ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRAVI RARITET

Pogledajte poništeni eurogol Slavena! Poskliznuo se i prevario golmana, snimka otkrila peh kakav se rijetko viđa

Prva utakmica 34. kola HNL-a između Slavena i Lokomotive u Koprivnici završila je 0:0
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. svibanj 2023. 19:55

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 0:0

Slaven Belupo (3-5-1-1): Čović – Božić, Hlevnjak, Soldo – Bosec, Mioč (od 90+2. Manaj), Jambor (od 61. Marina), Mudražija, Hoxha (od 83. Bašić)– Mihalić (od 60. Krstanović) – Crnac (od 61. Perošević).

Trener: Zoran Zekić.

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Vranjković (od 72. Cipetić), Mersinaj, Kalaica, Milićević – Marić, Bubanja – Pivarić (od 65. Vasilj), Stojković, Goričan – Kulenović (od 65. Tuci).

Trener: Silvijo Čabraja.

Sudac: Kyriakos Athanasiou (Cipar). Pomoćnici: Petrou i Georgiou. Četvrti: Kolarić, VAR: Kosta. AVAR: Evagorou. Delegat: Ilijašev.


Podjela bodova u Koprivnici nakon utakmice koja je s obzirom na teške uvjete pružila malo dobrih poteza, ali puno borbe i trke s obje strane. Šteta za sjajan gol Hoxhe koji nije priznat, no ciparski suci su generalno obavili jako dobar posao...

U uvodnim minutama Lokomotiva je bila ta koja se nametnula, ali bez konkretnijih prilika pred vratima Čovića. Doduše, bilo je nekoliko opasnih ubačaja na koje domaća obrana nije baš idealno reagirala, no ubrzo su Slavenovi braniči dobili na sigurnosti, osobito Hlevnjak koji je u nekoliko situacija vrlo dobro reagirao.

Početni pritisak gostiju brzo je popustio te je Zekićeva momčad uspostavila ravnotežu. Oko 20. minute nad terenom Apaša počela je padati jaka kiša, čula se i grmljavina, gledatelji s nižih dijelova tribina emigrirali su pod krov, pa tako i Podravske štuke, a takvi su uvjeti ipak bolje odgovarali domaćinu.

U 25. minuti u prilici se našao Goričan, ali nije dobro reagirao jer nije ni očekivao da će lopta doći do njega. Stojković je u 27. minuti iz slobodnog udarca pogodio igrača u živom zidu, a najopasnije je Lokomotiva zaprijetila u 29. minuti kad je Kulenović tukao iskosa s lijeve strane, no Čović je bio spreman, odbio je loptu koja je na kraju završila u korneru.

Završnica prvog poluvremena pripala je domaćinu. U dva navrata pred gostujućim vratima našao se Crnac, prvo nije uspio zahvatiti loptu glavom, a potom se u 38. minuti predugo namještao i trojica suparničkih igrača uspjela su otkloniti opasnost.

Jambor je u 40. minuti ubacio iz slobodnog udarca, lopta je na lijevoj strani došla do Hoxhe, no Čavlina je zaustavio njegov pokušaj iz dosta nezgodnoga kuta. Prvu dionicu zaključio je Mihalić nepreciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

U nastavak je Zekić krenuo s promijenjenom formacijom, zaigrao je s četvoricom u zadnjoj liniji, a bočne pozicije pokrili su Hlevnjak i Bosec.

Goričan je u 55. minuti bio u opasnoj situaciji, no dok se namještao stigao ga je blokirati Mudražija. Pokušao je u 58. iz daljine Bubanja, no udarac je bio slab i Čović je lako uhvatio loptu. Nakon ubačaja Mioča iz kornera Marina je u 64. minuti tukao glavom, ali je Čavlina bio dobro postavljen.

Hoxha je u 80. minuti krasno pogodio iz slobodnog udarca i žestoko proslavio pogodak, ali su mu ga ciparski suci poništili nakon pregledavanja snimke, navodno je u pitanju bio dvostruki Hoxhin dodir s loptom prilikom izvođenja...

Poništeni gol Hoxhe možete pogledati OVDJE.

Vasilj je u 88. minuti opasno tukao, no Čović se istaknuo dobrom obranom i tu je bio kraj priče. I Slaven se vjerojatno oprostio od borbe za europskim plasmanom...

Reakcije trenera nakon utakmice

Zoran Zekić, trener Slavena Belupa:

- Tvrda, teška utakmica. Bili smo jako nervozni u prvih 20 minuta i u pasu i u trci. Mislim da smo poslije toga bili bolji, imali smo konkretne šanse. Zabili smo prelijep gol, ali taj VAR je nekad dobar, a nekad užasan... Napravili smo puno zamjena, nedostajala je završnica. Uvjeti? Fantastični! Barem dok sam ja igrao nogomet, obožavao sam ovakve uvjete. No, premalo je bilo udaraca, možda smo i jedni i drugi bili previše nervozni. Mislim da je trebalo biti više prilika po ovakvom terenu. Dečkima nemam što zamjeriti, ovako se bori za klub. Protiv Hajduka se nadam punom stadionu i prazniku nogometa.

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive:

- Čvrsta utakmica, puno prekršaja i puno borbe na sredini. Mislim da smo u prvih 30-ak minuta bili bolja momčad, ali nismo iskoristili naše prilike, nismo bili gladni gola. Nakon toga smo vratili Slaven u život i utakmica se lomila u drugih 45 minuta. Mislim da u konačnici ni mi ni Slaven nismo imali konkretnu šansu, možda ono od Vasilja u završnici. Najrealniji je remi. Kačavenda je izostao zbog visoke temperature. Nažalost, nemamo preveliki roster, na klupi smo imali tri-četiri juniora, ali trebamo obaviti pripreme da vidimo tko će od njih napredovati u sljedeća dva-tri mjeseca.


PRIJENOS UŽIVO

90+5‘ - Završila je utakmica u Koprivnici. Slaven Belupo i Lokomotiva podijelili su bodove odigravši 0:0 na teškom, mokrom terenu.

90‘ - Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

88‘ - Kakva prilika za Lokomotivu. Pucao je Vasilj, ali Čović je uspio zaustaviti loptu.

79‘ - GOOOL! Sjajan gol Hoxhe, Slaven Belupo vodi 1:0. Dojam je da se vratar Čavlina malo okliznuo. Ne, čekajte, nakon intervencije VAR-a gol je poništen. Razlog? Dvostruki dodir lopte kod izvođenja slobodnog udarca. Igrač Slavene se malo poskliznuo, prvo jednom nogom taknuo loptu, pa uputio udarac koji je završio u mreži. Vidjelo se to u usporenoj snimci.

Poništeni gol Hoxhe možete pogledati OVDJE.

78‘ - U ovim trenucima Slaven Belupo napada Lokomotivu.

71‘ - Nastavlja se igra po teškom vremenu i terenu. Nova izmjena kod Lokomotive, ušao je Cipetić umjesto Vranjkovića.

65‘ - Dvostruka izmjena u redovima Slaven Belupa. Pivarić i Kulenović izašli su van, a ušli Tuci i Vasilj.

60‘ - Trostruka izmjena kod Slaven Belupa. Ušli su Krstanović, Perošević i Marina, a izašli Crnac, Jambor i Mihalić.

54‘ - Zasad nema pravih prilika u nastavku, a borba se uglavnom vodi na sredini terena.

46‘ - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+1‘ - Završeno je prvo poluvrijeme. Gledatelji u Koprivnici nisu u njemu vidjeli pogodak. Lokomotiva je ostavila bolji dojam, iako je Slaven preko Hoxhe u 40. minuti propustio najbolju priliku.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

40‘ - Najbolja prilika na utakmici i to za Slaven Belupo. Hoxha je bio u prilici, ali njegov udarac uspješno je obranio Čavlina.

36‘ - Pokušaj Slaven Belupa nakon ubačaja s lijeve strane, ali lopta je bila malo previsoka za Crnca.

28‘ - Dobar pokušaj Lokomotive iskosa s lijeve strane. Pucao je napadač Lokomotive ljevicom, ali Čović brani.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

24‘ - U Koprivnici se pogoršalo vrijeme. Počela je jaka kiša i krenulo je puhati.

16‘ - Dobar pokušaj Slavena po desnom boku. Ubacio je Bosec, ali lopta nije pronašla nikoga.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

14‘ - Novi napad Lokomotive koja polako plete mrežu pred vratima Slavena. Nakon uspješne obrane pokušali su domaćini iz kontranapada, ali bezuspješno.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

7‘ - Lokomotiva je opasnija u prvim minutama utakmice.

2‘ - Dobra akcija Lokomotive na samome startu. Prošao je po desnom boku Stojković, ubacio, ali Čović presjeca loptu.

1‘ - Počela je utakmica.

17.10 - Lukas Kačavenda trebao je predstavljati jednu od najvažnijih uzdanica trenera Lokomotive Silvija Čabraje na gostovanju u Koprivnici. Međutim, daroviti ofenzivac otpao je iz konkurencije za nastup zbog visoke temperature, pa su uz Stojkovića u ofenzivnom trojcu iza isturenoga Kulenovića krenuli Goričan i kapetan Pivarić. Bubanja je ipak bio u veznom redu, dok je na desnom beku krenuo Vranjković.

Zoran Zekić i ovaj put je priredio jedno malo iznenađenje kad je u pitanju početni sastav. Na poziciji ofenzivnog veznog u sustavu 3-5-1-1 krenuo je mladi Mihalić. Hlevnjak je uskočio na stopera, a Hoxha je još jednom zaigrao kao lijevi krilni bek.

17.05 - Poznati su sastavi za okršaj u Koprivnici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:57