VOJKO BASIC Cropix
VJEROJATNI SASTAV

Pogledajte Hajduk za utakmicu sezone: Vraća se najveći dragulj, a tragičar je zaključio avanturu na Poljudu?

‘Vjerujem da smo kadri proći u finale, moramo do završne utakmice protiv Šibenika‘, smatra Jan Mlakar.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 11. travanj 2023. 11:57

Hajduk, kao uostalom i Slaven Belupo, igraju najvažniju utakmicu sezone, sastaju se u polufinalu kupa Hrvatske s ambicijom da prođu dalje. Momčad koja pobjedi imat će, logično, i tada na Rujevici jednako zahtjevni zadatak, može se ponoviti presudni dvoboj godine.

Na Poljudu su koncentrirani na protivnika u polufinalu, još otkako im je ždrijeb podario Slaven Belupo, pa su Bijeli bili zadovoljni da su izbjegli Dinamo.

- Znamo itekako dobro koliko nam ta utakmica znači - rekao je Ivan Leko još poslije susreta na Poljudu s Istrom 1961, dok je bio vidno razočaran zbog izostale pobjede i osvajanja tri boda protiv Istre 1961.

"Mi smo se pripremili, vjerujemo u svoje snage, znamo koliko je Slaven neugodan rival za nas…"

Hajduk je do polufinala došao težim putem od svojih domaćina, Bijeli su u četvrtfinalu prošli pobjednički kroz Gradski vrt, dok je momčad Zorana Zekića ipak rušila nižerazredne prepreke. Dosadašnja bilanca splitskog kluba u Kupu: sedam puta su ga osvajali, još pet puta igrali u finalima, sedam puta su dosegli polufinale, devet puta su eliminirani u četvrtfinalima, u dva navrata u osmini finale i jednom čak u šesnaestini finala i tu gorku pilulu su popili protiv Istre 1961 u produžetcima s 0-1 na Poljudu.

image

Jan Mlakar

VOJKO BASIC Cropix

Jan Mlakar, dvostruki strijelac protiv Istre na prošloj utakmici (ukupno je u prvenstvu postigao osam golova na 25 utakmica, uz još tri u kupu) rekao je:

- Vjerujem da smo kadri proći u finale, jasno je što nam donosi uspjeh u Koprivnici, tu nema dileme, moramo dalje, do završne utakmice protiv Šibenika.

U slučaju da se to ne dogodi, da "bijeli" u polufinalu ostanu bez mogućnosti obrane kupa, navijači Hajduka će biti silno nezadovoljni, jer će to značiti da je kompromitirana još jedna sezona splitskog kluba.

Što se tiče sastava tu neće biti značajnih promjena, jedino je sigurno da će se u momčad vratiti Luka Vušković, jer je Toni Borevković ne samo napravio kardinalnu pogrešku i dobio crveni karton na prošloj utakmici, već je vjerojatno i zaključio svoju avanturu u bijelom dresu.

Također je izvjesno da će trener Ivan Leko koristiti tijekom susreta i Emira Sahitija, koji se vratio redovnim treninzima.

VJEROJATNI SASTAV HAJDUKA ZA SLAVEN BELUPO

Lučić - Mikanović, Vušković, Ferro, Melnjak - Grgić, Krovinović - Pukštas, Benrahou, Mlakar - Livaja.

Linker
08. listopad 2024 08:21