ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
MODRI NA VRHU

Pogledajte Oršićevu egzekuciju, vratio se kapetan nakon mjesec dana, VAR poništio Petkovićev gol

Dinamo je u 28. kolu HNL-a na gostovanju u Koprivnici svladao Slaven Belupo s 1:0
Piše: Goran Čičin-Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2022. 17:02

SLAVEN B. - DINAMO 0:1 (Oršić 20')

SLAVEN B.: Sušak - Božić (od 27. Krstanović), Paracki, Soldo - Kvržić (od 84. Mlinarić), Caimacov, Marina (od 84. Bogojević), Goda - Brković (od 69. Liklin), Zapata - Hoxha (od 69. Laušić)

DINAMO: Livaković - Ristovski, Šutalo, Theophile-Catherine, Franjić - Mišić, Gojak (od 61. Ademi) - Špikić (od 70. Menalo), Petković (od 90.+1. Jurić), Oršić (od 90.+1. Baturina) - Andrić (od 61. Tolić)

KOPRIVNICA - stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 3.011. Sudac: Mario Zebec (Varaždin)


Dinamo je neokrznut prošao kroz Podravinu. Slaven Belupo nije se pokazao kao suparnik koji može zaustaviti Modre i dok ne idu punom snagom, pa najveći benefit za domaćina može biti pun stadion nakon duljeg vremena. Željko Kopić ispunio je svoj plan, uzeo je tri boda na Apašu iako izvedba njegove momčadi nije bila previše uvjerljiva. No, kako se ono kaže, veliki pobjeđuju i dok ne igraju najbolje...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Zanimljivo je da je upravo Kopić bio posljednji Slavenov trener koji je na domaćem terenu uspio nadvisiti Modre. Zekić u Koprivnici stvara jednu novu priču, a ovaj mu je susret mogao dobro pokazati manjkavosti u njegovoj ekipi.

Dinamov je junak još jednom bio Mislav Oršić, svojim je 67. pogotkom u HNL-u osigurao vrijedna tri boda s kojima su Modri zadržali vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Nije Slaven uspio ozbiljnije zaprijetiti gostujućoj obrani, no nisu ni Dinamovi igrači stvorili previše toga opasnog u kvalitetom dosta skromnoj koprivničkoj predstavi.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

U prvom poluvremenu Modri nisu su uspjeli ostvariti minimalnu prednost, dovoljna je bila jedna neopreznost domaće obrane koja nije dobro namjestila zaleđe. S druge strane, Zoran Zekić nije mogao biti zadovoljan prezentacijom svoje momčadi koja je većinu vremena bila u podređenom položaju te nije uspjela stvoriti niti jednu pravu, opasnu priliku.

Prvi je pokušaj za goste iz Maksimira imao Andrić glavom već u 1. minuti, ali preslabo je to bilo za domaćeg vratara koji je lako uhvatio loptu. U 8. minuti bilježimo fair-play potez Franjića za svaku pohvalu, Dinamov stoper priznao je da ga lopta nije dirala i da nije bio korner za njegovu momčad.

Zatresla se domaća mreža u 9. minuti. Mišić je pokrenuo akciju koji su nastavili Špikić i Oršić, potom je Petković odigrao dupli pas s Andrićem i od vratnice pogodio, ali nakon dulje provjere VAR soba je ipak označila da je riječ o zaleđu u kojem se nalazio Oršić.

Udarac Andrića blokirao je Goda u 19. minuti, a minutu kasnije Dinamo je poveo. Iako je pomoćni sudac Perica podigao zastavicu, ispostavilo se da strijelac Oršić nije bio u nedozvoljenoj poziciji, Kvržić je u toj situaciji bio bliži domaćim vratima.

Novi problemi za Zekića u 26. minuti, Božić je nakon jednog sprinta s Andrićem osjetio mišić stražnje lože te je morao napustiti igru. Umjesto njega je ušao iskusni napadač Krstanović, a Farmaceuti su prešli na igru s četvoricom u zadnjoj liniji, na poziciju desnog beka pomaknuo se Kvržić.

Pokušaj udarca Kvržića u 32. minuti blokirao je Špikić, a potom je Marina zaradio već 12. žuti karton u aktualnoj sezoni, bila je to kazna za preoštar start na Oršića. Andrić je u 35. minuti mogao i bolje reagirati nakon dobre Petkovićeve lopte koju nije dobro prihvatio i potencijalna prilika za Modre je propala.

Jedinu ozbiljniju situaciju pred Livakovićevim vratima uspjeli su domaći igrači stvoriti u trećoj od pet minuta sudačke nadoknade prvog poluvremena. Caimacov je uposlio Hoxhu ispred kojeg je u posljednji trenutak opasnost otklonio Franjić.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

U nastavku je prvi zaprijetio Dinamo, u 53. minuti Oršić je tukao iz slobodnog udarca s 20 metara, no lopta je prohujala pokraj vratnice. Imali su domaći dvije minute kasnije obećavajuću situaciju za izjednačenje, Zapata je prošao po desnoj strani i na sebe navukao trojicu braniča. Kolumbijac je vjerojatno trebao uposliti usamljenog Hoxhu, no odlučio se na udarac koji nije bio precizan.

Nakon mjesec dana na teren se vratio Dinamov kapetan Arijan Ademi, dobio je posljednjih pola sata, kao i Tolić. Ubrzo je u igru ušao i Menalo koji je u 71. minuti imao priliku za povećanje vodstva nakon dobrog Petkovićevog ubačaja, no tukao je glavom u padu i lopta je otišla pokraj vratnice. Slaven je ostao bez udarca u okvir, Laušić je to želio promijeniti, ali nije bio precizan iskosa s desne strane.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

U završnici je Sušak otklonio još dvije opasnosti, obranio je udarac Petkovića i popravio pogrešku svoje obrane u samoj završnici kad je morao napustiti svoj kazneni prostor. Na kraju minimalna, 'rudarska', ali i zaslužena pobjeda Dinama...

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAMICE!

90'+1' - Taktičke zamjene Željka Kopića. Izlaze Petković i Oršić, u igri su Deni Jurić i Baturina.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

88' - Petković! Lijepo je prsima primirio jedan centaršut i šutirao iz okreta, a Sušak bez većih poteškoća brani.

84' - Iskoristit će Zekić ovu pauzu dok se Godi ukazuje pomoć i obaviti dvije zamjene. Ulaze Bogojević i Mlinarić umjesto Marine i Kvržića.

83' - Menalo laktom udara Godu i opravdano dobiva žuti karton.

80' - Došlo je do kraćega prekida zbog paljenja baklji s tribine na kojoj se nalaze BBB-i. Sudac Zebec pričekat će minutu-dvije dok vjetar ne raščisti dimnu zavjesu.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

76' - Žuti karton za Godu zbog faula na Toliću. I dalje bez pravih prigoda u Koprivnici.

71' - Mogao se odmah proslaviti Menalo! Petković je lijepo ubacio lijevom nogom, a Luka Menalo glavom s desetak metara iskosa ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti Farmaceutima...

70' - Reagira odmah i Kopić. Ulazi Luka Menalo, Špikić će na klupu.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

69' - Prve promjene radi Zekić. Na travnjak će Marin Laušić umjesto ozlijeđenoga Hoxhe, a Brković ustupa mjesto Luki Liklinu.

61' - Dvostruka promjena kod Dinama. Ušli su Marko Tolić i Arijan Ademi umjesto Komnena Andrića i Amera Gojaka. Ademiju je to prva utakmica nakon točno mjesec dana izbivanja zbog ozljede koju je zadobio protiv Lokomotive, i to baš uoči europskog susreta sa Sevillom.

58' - Požutio je Špikić zbog rušenja Zorana Kvržića.

55' - Prvi pravi pokušaj Slaven Belupa na utakmici! Zapata je pobjegao obrani Dinama, a završni udarac otišao je visoko iznad Livakovića.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

53' - Dobro je gađao Oršić, Sušak je bio spreman na toj paraboli, no prohujao je udarac pored gola.

52' - Soldo ruši Andrića u zoni udarca! Izvest će to Mislav Oršić...

50' - Mnogo sitnih prekršaja usporava tempo igre. Na sredini terena odvija se žestoka bitka, igra se muški, fajterski...

46' - Počinje drugo poluvrijeme bez promjena u sastavima.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

45+5 - Kraj prvog dijela. Oršić je doveo Modre u vodstvo u 20. minuti.

45 - Igrat će se još najmanje pet minuta sučeve nadoknade vremena što je bilo i očekivano zbog VAR provjera koje su trajale poprilično dugo.

43 - Slaven Belupo je pobijedio Dinamo sedam puta, dok su Modri slavili u 67 međusobnih susreta. Ostane li ovakav rezultat bit će to 68 pobjeda Dinama nad Belupom.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

36 - Petković je sjajnom loptom razdvojio obranu domaćeg sastava i uposlio Andrića koji nije dobro iskontrolirao loptu pa je propala akcija.

32 - Požutio je Marina (Slaven Belupo).

27 - Božić je morao izaći zbog ozljede, a umjesto njega je ušao Krstanović (Slaven Belupo).

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

20 - GOOOL! Mislav Oršić je zabio nakon što je došao sam pred golmana. Nakon nekoliko minuta VAR provjere, gol je priznat. Dinamo vodi 0:1.

18 - Petković je sada prebacio za Oršića koji je uposlio Andrića koji puca iz okreta, ali njegov pokušaj završava u bloku. Na kraju je označeno i zaleđe.

15 - Dinamo je krenuo po gol, čak ga i zabio, ali intervenirao je VAR u devetoj minuti. Modri žele što prije doći u vodstvo, dok domaći sastav priliku čeka iz kontre.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

9 - Bruno Petković je zabio za Dinamo nakon sjajne akcije i duplog pasa s Komnenom Andrićem, ali VAR je nakon nekoliko minuta provjere zaključio da je Oršić u začetku akcije ipak bio u zaleđu.

1 - Počeo je susret u Koprivnici!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:56