Lovrić iz slobodnjaka s dvadesetak metara, ali nedostajalo je preciznosti u njegovom šutu. Talys je u 22. umalo iznenadio Malenicu, iako je ostalo nejasno je li to bio pokušaj šuta ili ubačaja, ali vratar Osijeka morao je vaditi loptu ispod svoje vratnice.

Pokušavao je Osijek pronaći rupu u gustim redovima Belupa koji je istovremeno kontranapadima pokušavao nešto napraviti. Bilo je to poluvrijeme bez velikih uzbuđenja sve do nadoknade kada je Crnac, a nakon što je Manaj prebacio Osijekovu zadnju liniju izbio pred Malenicu, ali nije uspio iskontrolirati loptu. Osijek, pak, u prvom dijelu nije imao šut u okvir protivničkih vrata. Nešto više od dvije tisuće navijača koji su unatoč "nuli" u zraku došli na tribine Gradskog vrta nisu mogli biti zadovoljni viđenim.

image

Dio navijača Osijeka je gledao utakmicu bez majica

VLADO KOS Cropix

Nastavak nije ponudio nikakve promjene, ni u sastavima, a u uvodnim minutama ni u događanjima na terenu. Osijekovi napadi završavali su u gustom bloku Slaven Belupa, a kada su domaćini napokon pronašli pukotinu, sreća ih nije pogledala. U 54. raspoloženi Caktaš je dobro otpucao, a Čović je uspio zahvatiti loptu u dovoljnoj mjeri da je odbije u vratnicu. U 62. Malenica se premetnuo u junaka, u nekoliko sekundi vratar Osijeka skinuo je Hoxhi dva zicera. Bile su to do tada dvije najbolje situacije za pogodak na utakmici.

image

Škorić je prvi put zaigrao pod Pomsom

VLADO KOS Cropix

Kristijan Lovrić jesenas zbog problema s trbušnim zidom skoro da i nije zaigrao, a sada će u Gradskom vrtu opet drhtati zbog njegovog zdravlja. U 69. minuti na nosilima su ga morali iznijeti s terena nakon jednog duela. Nije izgledalo dobro jer je nedugo potom kolima Hitne pomoći prevezen u osječku bolnicu. S klupe se podigao kapetan i rekorder po broju nastupa za Osijek Mile Škorić. Tribine su odjednom počele vikati: "Mile! Mile!". Bio je to Škorićev debi otkako je Rene Poms na klupi. Žaper je, naravno, dotrčao Škoriću i predao mu kapetansku traku. Ta promjena uvjetovala je i promjenu u formaciji domaćina i povratak na igru s trojicom u posljednjoj liniji koja je jesenas davala rezultate. U 81. Bosec je zabio, ali gol za šokantno vodstvo gostiju poništen je zbog zaleđa u kojem se prethodno našao Hoxha. Iako je zaleđe bilo očito, trebale su dvije minute da potvrdi odluku. Stisnuo je Osijek u završnici, lopta je uglavnom bila ili u ili oko kaznenog prostora gostiju, akrobatski je pokušao Škorić, u velikoj prilici našao se i Živković, ali rezultat se nije mijenjao...



Gotova je utakmica koja nije bila pretjerano uzbudljiva, a to pokazuje i rezultat - 0:0. Uskoro opširnije...

90+4‘ Osijek je imao veliku priliku u zadnjim trenucima utakmice. Na kraju je pucao Živković, ali prilično neprecizan

88‘ Pokušao je sada Škorić atraktivnim volejem. Nije bio precizan

81‘ Gol za Slaven Belupo, ali je poništen! Hoxha je ubacio s lijeve strane, Bosec je bio precizan, ali je Hoxha bio u zaleđu u trenutku primanja lopte

78‘ Sada je 1:1 u izmjenama - kod Slaven Belupa je ušao Bosec umjesto Marine

71‘ Prva zamjena na utakmici - izašao je Lovrić, ušao Škorić

63‘ Kakva obrana Malenice!!! Manaj je nakon jednog ubačaja s desne strane glavom spustio loptu Hoxhi, a njegov udarac s nekih 5-6 metara brani Malenica. Lopta se opet odbila do Hoxhe, ali i drugi put je Malenica bio uspješniji

61‘ Pobjegao je sada Manaj po desnoj strani, ali nikoga nije bilo na drugoj strani

54‘ Napokon jedno pravo uzbuđenje! Caktaš je pucao, ali je Čović obranio te odbio loptu u vratnicu

49‘ Žuti karton za Jugovića zbog udarca u glavu Hoxhe

46‘ Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena u niti jednoj momčadi

Gotovo je prvo poluvrijeme. Sve što trebate znati o ovih 45 minuta je da smo ukupno vidjeli točno nula (brojkom: 0) udaraca u okvir gola

45+2‘ Manaj je glavom prebacio do Crnca, Malenica je bio brži na lopti od njega

45‘ Evo da imamo neki unos, zapisat ćemo kako je Jurčević imao ubačaj s lijeve strane kojeg je Čović lagano uhvatio

38‘ Namještao se sada Lovrić na desnu nogu, ali nije bio precizan pri šutu

image
VLADO KOS Cropix

32‘ Ne možemo reći da je pretjerano uzbudljiva utakmica u Gradskom vrtu. Nema pravih prilika - Osijek ima inicijativu, Slaven pokušava iz kontranapada

23‘ Sada je Talys poslao loptu s lijeve strane, Malenica je bio spreman

21‘ Pokušao je Lovrić iz slobodnog udarca s nekih 20-ak metara, ali je lošta prošla pored vratnice

19‘ Hoxha je ubacio s lijeve strane, Malenica se ispružio i zaustavio loptu

11‘ Okušao se sada Mierez, ali daleko od gola je otišla njegova lopta

7‘ Pokušao je sada Caktaš, ali neuspješno

6‘ Prvi pokušaj Lovrića s poludistance, sa svoje lijeve strane pogodio je igrača u bloku.

4‘ Dobar ubačaj Crnca s desne strane čisti Nejašmić ispred domaćeg gola.

image
VLADO KOS Cropix

2‘ Dva udarca iz kuta već su u uvodnoj minuti dvoboja izveli gosti iz Koprivnice, no u oba navrata obrana Osijeka znala je kako reagirati na pravi način za očuvanje mreže netaknutom.

1‘ Utakmica u Gradskom vrtu upravo je počela.

>>> Dvojica iskusnih nogometaša Slavena Belupa nisu konkurirali za nastup na subotnjem gostovanju kod Osijeka. Stoper Tomislav Božić i napadač Ivan Krstanović otpali su zbog viroze, pa je u početnu postavu umjesto Božića ušao Mateo Kocijan.

Nominalno je on vezni igrač, no u Tehničaru iz Cvetkovca igrao je i na poziciji zadnjeg čovjeka obrane, odnosno središnjeg stopera, što mu je Zekić namijenio i u Gradskom vrtu. Ujedno je Kocijan ponio i kapetansku vrpcu. Ostatak koprivničke početne postave bio je isti kao i sedam dana ranije protiv Dinama u Koprivnici.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:03