Ante Kulušić, Robert Markulin i Branko Mikša

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
PLANOVI SLAVEN BELUPA

‘Po uspješnosti smo peti na vječnoj ljestvici HNL-a. Nedostaju nam dva igrača i pokušavamo ih naći‘

Slevan Belupo sve vrijeme prati ga glas kluba koji isplaćuje ono što je dogovoreno
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. prosinac 2023. 19:49

Izvanredna sjednica skupštine Slavena Belupa održana je u srijedu u Koprivnici. Članovi su usvojili program rada i financijski plan za 2024. godinu. Odazvalo se 19 od ukupno 35 članova skupštine, a sve su odluke prihvaćene jednoglasno.

- Želimo i radimo sve kako bismo klub digli na još jednu višu razinu, kako rezultatski, organizacijski i financijski, tako i infrastrukturno. U 2024. rezultatski cilj će nam biti plasman između petog i sedmog mjesta. Objektivan je to cilj jer ‘velika četvorka‘ ima višestruko veće budžete, što naravno ne znači da ćemo ‘napasti‘ i više pozicije ako nam se za to pruži prilika – rekao je Robert Markulin, predsjednik koprivničkog prvoligaša.

Najavio je kako je u suradnji s Gradom u planu zamjena dotrajalog hibridnog travnjaka već za iduću sezonu, a nastavit će se i sa svim potrebnim aktivnostima u projektu nadogradnje Gradskog stadiona ‘Ivan Kušek - Apaš‘.

- Kao što ste mogli i vidjeti u medijima, napravili smo nacrt i troškovnik za novi stadion koji bi trebao biti stvarno prelijep i zadovoljiti kriterije 4. kategorije. U suradnji s Gradom spremni smo sufinancirati dio investicije, a s pomoću Države, HNS-a i UEFE bismo pokušali doći do preostalih sredstava. Kada bismo to uspjeli, spremni smo u nekoliko mjeseci ishoditi sve potrebne dozvole i krenuti s izgradnjom. Ovaj projekt smatramo kapitalnim i nečime što bi i klubu i Koprivnici dalo dodatnu dimenziju – rekao je Markulin.

image

Skupština NK Slaven Belupo

GORAN ČIčIN-MAšANSKER

Slaven je stabilan prvoligaš od 1997. godine, po uspješnosti je peti na vječnoj ljestvici HNL-a. Sve to vrijeme prati ga glas kluba koji isplaćuje ono što je dogovoreno.

- Cilj je da i dalje imamo stabilno poslovanje kluba, da nismo dužni, da nam je čist obraz pred svima i da ljudi znaju da se ovdje obećano ispunjava. Eventualnom prodajom igrača, a postoji velika vjerojatnost da prodamo Hoxhu već u zimi, da dođemo do nekih sredstava koja bi nam zbilja dala sigurnost i mogućnost ulaženja u investicije i jačanja prve ekipe, a i stvaranja boljih uvjeta za Školu nogometa – kaže Markulin.

image

Skupština NK Slaven Belupo

GORAN ČIčIN-MAšANSKER

Pojačanja se očekuju već u zimskom prijelaznom roku.

- Što se tiče prve ekipe, gledat ćemo da nam je momčad solidno strukturirana. Možda nam nedostaju dva igrača prema naprijed koji mogu rješavati utakmice. Njih je zbilja teško naći, pokušavamo, nije se baš pokazalo onako kako smo očekivali. No, pogodili smo s Crncem i Hoxhom, pa se sve to kompenzira. Što je ekipa jača i što ćemo imati bolje rezultate, tako će se i pojedinci više isticati te eventualno osigurati prihode klubu.

Shvaćaju u klubu i vrijednost vlastitoga podmlatka.

- Jako nam je bitno da planski svake godine radimo mjesto ili dva za igrače iz Škole nogometa, jer se u povijesti pokazalo da smo najveći broj transfera napravili od vlastitih igrača odgojenih u Školi nogometa, te da smo zapravo najbolji kad smo imali najviše igrača koji su prošli kroz našu Školu – istaknuo je Markulin.

image

Skupština NK Slaven Belupo

GORAN ČIčIN-MAšANSKER

image

Skupština NK Slaven Belupo

GORAN ČIčIN-MAšANSKER

Proračun veći od četiri milijuna eura

Planirani prihodi Slaven Belupa u 2024. iznose 4,097.653,00 eura, od čega najveći udio imaju prihodi od sponzorstva i prodaje igrača, dok su rashodi procijenjeni na 3,984.360,63 eura. Najveći udio imaju troškovi prve momčadi i Škole nogometa.

Planirani prihod od sponzorstva iznosi 1.502.048 eura, prihod od UEFA-e, HNS-a i tv prava je 1.069.600 eura, a prihod Škole nogometa 117.368 eura. Od transfera se planira 1.165.000 eura, od ulaznica 118.400 eura.

Planiran je rashod od 2.280.960 za prvu momčad, za stručni stožer 466.100 eura, za Školu nogometa 500.000 eura, za tehnički sektor 418.900 eura te za administraciju 338.400 eura. Planirani višak prihoda nad rashodima u 2024. godini iznosi 133.295 eura. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 11:33